I5 2500k
Ostatnio kupiłem procesor intel i5 2500k i czy temperatu w spoczynku(50c) jest odpowiednia?
Podaje screen. Z góry dzięki za pomoc:D
Sory, że post pod postem, ale teraz sprawdziel ile ma w full stresie(80c max, każdy rdzeń 100%)
To za dużo jak na ten procesor- sprawdź czy chłodzenie jest poprawnie zamontowane.
Ja na boxowym mam 28-30 w spoczynku a pod obciążeniem (zależy od gry oczywiście) maxymalnie 61 - np. BF3, przy innych grach 50, czasem więcej.

Ja w swoim i5 2500 założyłem od razu inne chłodzenie. Może zrób podobnie?
Po podkręceniu do 4,5 ghz mam w spoczynku 35C a w pełnym obciążeniu ok 70C.
Chłodzenie mam zalmana performę - polecam ;)
Właśnie mam zamiar kupić nowe chłodzeni, lae to za jakis miesac;/ bo musze zbierac na akrte graficzna:D
Ty lepiej kup sobie porządną obudowę bo musisz mieć jakąś klitkę skoro chłodzenie jest poprawnie założone. Ew. dołóż wentylatory.
[10] Dokładnie, przy tak wydajnym CPU, musi być równie wydajna obudowa. W tym przypadku musi być obieg powietrza. Samo dokupienie wydajniejszego chłodzenia może i rozwiąże problem, ale przy stock'owych ustawieniach zegara, ewentualnie jakieś 0,5GHz +- w zależności od posiadanej sztuki
Moze i to jest wina obudowy, ale ja scianke boczna mam zdjętą. Moze dlatego że mam blisko biurka i jest mala cyrkulacja powietrza. A po za tym u mnie w domu przeważnie jest od 21c do 25c