Witam. A więc tak. Mieszkam na wsi i u mnie nie ma linii telefonicznej dlatego posiadam internet radiowy z orange. Ostatnio zadzwonił do mnie pan z orange i mówi coś w stylu. U Pana w miejscowości jest już możliwość założenia internetu stacjonarnego, z telefonu itd. przerobimy panu telefon stacjonarny (w technologii radiowej) na taki prawdziwy stacjonarny itp. Wprawdzie mam telefon stacjonarny ale działa on na zasadzie radiowej. Więc o co chodzi z tym? Jak nie mam linii telefonicznych to mogą oni założyć ten internet czy nie? Bo już sam nie wiem.
Proste - jak masz pociagniety ( fizycznie) kabel - to mozna. Jak nie to nie. Wiem ze ostatnio zdaje sie Polsat oferuje internet przez satelite. Nie wiem za ile ale radze doczytac - z gory ostrzegam - sa limity trasferu. Kolega jest instalatorem, byl ostatnio na szkoleniu z tego tematu i predkosci uzyskiwane w ten sposob byly calkiem dobre.
Niestety czesto handlowcy dzwonia i obiecuja zlote gory mino braku fizycznej mozliwosci realizacji oferty. Taka praca..
Najwyraźniej jest możliwość pociągnięcia do Ciebie kabla telefonicznego, pewnie podciągnęli kable do Twojej wsi.