Witam.Kupiłem używany komputer Hp z właśnie z tą kartą.Właściciel dokupił ją do komputera.Zasilacz to 320 W.Sprzedawca twierdzi ,że nie miał z kartą graficzną żadnych problemów.Tylko najprawdopodobniej nie grał w najnowsze tytuły.Tu się pojawią pytanie czy taki zasilacz wystarczy?
Napisał mi coś takiego "Dlaczego miałaby się karta spalić?Przecież to prędzej zasilacz padnie.Karta jest tylko odbiorcą.320w przy wysokiej efektywności tego zasilacza wystarczy.Sama karta pobiera okolło 150w,procesor maksumalnie 90w".
Pojsc, pojdzie ale przy wykorzystaniu 100%, razem z procem to juz bym sie bal. Wymienic na 400-500W. Zasilacz powinien miec zapas, jesli chcesz sie cieszyc nim i komponentami dlugo. Minimum imho 50W, lepiej 100 (tego zapasu).
Mój zasilacz 750W śmieje się z tych 320W. Lepiej go zmień.
Moze sie cos stac podzespolom?czy tylko zasilacz pojdzie? jakby co
[link] Takie coś może być?Dodam ,że jest ona zasilana kabelkiem 8-pin.
allegro.pl/oferta/zasilacz-atx-500w-sata-3xsata-2xmolex-20-4-pin-fv-6750870568
Mamy 2019 a ludzie dalej chcą kupować zasilacze Akyga :D No nie wierzę.
https://www.x-kom.pl/p/421617-zasilacz-do-komputera-silentiumpc-450w-elementum-e2-si-85.html
A coś takiego allegro.pl/oferta/promocja-zasilacze-komputerowe-atx-1200w-80-plus-8400367558 To jakiś szit?
Jak masz kupowac zasilacz za 50 zeta, to ten co masz bedzie dokladnie taki sam.
To co linknal Crod4312 jest ok. Zasilacze za 50-80 zeta to syf.
Na początku zacząłem się zastanawiać jaki typ człowieka chce kupować zasilacz typu "chiński szmelc" do komputera w którym tylko sama karta jest warta 400-500zł, ale potem wszystko się wyjaśniło: taki który nawet nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Oferta z linku powyżej dotyczy NAPRAWY zasilacza xD
Nawet nie chciało się przeczytać co się kupuje...
Radzę skorzystać z propozycji Crod4312 i kupić minimum tego spc elementum 450w.
1. Do twojej płyty głównej musisz mieć przelotkę żeby normalny zasilacz działał: https://allegro.pl/oferta/adapter-przejsciowka-zasilacza-2-x-6pin-24pin-hp-7756159556
2. Pograj w GTA V lub inną grę która mocno obciąża kartę graficzną i jak ci się będzie komputer wyłączać/resetować to wtedy wymieniaj.
A co nie kupiłeś tego co się pytałeś w temacie ? "Czy jest sens kupna komputera z intel quad": Znalazłem taki komputer allegro.pl/oferta/komputer-do-gier-i5-3-3ghz-rx470-4gb-ssd-120gb-8395772704 - masz w tej aukcji fotę płyty głównej ...
Nie gralem w nic.Po 4h godzinach uzytkowania bez internetu bez problemow, zaczal mi sie wylaczac i wlaczac.Nie wiem co jest tego przyczyna
Nie gralem w nic.Po 4h godzinach uzytkowania bez problemów bez internetu.Potem zaczal mi sie wylaczac i wlaczac.Nie wiem co jest tego przyczyna
Przyczyn może być wiele(od tego że jednak zasilacz ci nie wyrabia - czyli to co ci gość na allegro napisał może(ale nie musi) być nieprawdą "320w przy wysokiej efektywności tego zasilacza wystarczy.Sama karta pobiera okolło 150w,procesor maksumalnie 90w"." albo ma po prostu skopany Windows) - trzeba zobaczyć co jest w podglądzie zdarzeń: Klikasz start i piszesz: podgląd zdarzeń, w nowym oknie z listy po lewej rozwijasz dzienniki systemu Windows: i Sprawdzasz jakie masz błędy (zaznaczone na czerwono) W listach : aplikacje i system możesz posłużyć się filmikiem(od 40 sekundy): https://www.youtube.com/watch?v=VNA3Sd4jQvs
Wrzuć zrzuty ekranowe z tymi problemami na forum.
Byłem w serwisie (wymienili pastę w procesorze) i już się wyłącza podczas przeglądania internetu.Teraz tylko się wyłącza jak gram w Wiedzmina 3 lub Rome 2.Wiedzmin 3 tak po 3-10 minutach a Rome 2 po 10-15 minutach grania.
Czyli pewnie zasilacz - zapytaj się w tym serwisie czy by ci nie mogli tego sprawdzić/ i lub wymienić zasilacz na mocniejszy.
Ja bym miał zasilacz do sprzedania. 630W. 80 bronze plus. 150zl.
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-be-quiet-pure-power-630w-80-plus-bronze-8382483776
Napisałem ci wcześniej, że musisz mieć przejściówki aby normalny zasilacz zadziałał - najlepiej będzie jak się w serwisie dowiesz czy oni by ci zasilacz wymienili.
Sytuacja jest taka.Po otworzeniu obudowy zaczął się wyłączać nawet na wiedziminie 3.Sprawdzałem temperatury te same
Sytuacja jest taka.Po otworzeniu obudowy zaczął się NIE wyłączać nawet na wiedziminie 3.Sprawdzałem temperatury te same