Jaka konfiguracja?
Szybkie pytanie.
Jaką trzeba mieć minimalną konfigurację PC, żeby dało się grać w Wiedźmina 2 na najwyższych ustawieniach i uberpróbkowanie? Oczywiście mieć ponad te 30 fps, czy ile tam trzeba do plynności.
Czekam na: GTA:V, Watch Dogs, Star Wars 1313, Aliens:CM, , FarCry3
Troszkie nieaktualnie, bo FC3 już wyszedł ;)
Twoja konfiguracja powinna dać radę chyba, że gra ma skopaną optymalizację, bo nie wiem jak to jest z Wieśkiem.
Nie wiem jaką powinna mieć, mi chodzi płynnie na ultra high, na: i5 3,5GHz, 20GB RAM, GTX 670.
20GB RAM
; o
Człowieku uberpróbkowanie bardzo dużo wymaga od grafiki czyli trzeba naprawdę mocną bestię na wiedźmina żeby grać z tą opcją... Ja na moim blaszaku gram na Ultra bez uberpróbkowania i stały FPS to 45 :)
No właśnie. Dlatego chodzi mi to żeby to było włączone i żeby fps był na przyzwoitym poziomie. Niedługo będę kupował jakiś sprzęt do kompa. Na pewno RAM-u dokupię i jakąś lepszą kartę. I właśnie chodziłoby mi o to żeby ta karta dała radę uberpróbkowaniu.
Bo mimo wszystko różnica wizualnie jest dla mnie spora...
trudnezycie---> Troszkie nieaktualnie, bo FC3 już wyszedł ;) ---> Wiem. Kupiłem, przeszedłem i jestem średnio zadowolony...Zmieniłem na CoH2.
Twoja konfiguracja powinna dać radę chyba, że gra ma skopaną optymalizację, bo nie wiem jak to jest z Wieśkiem. ---> Daje radę, ale tak sobie. Wyłączyłem bloom-a, V-sync, uber i coś jeszcze. Mimo to gra łapie dłuższe bądź krótsze zawiechy, doczytując coś, przy bieganiu, albo odwracaniu się*. Nie jest tak za każdym razem ale trochę uprzykrza. Mimo to gra jest płynna.
*To akurat jest normalne, jak gram na Win7 i mam tylko 2 GB RAM-u...
No to wydatek będzie naprawdę duży musisz mierzyć w kartę Typu GTX 580 lub z najnowszych GTX 660Ti lub 670 plus do tego jakiś procek i5 2500k by się przydał i z 6GB ram minimum :D
Ja mam 660Ti, i5-3450 i z włączonym wszystkim na maksa gra ma ok. 20 fps więc niewystarczająco na komfortowe granie. Po wyłączeniu uberpróbkowania fpsy rosną do 60 (przy pozostałych opcjach niezmienionych) zatem opcja ta mocno obciąża komputer.
do wszyskich opcji razem z uberpróbkowaniem potrzeba co najmniej gtx 670 i i5 3470,nawet taka konfiguracja niezapewni działania powyżej 35fps