Ilu leworęcznych osób siedzi na GOL'u?
Witam. Jestem mańkutem i zastanawiam się ilu leworęcznych osób siedzi na forum GOL'a. Oprócz tego mam pytanie. Czy zdarza wam się wykonywać rzeczy jak praworęczni? Mnie osobiście tak. Np. gram na gitarze jak praworęczni, obsługuję kompa jak praworęczny człowiek jak i wiele innych czynności.
Ja...
... nie jestem leworęczny, ale też jestem fajny :)
Zgłaszam się. Również wiele czynności, a może nawet większość z nich, wykonuję jak praworęczne osoby.
Też jestem leworęczny, i podobnie jak ty dużo czynności wykonuje prawą ręką, choć przeważnie lewa ręka to ta częściej używana (bez żadnych podtekstów). Jak gram w piłkę nożną, to natomiast kopię prawą nogą.
jestem leworęczny myszki używam prawą, ale touchpada już np. wolę lewą, telefonu dotykowego marki iPhone używam oboma na zmianę lub oboma jednocześnie
Ilu leworęcznych, albo ile leworęcznych osób - nie wybrałeś żadnej z dwóch poprawnych form
+1
Mam tak samo, kroje nożyczkami, jem zupę, ba! nawet silniejszą mam prawą a mimo to jestem leworęczny.
Jestem leworęczny i lewonożny. Jedynie to myszkę komputerową obsługuję prawą ręką.
Ja chyba jestem lewo-prawo-ręczny. Miałem przez długie miesiące prawą rękę w gipsie, potem usztywnioną w specjalnej opasce. Nauczyłem się robić wszystko lewą i teraz jak mam prawą już zdrową, nie ma dla mnie znaczenia którą ręką co robię :)
edit: teraz jak mam prawą już zdrową, nie ma dla mnie znaczenia którą ręką co robię
Przeczytałem to jeszcze raz i trochę dwuznacznie to zabrzmiało :D
Na stanowisku.
Gram na gitarze jak praworęczni, nie mam problemu z prawidłowym trzymaniem sztućców, przy siłowaniu na rękę, prawa to ta moja mocniejsza.
Myszkę w grach trzymam lewą ręką, po skosie, w windowsie na zamianę- czasem lewą, czasem prawą.
Ja co prawda jestem praworeczny, wiekszosc czynnosci wykonywanych przez reke jest obslugiwanych jest przez prawa reke, ale wszystko co robie noga(znaczy kopie pilke, upewniam lopate wkladajac ja do ziemi itp) wykonuje lewa noga. Prawa wielu czynnosci zrobic nie potrafie - po prostu praktycznie nigdy z niej nie korzystam(jesli robie cos innego niz chodzenie).
Rodzice twierdza, ze przez kilka pierwszych lat zycia bylem leworeczny(i w dodatku pisalem litery odwrotnie, np. rosyjskie I zamiast N itp), ale w pewnym momencie sam z siebie sie przestawilem.
Jestem leworęczny, ale prawą ręką operuję myszką między innymi. Z prawej też uderzam.
Oho, raziel mańkut! :)
Teraz zdałem sobie sprawę, że i ja piszę lewą ręką. Jednak komputer obsługuję prawą, wycinam prawą, rzucam prawą; ale np. jem (zupę) lewą, klei trzymam w lewej ręce.
telefonu dotykowego marki iPhone używam oboma na zmianę lub oboma jednocześnie
Apple to marka, iPhone to model. To tak jak juz starasz sie byc dokladnym.
raziel88ck, kluha, kong, Materdea... Wow, nie spodziewałem się, że tylu tu leworęcznych. :)
Też się melduję. ;) Myszkę trzymam w prawej, na gitarze gram "normalnie", zegarek mam na lewej, ale sztućce, nożyczki, przybory do pisania i wszystkie inne rzeczy użytkuję już lewą ręką. Zegarek mam jednak na lewej. Zgłaszam się do drużyny GOL'owych leworęcznych z lewym kciukiem w górze! :)
Ja jestem co prawda prawa, ale muszę powiedzieć, że leworęczni zawsze mnie fascynowali /to chyba już jakieś zboczenie/, więc serdecznie was pozdrawiam :))
Ja jestem leworęczny, ale tylko lewą ręką jjem i piszę, reszta czynności jest wykonywana poprzez prawą ręke ;p
Jestem leworęczny - wszystko robię ową lewą ręka oprócz korzystania z PC , jakoś tak wyszło ze myszkę prawą ręka chwyciłem i tak zostało :)
Ja też jestem leworęczny i większość rzeczy wykonuję lewą ręką (pisanie, trzymanie sztućcy), ale np. myszkę od komputera czasami trzymam w prawej ręce, zależy jak mi się chce ;P (Ale tylko jak się bawię w Windowsie, podczas grania już tylko lewa). Jestem również lewonożny, czyli cały lewy ;D
Jak próbuję cokolwiek napisać prawą ręką, to wychodzą mi bazgroły a jak próbuję trzymać np. łyżkę prawą, to nie umiem jej dobrze chwycić (tak jakoś niezręcznie mi się robi).
to ja chyba freakiem jestem bo obureczny jestem - nie ma zadnej roznicy dla mnie, przy pisaniu etc.
Ogólnie jestem leworęczny - jedynie myszkę trzymam prawą reką. Lewą reką trzymam łyżkę, lecz kotleta kroje jak osoba praworęczna :D
Jestem praworęczny, ale np nie ma dla mnie różnicy czy pisze prawą czy lewą ręką. I przy graniu w piłkę więcej używam lewej nogi, jestem obunożny
to ja chyba freakiem jestem
teraz to zauważyłeś
:O Ale dużo leworęcznych, a myślałem, że tylko ja nim jestem. Poza trzymaniem nożyczek i myszki prawą dłonią, wszystko inne robię lewą (jestem też lewonożny).
Macie tak, że jak ktoś coś robi prawą ręką to wydaje wam się to dziwne?
Trzymałem kiedyś znajomemu deskę, a on wbijał gwoździe. Bałem sie, że mi zaraz przypieprzy, bo jak to można trafić w gwoździa lewą ręką :P
Nie wyobrażam sobie pisać prawą ręką, dostaję wtedy drgawek i ataku epilepsji...
Też sie zaliczam do grona leworęcznych. Piszę lewą, jem prawą (chyba że akurat w prawej mam myszkę :)
Tez. Oprocz wyjatkow w postaci np. myszki czy nozyczek, ktorymi operuje prawa.
Leworęczny ale jak parę osób na GOLu obsługuje myszkę prawą ręką i kopie prawą nogą piłkę. Ostatnio zacząłem się uczyć pisać prawą ręką i ogólnie dobrze mi to idzie:)
Ogólnie jestem prawo ręczny, ale lewą rękę używam czasem do korzystania z komputera(oprócz gier) i krojenia. Od pewnego czasu próbuję się jeszcze nauczyć nią pisać.
Jestem obunożny(oficjalnie to prawonożny, ale po 1.5 roku ćwiczeń lewa noga jest równie sprawna) i praworęczny więc przydałoby się jeszcze usprawnić lewą rękę i będzie fajnie ;)
tez jestem mańkutem i dobrze mi z tym. wiekszosc rzeczy robie lewa reka, z wyjatkiem obslugiwania myszki i trzymania lyzki
Także leworęczny. I jak chyba u większości - wyjątkami są u mnie myszka i nożyczki ;)
Część czynności wykonuję prawą ręką, a część lewą (np. piszę lewą częścią tułowia), co oznacza, że jestem "oburęczny", a to z kolei skutkuje tym, że obie półkule się "kształcą". ;> Yeah!
Edit: Ja nie żartuję.
A czy lewa noga też się liczy ? Na poligonie granat mi urwał obie łapki. Ale teraz maluje,prasuje i gram stopami zręcznie.
Zależy o jakiej czynności mówisz ;>
spoiler start
You know what i mean
spoiler stop