Jak włączyć piekarnik ?
Mam problem z piekarnikiem mianowicie nie wiem jak go włączyć.
No mam takie coś jak na zdjęciu obok. Po lewo to temperatura wiem, ale po prawo co mam ustawić ? Kręcę a tu żadna lampka w środku się nie zapala tylko ta po środku.
No i w samym piekarniku nie mam tej kratki co pośrodku powinna być. Jak postawie coś na dole piekarnika to nic się nie stanie i się upiecze ładnie ?
Pokretlo po lewej - temperatura
prawo - funkcje
nic , światło , grzeje i z góry z dołu (kreska pokazuje skąd grzeje, wiatrak to termoobieg, sume chyba potrafisz sobie wyobrazić) a lepiej wrzucić na środek :P
piekarnik temperaturę też musi złapać :P
edit jak na dole to pewno termo obieg i uważaj :P
Też ostatnio walczyłem z piekarnikiem. :) Kręciłem wszystko, a grzać nie chciało. Po lewej stronie miałem takie 3 przyciski do ustawiania godziny - wystarczyło wcisnąć ten środkowy. Może u ciebie coś podobnego jest.
Na co uważać ? :D
Jaką temperaturę na zapiekankę najlepiej ustawić ? I po prawo co mam ustawić najlepiej ?
Jak nie masz półeczki i stawiasz na spodzie piekarnika, to lepiej ustaw tylko grzanie od góry, bo inaczej zjara ci spód zapiekanki.
Żeby niczego nie spalić :P
jak leży na dolnej płycie to jest duża szansa że spali spód :)
funkcję z termoobiegiem od góry i delikatnie .. :)
Jaką temperaturę na zapiekankę najlepiej ustawić
Jak to taka kupiona z np biedronki to bodajże 200 stopni i jakoś 10-12 minut.
Ale ja i tak zawsze takie zapiekanki rzucam do mikrofalówki na 2 minuty i gotowe :D. W piecu się bardziej spiecze i będzie bardziej chrupiąca no ale dla mnie to nie ma znaczenia ;)
Zapiekanka z mikrofali to jak zapiekanka podgrzana na grzejniku, ani to dobre ani nic.
Jedzenie z mikrofali jest ohydne. Gumowe i tyle, że ciepłe. Piekarnik ftw.
A co do autora wątku - prowo, nie wierzę, że ktoś nie umie zrobić tak prostej czynności.
Też się zastanawiałem czy Ridż Forrester nas trolluje, ja jakoś umiem piekarnik obsługiwać a każdy wie w jakim wieku jestem.
thomas i mutant
Mnie tam smakuje, z piekarnika to się różni tylko tym że jest bardziej chrupiące i może intensywniej smakuje bo dodatki są po opiekane itp a z mikrofali to tylko ciepłe.
Włączanie piekarnika wbrew pozorom takie łatwe nie jest, ostatnio będąc sam w domu też miałem z tym problemy.
Ozejkuzwajapitole... Normalnie czas umierac... Jesli ludzie w wieku ~20 lat nie potrafia oblugiwac tak BANALNYCH urzadzen jak piekarnik/pralka/mikrofala/cokolwiek z AGD to ja nie wiem kto zarobi na moja emeryture o_O Mama w domu nie uczyla? Czy poprostu trzeba byc takim darmozjadem ze jestem przyzwyczajony ze wszystko na zlotej tacy z przystawkami podadza? Ludzie kuzwa... :/
wtf, przecież to jest ridż forester, jakbyście byli tacy bogaci jak on to byście nie wiedzieli nawet jak się tyłek podciera.
Jakim trzeba być botem, żeby nie posprawdzać co się dzieje po wciśnięciu danego przycisku przekręceniu pokrętła, przeanalizowaniu, wydedukowaniu samemu jak to działa.
Ale nie, lepiej spytać na forum i w pełni pokazać swoją niedołężność.
Troll czy lewus oto jest pytanie.
U mnie w starym piekarniku jak sie w srodku lampka nie zapalala to tez piekarnik nie dzialal. Trzeba bylo oslonke od swiatelka docisnac i dopiero wtedy piekarnik zadzialal.
Tutaj rowniez autor pisze, ze w srodku swiatelko sie nie pali, to moze byc przeczyna.
tzn że lampka była wpięta w obwód dostarczający prądu do grzałki? :P
Ad rem:
Troll czy nie troll - oto jest pytanie.
A pralki są przecież bardziej skomplikowane...
Jesli ludzie w wieku ~20 lat nie potrafia oblugiwac tak BANALNYCH urzadzen jak piekarnik/pralka/mikrofala/cokolwiek
Mam starą, niemiecką pralkę. Życzę powodzenia w jej obsłudze, jeżeli nie znasz niemieckiego. Translator niestety niewiele pomógł - dopiero sama praktyka pomogła.
[22] Pewnie posłuchał rady, żeby dociskać lampkę, wlazł do środka i trzymał, aż się upiekł.