Jak myślicie, czy kupi ktoś mój PC?
Wyceniłem swojego Peceta.
Sprzedawał bym jako zestaw z monitorem IIYAMA ProLite GB2773HS albo monitor oddzielnie.
Do tego jeszcze Razer DeathAdder i Razer Destructor 2 i nowe wentylatorki w budzie od Be Quiet.
Cena. 7100 +/-
Szarpnął by się ktoś na taki zestaw?
No takie używane że cho cho. Zawsze masz tak że to co zostało kupione i zaraz sprzedawane dzielisz przez pół?
Pomijając fakt ze jest to kompletny sprzęt gamingowy z najwyższej półki. Nic dodać nic ująć.
Pomijając fakt ze jest to kompletny sprzęt gamingowy z najwyższej półki. Nic dodać nic ująć.
Jeśli masz na myśli to, co jest w Twojej stopce, to ta półka nie jest taka najwyższa.
Za takie pieniądze da się złożyć lepszy sprzęt.
EDIT: Lepszy w sensie wydajniejszy. Jeśli ktoś będzie chciał wydać ponad siedem klocków na sprzęt, to raczej nie kupi używki, tylko poskłada sobie sam.
[6]
To złóż :)) ciekawe co :) albo nie orientujesz się za bardzo w cenach. Wiadomo kosztem gorszej klasy monitora, myszki i podkładki idzie złożyć tańszy, ale czy lepszy to nie wiem...
[8]
Co byś zaproponował.
Gwarancje są... sprzęt stary to niej jest....
Chodzi mi o cenę całego zestawu PC + monitor...
Myślę, że nikt go nie kupi za 7100 zł, ale powodzenia.
Masz gwarancje chociaż?
Policz sobie cenę nowego takiego zestawu i odejmij - 40% to wyjdzie ci realna cena do sprzedaży.
To wychodzi na to że nawet nie opłaca sie tego sprzedawać.... Jak niektóre części mają niecały miesiąc jeszcze od zakupu....
Chajs mi potrzebny... I wole to sprzedać. Bo sprzęt zacny, ale jest inny priorytet...
To że masz zacny sprzęt powoduje właśnie ze trudniej go sprzedać i więcej tracisz. Witamy w Polsce, krainie cebuli i sklepów Biedronka.
Ja osobiście nigdy bym takiego kompa nie sprzedawał, całkowicie nieopłacalny biznes.
Cena wszystkiego co podałeś + nagrywarka DVD jako nówki sztuki z morele.net = 7873zł
Za 6500-6800 moooże byś kogoś znalazł jeśli masz wszystkie faktury i gwarancje, pudełka itd.
Pomijając fakt ze jest to kompletny sprzęt gamingowy z najwyższej półki.
Realnie z wysokiej półki, nie najwyższej ;)
PS. Po kiego wała do takiego komputera taki zasilacz? :)
Czy ty przypadkiem nie oddałeś MSI 970 pół roku temu przez cewki? Chyba miałeś brać Asusa? Czy znowu masz MSI?
Czyli wychodzi na to że nie ma sensu składać PC jak żeby później to sprzedać to są problemy...
Wtopiłem widocznie hajs, i juz go nie odzyskam.
Przecież to chyba normalne że najnowsze i najdroższe rzeczy najszybciej i najwięcej tracą na wartości.
Poza tym jeśli ktoś ma już wydać 7000 to będzie miał te parę stówek żeby mieć nowe ze sklepu.
I zgodzę sie z tym...
Ale na pewno wiele osób chciało by złożyć mocnego kompa do gier, ale nie wie jakie części, co i jak itp, a tutaj jest już wszystko gotowe. 6200-6500 poszło by?
Wszystko cacy oprócz za drogiego zasilacza ;) Ale z drugiej strony można dmuchać na zimne tym. Powyżej 6000zł powinno się sprzedać na allegro.