Dokładnie z wielkoposlki, do podkarpacia. Około 600km. W tym rower, TV, komputer, monitor, konsola, ciuchy, i takie tam podobne. Jakieś pomysły?
Samochodu nie mamy. Szukamy czegoś do wynajęcia. Dlatego pytam o jakiekolwiek pomysły.
Jakiekolwiek? To może teleportacja?
Jaka ilość towaru? Jaka waga?
Mam busa paletowego do 8 euro palet :), jestem z Poznania.
Firmy przewozowe / transportowe. Albo u kuriera zamowic palete.
Wszystko zalezy ile jestes zaplacic. Im wiecej tym masz wiecej opcji. A jak chcesz zydzic lub za darmo to pros sie znajomoych.
Z cenami jeszcze za bardzo się nie orientuję, bo nie korzystałem z takich usług. Co do wagi, to jeszcze dokładnie nie wiemy, ale myślę, że będzie coś około 30/40kg.
Zrobiłbym to za cenę paliwa, ale jestem z małopolski (i tak przeczytałem pierwszego posta wczoraj:D) więc odpada. Jak to tylko 40 kilogramów to najtaniej wyjdzie ci to wysłać kurierem.
Wynająć samochód rano w Wielkopolsce i zwrócić go następnego dnia rano na Podkarpaciu?
A jak chcesz zydzic lub za darmo to pros sie znajomoych.
No nie wiem - paliwo w obie strony to 600-800 zł. Najtaniej kurierem w pojedyncze paczki lub na paletę - do 200 zł powinieneś się wyrobić. A jak masz znajomego, co ma umowę z firma kurierską to i poniżej 100 zł.
Wujek raz zrobil taka kombinacje, ze kupil sobie Nyske za 700 zlotych z papierami (ubezpieczenie miala wazne 2 tygodnie jeszcze), tam zaladowal wszystko, pojechal nia z rzeczami na 2 razy, trasa w obie strony okolo 500 km. Potem na miejscu sprzedal ja, nawet troche sie zwrocilo za benzyne
Toc pisze, nie wynajmowac tylko kupic, a potem sprzedac na miejscu do jakiejs firmy czy cos. Moim zdaniem to najlepsze wyjscie.