Od lat używam firefox ale, (nie będę się rozpisywał "wkurza" mnie)
Jak polecacie?
Chrome
Explorer.
AOL
Chrome
Chrome to straszny kombajn ostatnimi czasy. Spróbuj Chromium - to Chrome bez zbędnych dodatków. Jest dużo lżejszy. Poleciłbym też Firefoxa, gdyż sam z niego korzystam, ale jakoż od niego właśnie chcesz ucieć, to zatrzymam się na Chromium.
https://www.chromium.org/getting-involved/download-chromium
Do normalnego codziennego użytku polecam Chrome. Do webdev jednak Firefox (z Firebugiem i Webdeveloper Toolbar). Fakt, że się Chrome rozrósł ale nie na tyle, żeby współczesny laptop miał problemy...
Ja ostatnio w pracy pod webdev coraz częściej w pierwszej kolejności korzystam z Chrome. Firebug ma niekiedy problemy z podgonieniem nowszych wersji FF i potrafi przywiesić przeglądarkę.
Chrome.
Pale Moon
+1
Ok. Chrom zainstalowany i...ehhh jak milutko :D:D:D 10h neta, ani razu się nie zawiesił nie wywalił do pulpitu, działa dużo szybciej i wg moim zadaniem jest przyjemniejszy wizualnie.
ps. Dyskutujcie dalej jeśli chcecie:) temat otwarty...a, "spartan" na horyzoncie:)
Odświeżam temat
Chrom, wszytko pięknie ładnie ale,nie na mój komputer, przy używaniu chroma użycie CPU 13-20% a po sekundzie 90-100% :/ i tak sobie (skacze)
Opera? też tak bardo żywi się CPU:D?
może inne propozycje?
Pale Moon
meelosh
Używasz tej przeglądarki czy porostu tak napisałeś bo słyszałeś o niej ?
jeśli używasz napisz jakie ma minusy?
Używam. Duuużo lżejszy Firefox z zachowaniem całej funkcjonalności pierwowzoru - personalizacja i kompatybilność z wtyczkami. Na bieżąco aktualizowany, rozwijany i z żywym community.
Można nawet bez problemu przenieść swój profil z FF, włącznie z ustaweniami wyglądu i wtyczkami.