Jaki system macie zainstalowany na PC/Laptopie?
Dawno nie było takiego tematu, a ostatnio dużo się dzieje w tym temacie. Więc pytam jaki macie zainstalowany system, W10, W11, Linuxa czy może jeszcze jakiś inny.
1x W11/Fedora 43, 1x W11, 1x W7, 1x WS 2016, 3x Debian 12 i kilka wirtualek głównie z Linuxami różnej maści.
W10 i bez żadnych haseł na poczatku, jak w wymogu W11
A czy ten wymóg hasła w W11 jest teraz z nami w pokoju? Zdaje się że już we wrześniu ja i parę innych osób tłukliśmy Ci łopatą do głowy że nie masz racji.
Nie mam hasła w legalnej 11
Pewnie ma jakiegoś modyfikowanego pirata gdzie hasło jest wymagane.
Bardziej bym podejrzewał że nie słyszał o komendzie OOBE\BYPASSNRO, po czym postanowił nie przyznawać się do błędu i trzymać się swojej wersji jak pijany płotu
Windows 11 ale z odinstalowanymi rzeczami typu Copilot itp. żeby były tylko same programy do codziennego użytku i gry (które na linuxie bardzo ciężko pójdą).
3x win 11 i 1x win 10 na starszym laptopie (rzadko używany). To tyle jeżeli chodzi o systemy zainstalowane na sprzęcie.
Kiedyś miałem zainstalowane po 2 systemy (windows + linux) albo wirtualki ale od kiedy WSL działa jak należy a i docker działa stabilnie nie widzę potrzeby, jak potrzebuję linucha to odpalam albo przez WSL albo na szybko jakiś obraz dockerowy z potrzebnym systemem (tak wiem, ze to też korzysta z WSLa pod spodem, kiedyś korzystało z HyperV ale te czasy na szczęście są już za nami).