Jakie głośniki 2.1?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
30.05.2011 21:20
1
odpowiedz
zanonimizowany683284
11
Legionista

Jakie głośniki 2.1?

Witam, postanowiłem kupić sobie głośniki komputerowe 2.1. Z góry uprzedzam że znam wszystkie minusy i zalety głośników komputerowych, wiem że podłączone kolumny do wzmacniacza były by lepsze ale nie mam po prostu na to miejsca i po prostu chce 2.1 komputerowe ;) Głośniki przede wszystkim do gier a następnie do filmów i muzyki. Jeśli chodzi o kryterium cenowe to sprawa ma się tak. Jeśli będą głośniki np. za 700zł ale będą one absolutnie warte swojej ceny to i takie wchodzą w gre. Chcę po prostu możliwie jak najlepsze za jak najlepszą cenę ;) Póki co po głowie chodzą mi takie modele jak:

- Harman Kardon 2.1 Soundsticks III
- Logitech Z-2300 THX
- Creative Gigaworks T3

Czy ktoś może polecić jakieś inne lub zarekomendować te podane prze zemnie? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie opinie :)

30.05.2011 21:34
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Dlaczego akurat 2.1? Za tyle mozesz dostac monitorki aktywne, ktore wszelkie komputerowe plastikowe pierdziawki zjedza na sniadanie pod kazdym wzgledem. Jesli sie upierasz, to z trojga zlego - Logitechy, lepsze od tych Creativow, o Harmanach w ogole nie warto wspominac. Zastanow sie jeszcze nad Bose Companion 3 (nie chce mi sie szukac cen w Polsce, ale powinny miec zblizona), choc tak czy owak duzo lepszym wyborem byloby cos porzadnego 2.0 - jakis Genius, Microlab, czy np M-Audio AV40, wybor jest spory.

30.05.2011 21:36
ma_ko
3
odpowiedz
ma_ko
61

Możesz pomyśleć nad Razer Mako - fajnie wyglądają ;P i mają certyfikat THX

30.05.2011 21:52
4
odpowiedz
zanonimizowany683284
11
Legionista

wysiak - aktualnie mam microlaby Solo i są one po prostu okropne. Totalnie zero jakiegokolwiek basu, te głośniki nie nadają sie do filmów czy gier (do muzyki również)

Ma_ko wygląd mnie akurat nie interesuje :P

30.05.2011 21:59
5
odpowiedz
zanonimizowany515175
58
Generał

Jak nie chcesz kolumn to zdecydowanie Logitech. Jak nie Z-2300 to teraz odświeżone Z-623 (dla mnie ładniejszy design :] ).

30.05.2011 22:00
wysiak
6
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Nie za bardzo wiem do sluchania jakiej konkretnie muzyki monitory stereo sie 'nie nadaja' - znakomita wiekszosc modeli gra rowniej i lepiej od dowolnych glosniczkow komputerowych. Ale skoro lubisz bas czuc, a nie slyszec, to juz napisalem - bierz Logi Z2300, co by nie mowic o plastikowych satelitach, to akurat suba maja calkiem mocnego (i w miare przyzwoitej jakosci).

Co do Z623 - sa gorsze pod praktycznie kazdym wzgledem, rowniez driver w subie maja o cal mniejszy (8 cali w 2300, 7 w 623). Pewnie dlatego Logitech nie podaje na swojej stronie w ich specyfikacji zakresu czestotliwosci, bo za nic nie zejda tak nisko, jak 2300:>

"wysiak - po prostu więcej gram i oglądam filmów niż słucham muzyki, a niestety tutaj stereo już jest gorsze :)"
Bardzo sie mylisz, zalezy jakie stereo:> 2 kolumny z 12calowym driverem raczej lepiej zagraja niskie czestotliwosci, niz pojedynczy sub;)

30.05.2011 22:06
7
odpowiedz
zanonimizowany683284
11
Legionista

wysiak - po prostu więcej gram i oglądam filmów niż słucham muzyki, a niestety tutaj stereo już jest gorsze :)

30.05.2011 22:35
8
odpowiedz
zanonimizowany683284
11
Legionista

ale mi miejsce trzeba na to wszystko mieć, ja muszę mieć coś małego :)

30.05.2011 22:51
9
odpowiedz
SirGoldi
97
Gladiator

daisho ---> Tak samo jak i Tobie, mnie również ciężko jest zaakceptować brak subwoofera, choćby ze względu na ciche słuchanie w nocy, kiedy basu bez subka na próżno szukać.

Niestety, odradzam Ci mocno kupno Logitechów Z-2300. Dźwięk z satelitek jest bardzo, ale to bardzo kiepski. Od tamtego momentu przerzuciłem się na kolumny i wzmacniacz, jednak wszelkie próby przyzwyczajenia się do systemu 2.0 spełzły na niczym. Sub u mnie musi być i tyle. :-) Może więc pomyśl o jakichś kolumienkach, wzmacniaczu i subku? Ewentualnie jakiś komputerowy zestaw 2.1, byleby nie były to Logi Z-2300.

Aaa, miejsca Ci trzeba... :-) To musisz szukać dalej. Pojeździj po sklepach i posłuchaj Creative'ów, Geniusów czy Microlabów 2.1.

30.05.2011 23:00
wysiak
10
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

SirGoldi --> Zgadza sie, bo takie glosniki to zawsze beda plastikowe pierdziawki, nadajace sie do ogladania youtuba, a nie do sluchania muzyki czy ogladania filmow dobrej jakosci. Jednak z komputerowych, malych 2.1 nie ma nic lepszego, niz Ligi Z2300, i wg niektorych opinii Bose Companion 3 (moim zdaniem akurat logi sa lepsze). Jak chcesz lepszego dzwieku, to trzeba patrzyc na cos w masywniejszych, drewnianych obudowach.

30.05.2011 23:02
11
odpowiedz
zanonimizowany683284
11
Legionista

wysiak - takie coś znalazłem teraz na innym forum

http://pclab.pl/art41885-15.html

Chyba bede musiał z Logi zrezygnować :)

30.05.2011 23:05
PrzemoDZ
12
odpowiedz
PrzemoDZ
144
Legend

daisho --> Raczej mało wiarygodna ta recka. Żaden inny portal nie potwierdza wysokiej oceny Creativów, a wręcz jest masa opinii że są one po prostu słabe.

30.05.2011 23:10
13
odpowiedz
zanonimizowany683284
11
Legionista
30.05.2011 23:18
14
odpowiedz
SirGoldi
97
Gladiator

wysiak ---> W takim razie musi być bardzo kiepsko z takimi komputerowymi zestawami 2.1. :-)

Kupiłem ostatnio za 50 zł Creative I-Trigue 3000 do pokoju w rodzinnym mieście. Ciekawy jestem jak to zagra. Zdam relację jak je odbiorę. Szkoda, że już nie mam tamtych Logów. Byłoby dobre porównanie. Generalnie moje oczekiwania są tak niskie, że raczej nie zawiodę się na minus. :)

Kumpel ma w niedużym pokoiku Creative'y Inspire T3030 i w muzyce elektronicznej jak na takie małe pierdółki nawet dość się tak sprawiają. Ja jednak z góry po takich zestawach 2.1 spodziewam się niewiele, więc trudno mi tu cokolwiek rzetelnie ocenić...

30.05.2011 23:53
kubinho12
15
odpowiedz
kubinho12
117
kubiszubidubi

Mam Z-2300 już od 5 lat i szczerze polecam :) To, żę ich cena wzrosła od tego czasu o jakieś 2 stówy, mówi samo przez siebie. Nie jest to najwyższa półka, ale za tą cenę, gdy jest gdzie wsadzić suba, dają radę.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl