Do 18 stopni ciepła jeszcze nie marzłem, ale przy 16 to już nos mi w nocy robi się jak kawałek lodu :) Jak się chodzi to nie jest tak źle ale przy komputerze ręce grabieją...
A jak u Was? Grzejecie już czy też oszczędzacie?
Za zeszłą zimę gaz i prąd (trochę dogrzewaliśmy piecykami) wyszedł 8000 zł, musiałem samochód sprzedać a i tak jeszcze 1000 zł nie zapłacone, więc w tym roku oszczędzamy.
U mnie palone jest pod wieczór. Na kaloryfery i wodę. Aktualnie okno uchylone, spodenki i bluza - jest okej :) A stopni ile? Nie wiem, nie mam u siebie termometru. Za to w sąsiednim pokoju 20 stopni.
Cieplo masz ;) Kilkanascie lat temu pracowalem pare miesiecy w biurze ktore bylo w budowie, i mialem 12 stopni non stop , tyle co w lodowce.
Mam znajomego co zaczyna palic jak w domu temperatura spadnie ponizej 5 stopni :)
Ale on jak byl maly to uciekl z domu dziecka w zine, uczepil sie wagonu towarowego i tak pojechal. Znalezli go na dworcu jak mu rece przymarzly i nie mogl sie puscic :) w gazetach o nim pisali :) wiec chyba przyzwyczajony do zimna ;)
Ale on jak byl maly to uciekl z domu dziecka w zine, uczepil sie wagonu towarowego i tak pojechal. Znalezli go na dworcu jak mu rece przymarzly i nie mogl sie puscic :)
Ile mam tyle mam, nie narzekam ;D
Widzę że sami blokersi co to na centralnym nie oszczędzają ;P
oszczędzam i nie włączam pieca, nie wiem jaką mam temperaturę w pokoju (pewnie niską), ale po założeniu grubych skarpetek i bluzy jest ok
ja mam piece kaflowe w domu (niestety) i jak rozpali się tak o 16 to przez dwa dni trzyma, jak nie jest rozpalone tak jak teraz to bedzie 19 stopni
To nie Twoja żona z córką wydają po 2000 funtów w kilka dni w Londynie a Ty toczysz w sądach batalie o ponad 100 tysięcy? O co tu chodzi? :D
I nie dogryzam ani nic, żal mi się Ciebie chłopie zrobiło a potem skojarzyłem fakty i mi kopara opadła.
2
Ja to ogrzewanie włacze jak bedzie jakieś -10 na dworzu, gdyby nie było odgórnie powiedziane ze jak się 100 jednostek nie spali to bym wcale nie uruchamiał ogrzewania :)
Teraz na chacie mam 21.5 :)
22,3C i jest mi tak średnio, mogłoby być ze 24C ale z drugiej strony zaraz wychodzę do roboty więc po co grzać...
Pan Pi: fortuna kolem sie toczy :)
a u mnie na razie lato. Aktualnie 14-15 stopni, w poludnie ma dobic do 20.