Jaka firma robi najlepsze laptopy według was?
Lenovo/IBM, Dell.
A co powiecie o Hp albo Asus? Fujitsu robi tez rekordy w procesorach?!
Toshiba , sam mam.
IBM, Dell.
HP nie. Asus nie. Toshiba też nie. Ta trzecia to raczej klasa średnia. HP naciąganie ludzi.
Apple (o ile się liczy), Alienware, IBM/Lenovo, DELL
Po nich może Sony VAIO...
Reszta to średniaki- lepsze lub gorsze.
HP
Jak dla mnie Apple. Co prawda jest też wiele innych wartych uwagi np. Sony VAIO.
toshiba mam i cudo ...
Apple, Sony, Alienware
HP ODRADZAM
ASUS only!
[4] - ahahahahha Acer górą ? .. Mam i żałuje !! serwis w czechach ..! do tego słabe są .. ! DELL kozacki HP jeszcze cos tam daje ! :)
Mam lub miałem do czynienia z dwiema Toshibami, Lenovo i Asusem. Pod względem jakościowym podobne (dobre), różnice dotyczą ergonomii (Lenovo ma kiepską klawiaturę, klawisze nie zawsze wchodzą tak gładko jak w reszcie).
Wiem, że nastepnym będzie Vaio :)
IBM,LENOVO, Dell, toshiba.
Dell IMO.
Sam mam i bardzo cenię.
ASUS
Toshiba są świetne
Apple - na pewno najbardziej estetyczne.
Zdecydowanie Sony z VAIO - brak lansowania jak w Apple, super jakość w porównaniu do reszty.
Cholerni archeolodzy...
Już się tu wypowiadałem, ale pozwolę sobie uzupełnić moją opinię- Toshiba obecnie to jeden wielki syf.
Mam swoją L650 od pół roku- wykonanie na poziomie chińskich zabawek: tandetny plastik źle spasowane, odstające elementy, niepewne zawiasy. W ciągu tych 6 miesięcy już raz był na gwarancji i nie wiem czy nie będę wysyłał znowu.
Ogólnie w porównaniu do drugiej toshiby w domu- trochę ponad dwuletniej to niebo a ziemia- tamten mimo że dużo starszy trzyma się dużo lepiej. Jednak w tej chwili Toshiba jedzie tylko na wyrobionej przed latami marce, bo tak zjechała na jakości że nie ma absolutnie nic do zaoferowania- już Acer znajomego jest lepiej wykonany.
Jednym słowem- unikać szerokim łukiem.
Dla mnie najlepsze firmy to:Asussam mam,Hptez mam i jeszcze fujitsu i to wszystko naj naj gorsze Acer mój kolega ma i ciągle sie wyłacza wyłaczją sie gry to jest moja opinia
[25] Trudno się nie zgodzić, tylko szkoda, że lansując się na super jakość dają na swój sprzęt śmieszny rok gwarancji, a za kolejne dwa wołają 1k zł :P Gdyby nie ten detal, to brałbym Maca dla MacOS'a. Ale tak - wolę Della z 3-letnią gwarancją, za 60-70%5 ceny Maca + Linux.
[26] W firmie eksperymentalnie wzięliśmy parę sztuk Sony (wcześniej było co kto chciał, potem Delle dla wszystkich) i o ile u np. markeringowców i sprzedażowców, którzy głównie operują myszką w Excelu i innych dziwnych programach mają się dobrze, to te w innych działach, w szczególności w IT poszły już do praktykantów z innych działów, bo zaczęły się sypać. Po pół roku były powycierane, a klapa chodziła jak chciała. Na plus klawiatura i ekran. Przegrały jednak z Dellami, które mają dłuższą gwarancję, świadczoną na o wiele lepszych zasadach i są odrobinę tańsze. Technicznie i sprzętowo porównywalne, wycierają się podobnie ;) No ale i tak czarę goryczy przelała zablokowana (na poziomie BIOS'u) sprzętowa wirtualizacja w niektórych modelach :| Co prawda był to raptem jeden model z takim absurdalnym rozwiązaniem, ale akurat trafił się jednej osobie, dla której była to opcja niezbędna, więc niesmak pozostał ;)
MSI
=D=2 kurde ty jeszcze żyjesz !!! O.o
a co to wątku to polecam Lenovo
Zadna z wymienionych wyzej firm - poza tylko Asusem - nie "robi" laptopow, jedynie branduja wyroby Quanty Electronics z Tajwanu.
w stosunku osiągów do ceny acer wygrywa :)