Jak trafić na mój przystanek?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
11.11.2012 18:03
HETRIX22
1
odpowiedz
HETRIX22
218
PLEBS

Jak trafić na mój przystanek?

Co mam zrobić jak jade PKP, jest noc, ludzi po pachy, zasłaniają okna, nie wiadomo o ile opóźniony pociąg. Skąd mam wiedzieć, że to mój przystanek? Pytam ludzi w okół oni nie wiedzą bo nie poznają. Po czym mam poznać, że to mój przystanek?

11.11.2012 18:04
Devilyn
👍
2
odpowiedz
Devilyn
219
Organised Chaos

Sprawdzaj sobie na Google Maps czy innych mapkach na telefonie gdzie sie znajdujesz.

11.11.2012 18:04
Drendron
3
odpowiedz
Drendron
134
Generał

Na 90% stacji kolejowych są widoczne tablice z nazwą miasta :). Jak chcesz się przygotować do wyjścia to starczy, jak wiesz, która stacja jest bezpośrednio przed "Twoją" :).

11.11.2012 18:05
4
odpowiedz
rafaleon
32
Konsul

Najlepiej liczyć przystanki na których pociąg się zatrzymuje i w ten sposób dojść do tego kiedy wysiąść.

11.11.2012 18:10
5
odpowiedz
zanonimizowany840023
2
Pretorianin

Są specjalne głośniki i tablice elektroniczne w pociągach które informuja jaka jest stacja.

11.11.2012 18:13
HETRIX22
6
odpowiedz
HETRIX22
218
PLEBS

[2] Nie mam internetu w telefonie (bo jest zepsuty)
[3] Nie widać okna zasłonięte, albo jest po prostu za ciemno
[4] To samo co ^^^
[5] One działają tylko czasami

11.11.2012 18:22
GBreal.II
7
odpowiedz
GBreal.II
136
floydian

Skoro stwarzasz takie problemy (okno zasłonięte - problem odchylić zasłony na stacji i sobaczyć gdzie się jest?), to musisz się do podróży przygotować.

Notujesz sobie przed wyjazdem na kartce stacje, na których pociąg się zatrzymuje. Wchodząc do pociągu zapamiętujesz sobie ewentualne opóźnienie i kontrolujesz, gdy pociąg się zatrzyma, gdzie powinieneś być (mając na uwadze opóźnienie). W pociągu musisz mieć zegarek.

W tym wypadku jak nie masz zegarka, albo zapomnisz jakie jest opóźnienie na początku to się zgubisz i sobie nie poradzisz dalej. Ale metoda powinna być w miarę skuteczna. Z drugiej strony jak będziesz chciał się zgubić, to widzę, że i tak nic Cię nie uratuje.

11.11.2012 18:23
KANTAR1
8
odpowiedz
KANTAR1
90
Symulator Interfejsu

Możesz ewentualnie (kiedy wiesz, że jesteś blisko swojej stacji) stanąć przy drzwiach i wyglądać przez nie jak się otwierają.

11.11.2012 18:47
👍
9
odpowiedz
Bengo_NPC
98
Generał

Zawsze możesz koczować przy drzwiach , wystawić łeb na stacji i zorientować się czy to twoja czy nie

11.11.2012 20:15
k42a_
10
odpowiedz
k42a_
91
so it goes

Nie chce mi się wierzyć, że jakikolwiek nocny pociąg może być tak zawalony, żebyś nawet nie był w stanie dowiedzieć się kiedy masz wysiąść.
Ale jeśli nawet - dowiedz się na którym przystanku musisz wyjść i licz.

11.11.2012 20:23
11
odpowiedz
mefek
106
Senator

[10] W zimie o 16 ciemno jest więc nie musi to być nocny pociąg :D

[1] musisz mieć ciężkie życie skoro z takimi rzeczami masz problem i musisz się pytać na forum.

11.11.2012 22:13
jiser
😃
12
odpowiedz
jiser
94
generał-major Zajcef

Nie chce mi się wierzyć, że jakikolwiek nocny pociąg może być tak zawalony, żebyś nawet nie był w stanie dowiedzieć się kiedy masz wysiąść.
To mało widziałeś :D Ale żal strzępić język opowiadając o historiach w PKP. Pewnie co czwarty dojeżdżający do domu pociągiem coś takiego widział. I nie trzeba wcale jakiejś zabitej dechami dziury, bo w podwarszawskich sypialniach też tak jest.

11.11.2012 22:41
graf_0
13
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Ja ostatnio przykimałem i jak się obudziem to byłem przekonany że Kutno minąłem, a tam była przesiadka...
I też nikt nie wiedział gdzie jesteśmy.

Najlepszy sposób - GPS w telefonie. Nawet głupie stare nokie mają mapy. Włączasz i widzisz gdzie jesteś.

11.11.2012 22:49
Roniq
😐
14
odpowiedz
Roniq
115
Unknown

Aż mi się przypomniał powrót ze strefy kibica w dzień otwarcia Euro...

11.11.2012 22:50
maviozo
😱
15
odpowiedz
maviozo
246
autor zdjęć

Aż się zaczynam zastanawiać, jak ci wszyscy ludzie potrafili poruszać się pociągami ZANIM wynaleziono tanie gpsy i telefony?

12.11.2012 08:28
😍
16
odpowiedz
zanonimizowany858906
4
Chorąży

Witamy w Polsce, ostatnio jechałem szynobusem Kolei Mazowieckich z Modlina, cały nabity Anglikami, Hiszpanami, Włochami. Sam nie miałem pojęcia kiedy wysiadać a obcokrajowcy w ogóle siedzieli obsrani. Ale wiem, to nasza wina, powinniśmy "przygotować" się do podróży, sprawdzać na komórce gdzie jesteśmy wg GPS i rozrysować sobie mapki przed podróżą coby było łatwiej liczyć stacje.

Jaja sobie robicie?

Już pomijam fakt, że na mapie były rozrysowane dwie trasy przez Warszawę i wszyscy wysiedli na Warszawie Gdańskiej, bo podobno szynobus przez Centralną nie jedzie - ile w tym prawdy, nie wiem, ale kanar tak utrzymywał. Tablice niby na stacjach są, ale raz z lewej, raz z prawej i często je widać dopiero po tym jak pociąg ruszy i daną stację mija. Ale w ogóle co się będę rozpisywał, jedźcie do mniejszego miasta z Warszawy to zobaczycie o czym mowa, w wielu miastach autobusy wciąż nie wyświetlają nazw przystanków a na przystankach nie ma nazw ulic a jedynie zrozumiałe dla kierowcy numery - zajebista sprawa, szczególnie jak się nie jest z Polski.

12.11.2012 09:03
jiser
17
odpowiedz
jiser
94
generał-major Zajcef
Wideo

Już pomijam fakt, że na mapie były rozrysowane dwie trasy przez Warszawę i wszyscy wysiedli na Warszawie Gdańskiej, bo podobno szynobus przez Centralną nie jedzie - ile w tym prawdy, nie wiem, ale kanar tak utrzymywał.
... i dobrze mówił, bo te dwie trasy (wschód-zachód przez Centralną i północna przez Gdański) spotykają się dopiero za Dworcem Zachodnim. Pierwsza wspólna stacja to Włochy czyli, dla warszawiaków starej daty, już poza Warszawą.

maviozo ~~~>
Aż się zaczynam zastanawiać, jak ci wszyscy ludzie potrafili poruszać się pociągami ZANIM wynaleziono tanie gpsy i telefony?
Ano tak:
Kieślowski, Dworzec, 1980 http://www.youtube.com/watch?v=0Ps57kziouY
Czyli: pasażerze, radź sobie sam, ale ani burknij. Zmieniło się to, że przynajmniej można ponarzekać.

12.11.2012 09:09
Maziomir
18
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Mój ulubiony filozof jiser. You got it wrong - zresztą jak zwykle. Jeździło się jak się jeździło i tego smutasa Kieślowskiego nie musisz do tego mieszać. Ważne, że nie można było zawracać innym dupy na temat tak prostej rzeczy jakim jest odnalezienie własnego przystanku.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl