Jaki plecak do 100zł?
Szukam plecaka do 100-130zł, ważne jest dla mnie aby był w miarę pojemny (będzie służył do szkoły, czasami na rower jakieś wycieczki itd.), dość wytrzymały, i nie wyglądał jakoś tragicznie, dobrze było jak by miał na plecach ten ''oddychający'' materiał.
Ja 3 lata temu kupiłem sobie jakiś plecak Nike, zwykły za 110 zł. Po 3 latach jest praktycznie nie zniszczony, i teraz na ostatni rok nadal go będę nosić. Do roboty w nim chodziłem, na wycieczki / do sklepu, praktycznie wszędzie. Jest niezastąpiony :D
Ja też na początku studiów kupiłem sobie plecak z Nike.
3 lata jeżdżenia na uczelnie, koncerty, wycieczki, libacje i jest git jak ta lala. Śmierdzi wprawdzie ale funkcjonuje idealnie!
Także polecam Ci tą firmę bo ich sprzęt służy na lata. Buty też od nich kupuje i wszystkie koncerty przetrzymują!
Dokładnie jest to ten produkt:
www.magazyner.pl/index.php?p=6598&plecak-nike
[1] i [2] +1
Jeszcze jak chodziłem do szkoły, to sobie zafundowałem plecaczek z Nike. 130 co prawda nie aż tak tanio, ale to była nowa kolekcja i wpadł mi w oko ;) Służy mi do teraz, wygląda jak nowy praktycznie. Praca, szkoła, wypady jakieś - wytrzyma wszystko :)
Ja mam plecka z Decatlhlona i też nie widać na nim z użycia w ogóle. A mam go od 4 lat.

A może coś mniej dresiarskiego/sebowego żeby nie wyglądać jak gimnazjalista na wagarach? Rok temu kupiłem Wisport Sparrow 20l w kolorze Coyote kosztował około 120zł + przesyłka (z allegro brałem). Używam prawie codziennie na uczelnie, latem też na rower, nic się jeszcze nie zniszczył.
No widzisz, twoim.
Oczywiście, jeśli jest wytrzymały, to zawsze można polecać.
Tak sobie myślę, ze w tej cenie większość firmówek będzie dobrej jakości.
Choć sam osobiście też miałem w swoim życiu tylko plecaki Nike i polecam.
Ale czy one oddychają, to nie wiem, możliwe że coś z firm typowo trekkingowych i mniej znanych spisze się lepiej.
Ja 3 lata temu kupiłem sobie jakiś no-name plecak(nawet spełnia podane przez Ciebie kryteria) na allegro za jakieś 50-60zł . Trzyma się prawie idealnie, poza paroma defektami, które są tylko i wyłącznie moją winą, więc chyba nie ma zasady co do marek
wcześniej miałem Samsonite'a, który służył dzielnie 8 lat, tylko to już większy wydatek
Za 130 zł nie wiele kupisz dobrych, markowych plecaków o uniwersalnej pojemności. W takiej cenie trafiają się jedynie raczej małe modele np http://www.landersen.pl/plecak-deuter-city-light-16-l
No właśnie ja rozglądam się obecnie za czymś tak do 200 zł. Macie jakieś sugestie?
W tej cenie spokojnie możesz sobie kupić bardzo dobry jakościowo plecak. Stawiałbym albo na coś z Big Stara albo na plecak Vans ( coś w tym stylu: http://supersklep.pl/plecaki/vans/ ).. Sam wprawdzie już o szkoły nie chodzę ale na studiach również sobie śmigam z plecakiem bo jest o wiele wygodniejszy dla pleców niż torba ( czasami trzeba zabierać ze sobą więcej ksiązek na zajecia niż w liceum). Mam obecnie już 2 plecak marki Vans i wszystko jest ok.