Winchester, Beryl, AR-15 i M4-podobne: MK18, B4 URG-U, SA-PH23. Z tym że nie wiem czy to oryginalne nazwy tych 3 ostatnich karabinów, posiłkowałem się replikami ASG xD
edit: Oprócz tego oczywiście Narsil - Płomień Zachodu.
Myślałem o tych growych, kto ma ochotę to dopisze realną. Jak komuś realne bronie wystarczą w ogóle jako jego ulubione to też czemu nie.
Edit: Miotacz ognia przynajmniej nie jest powszechnie dostępny, więc to nierealne żebym miał go w swoich dłoniach.
W sumie miotacz ognia nieistnieje realnie. A przynajmniej nie jest powszechnie dostępny, więc to nierealne żebym miał go w swoich dłoniach.
Z Reddita:
Chińczycy używają miotaczy ognia (konkretnie typu 74) w operacjach kontrpartyzanckich. Żandarmeria często ich używa (szczególnie na zachodzie), a istnieją zdjęcia dowodzące, że jednostki amfibijno-łączone armii używają ich aż do poziomu kompanii. Wietnamczycy też używają tych samych miotaczy ognia, choć nie wiem na jaką skalę. W czasie II wojny światowej, w przypadku piechoty morskiej USA, były one w jednostkach szturmowych/saperskich wyższego szczebla i mogły być rozdzielane do jednostek strzeleckich w razie potrzeby, więc można je było uznać za broń przeciw fortyfikacjom/tunelowi.
Via Tenor
Nie no Redeemera z Unreal Tournament nie znać?! Wstyd :P
Oki, no to mi wstyd. Ale to też tak trochę jest, że jedni jakąś grę nazywają ,,koniecznością'', a inni w nią wcale nie grali i też nic złego się przecież nie dzieje.
Opisy i tak się przydadzą, bo nawet jak ktoś kojarzy (nie mówię, że tak było w tym przypadku) grę i broń to może mu się po prostu zapomnieć
Jak macie jakieś fotki albo filmiki, żeby przedstawić wizualnie swoje bronie to byłoby fajnie
Via Tenor
Za dużo tego żeby pisać więc dam pierwsze z brzegu, w zasadzie dwa, bo obie lubię podobnie mocno.
.223 pistol
Red Ryder LE BB Gun
Fallout 1/2
Pierwszy przychodzi mi do glowy gadajacy miecz z BG2 - Lilarcor. Ze strzelajacych chyba Gauss Rifle z Fallouta 2 i pozniej Gauss Minigun z Fallout Tactics.
To chyba jakiś mod do vice city? Jeśli dobrze pamiętam, to fioletowy poganiacz pojawił się dopiero w san andreas
W sumie możliwe, mi jakoś zawsze kojarzyło się to z Vice City, ale może to efekt Mandeli.
Kot nie był stricte bronią, tylko tłumikiem.
Co innego krowi łeb.
W realu to:
Strzelba Mossberg Maverick 88 20" kal. 12/76 a zaraz za nią na drugim miejscu Kel-Tec kal.12/70.
Strzelanie ze strzelby daje mi większy fun niż z pistoletów, czy karabinków.
W grach, z "palnej" to wymiennię trzy, całkowicie różne ale na swój sposób unikatowe:
Flak cannon z UT - https://unreal.fandom.com/wiki/Flak_Cannon
Overwatch z Cyberpunka - https://cyberpunk.fandom.com/wiki/Overwatch
Plasma rifle - z fallouta, głównie z jedynki ale z dwójki trochę też. Ta spluwa dawała poczucie wielkiego skoku na przód jeżeli chodziło o poczucie siły. W dwójce jej rolę raczej pełnił karabin pulsacyjny. - https://fallout.fandom.com/wiki/Plasma_rifle_(Fallout)
Z DP12 nie strzelałem. Te realne to te z których strzelanie dawało mi największą frajdę, nie twierdzę, że to najlepsza broń na świecie ani nic w tym rodzaju. Wiadomo, że w kontekście walki na polu bitwy wolałbym Beryla albo nawet kałacha, ale strzelając z tamtych nie miałem aż takiego funu.
Ja pamiętam, że nic nie napisałeś. A raczej sam gif wystarczył jako odpowiedź. Koleś się pytał w wątku jak się pozbyć natrętnego komara, który ciągle go kąsa i odlatuje ;D
Działo z SS jak i różne odmiany piły spalinowej z Doom.
MARV GDI z Command&Conquer 3: Kane's Wrath.
W sumie mi do głowy przychodzi tylko Cyberpunk. To naprawdę chyba jedyna gra gdzie build pod strzelby sprawiał mi naprawdę frajdę. No są jeszcze stare fallouty 1 i 2. Ale tak naprawdę w większości FPSów mają tak komicznie krótki zasięg (co jest totalnie nierealistyczne, ale z drugiej strony praktycznie każda broń palna ma w grach krótszy zasięg/dużo mniejszą celność niż w rzeczywistości), że sprawdzają się tylko okazjonalnie.
Czy istnieje bardziej badassowy miecz?
Via Tenor
Badass.. kręgosłup.. ? Przebijam =>>>>> Sparda Devil Sword!
Via Tenor
Z broni białych to Katana jest moim top1 i to bez żadnych wątpliwości. Jak jest możliwość grania kataną w grach to w 90% przypadków ją wybieram. Jeśli chodzi broń dystansową to łuk, a bardziej współcześnie to Beretta 9mm oraz Dubeltówka. Uwielbiam wchodzić do pomieszczeń w grach wyekwipowany w dubeltówkę :)