Witam wszystkim mam do was pytanie ilu watowy zasilacz potrzebuje do komputera bo stary ma 420 wat i troche nie ogarnia mój system to:
AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor 3.00GHz
Pamieć RAM: 4.00GB
Karta graficzna: Geforce Palit 9800GT 512Mb
Dysk twardy: 500GB
420 to az za duzo na ten sprzet. No i co dokladnie rozumiesz poprzez "nie ogarnia"?
@Miras15
Nie ważna jest moc zasilacza, ważna jest jego marka i model. W słabych ( czyt. tanich ) zasilaczach moc podawana jest często zawyżana.
Twój zestaw to pociągnie nawet markowy 350W zasilacz ( oczywiście po obciążeniu karty i CPU może być tej mocy na styk, ale markowy dałby radę :P ). Powiedz ile możesz max. pieniędzy przeznaczyć na zasilacz to się coś dobrego znajdzie.
dzięki za odpowiedzi odkryłem że to nie w zasilaczu problem tylko w kablu PCI-E który dodatkowo zasila kartę graficzną wyskakuje mi podczas uruchamiania systemu komunikat że karta dostaje za mało energi i niewiem co z tym zrobić bo kabel poprawnie podłączony a sterowniki karty graficznej najnowsze dla nvidii
[4] Też tak kiedyś miałem i zasilacz był ok bo na innym też tak było. Karta Nvidii. Zmiania sterowników na starsze pomogła . W moim przypadku.