Jakie auto na początek wybrać do 13 tys?
Jakie auto na początek wybrać zastanawiałem się za: Opel Astra 2, Volkswagen Golf Kombi z rocznika 2002. Piszcie czy to dobry wybór i polecajcie mi inne :)
No nawet wpadający w oko, ale mógłbys coś się powiedzieć o moich wybranych :) ?
Volkswagen Kombi wygląda jak bus, więc wybrałbym Opel Astra 2.
Okej, a Astra 2 dużo spala czy ile?
O to nawet dobrze, a tak ile max może mieć przejechane bo nie chce trupa wziąć ^^
Ty się za jazdę bierzesz, a nie znasz takich podstaw, że pisze się wziąć, a nie jakieś "wziąść"
Nie patrz na przebiegi, bo u nas cofają liczniki oporowo. Może być tak, że ten co ma 150 tysi tak naprawdę ma ich 350 lub nawet 450, a ten co ma 250, może mieć 330. Lepiej weź ze sobą jakiegoś speca.
Co do spalania. Wszystko zależy od silnika. 1.6 - 100 koni w benzynie to minimum, w mniejsze się nie pakuj.
ciezkiezycie dobra może nie jestem bystrzacha jak ty ^^ ale może zajmijmy się tematem. Polski język trudny język :D @up Dzięki za info.
A ktoś by jeszcze zaproponował jakieś wygodne do kierowania autko? Narazie patrze tylko za Astrą 2 :)
A nie myślałeś o jakiejś Skodzie Octavia (ew. Fabia) z rocznika około 2001-2002 ? Bardzo fajny samochód. Mam benzynę 1.6 GLX i spala średnio 6,5 L, czasem na trasie nawet 5,6.
Weź coś z WAGa z silnikiem 1.9 TDI i tyle. Golf, Octavia, Toledo, co wolisz.
1.6 benzyna od VW ma kłopoty z cewkami zapłonowymi, niby nic wielkiego, ale mogą padać nawet 2 razy do roku. Koszt to ok. 200-300 zł.
Przebiegi to mit, patrz na to jak auto się prowadzi, czy nie sciąga na boki, czy nie ma nierówności na stykach blach.
Takiego bierz i nie myśl tysiąc razy czy dobrze.
Spalanie jest dla ciebie ważne? Jak ujdzie 10-12l to może jakiegoś Mercedesa w202 1.8 w benzynie lub diesla który będzie mułowaty ale mniej spali. Gusta są różne ale dla mnie wygoda jazdy dużo lepsza niż np. w takiej astrze.
Hmm czy to przekręcanie liczników można jakoś udowodnić???
Jak dobrze, że kupowałem samochód od pierwszego właściciela, od kuzyna.
[15] Przekręcanie jako "zjawisko", czy przekręcenie konkretnego licznika? To drugie raczej chyba nie, chyba że auto było serwisowane w ASO i można od nich takie dane wyciągnąć. A samo zjawisko pięknie widać tutaj:
http://www.wykop.pl/ramka/1416569/sredni-przebieg-samochodu-na-allegro-w-zaleznosci-od-wieku-auta/
Wychodzi na to, że auta pomiędzy 4 i 7 rokiem użytkowania głównie stoją w garażu, bo ich przebieg praktycznie się nie zmienia :P Podobnie dla 8 - 13 roku oraz powyżej 16 :P
Szwagier ostatnio kupił Seata Toledo, rocznik 2002, przebieg ok. 180 tys. km, diesel.
Średnie spalanie na poziomie 5.5l. Dobrze się zbiera, ABS, ESP, klimat, poduszki. To co trzeba, to jest.
Jak dla mnie bomba :)
sizalus-> ja mam z 97 roku przebieg 80k.... (realny).
wiec wszystko mozliwe... nie jesli sie kupuje od Janusza
Kup sobie Focusa w TDCI http://allegro.pl/ford-focus-1-8tdci-115km-super-stan-klimatronik-i3447625268.html
zdecydowanie duzo lepszy od wszystkich samochodów VAG w tym samym przedziale cenowym, to naprawde przestarzałe konstrukcyjne,niewygodne i awaryjne auta
Okej, na spokojnie to przemyślałem i wydaje mi się, że Seat Toledo z 2002 roku może być dobry. Thx wszystkim za propozycje :)
[24] A po co wybierac seata skoro focus zapewni o wiele wieksze wrazenia z jazdy ?
A nad Megane II myślałeś? Pod koniec ubiegłego roku szukałem auta, mając budżet nieznacznie mniejszy od twojego i wybrałem właśnie Meganke. Jestem bardzo zadowolony póki co.
Jeden na milion i przypuszczam, że raczej nie masz VAGa w TDI.
bo i kogo w tamtych latach bylo stac na cos innego niz na malucha lub rupiecia z niemiec:)
wystarczy miec samochod od nowosci w rodzinie...
zawsze jak sie pozbywa mozna oddac nizej za dobra cene.