Witam!
Proponuję małą zabawę dla wszystkich fanów EURO 2012 i piłki nożnej. Otóż, wystarczy chwilka wolnego czasu, przeglądarka internetowa i program do otwierania arkuszu kalkulacyjnego. W zamian gwarantowana dobra zabawa!
Instrukcja obsługi zabawy:
1. Otwieramy stronę: http://www.excely.com/download/euro2012.zip
2. Pobieramy plik, rozpakowujemy archiwum i uruchamiamy plik UEFA EURO 2012
3. Otwieramy stronę: http://www.losowe.pl/kostka?ile-kostek=2
Krótkie wyjaśnienie:
Za każdym razem wciskamy "rzuć"/odśwież/enter i naszym oczom ukazują się dwie kostki. Pierwsza to wynik "gospodarzy", a druga "gości". Wynik wpisujemy do listy meczów w excelu. Czynność powtarzamy, aż zostaną rozegrane wszystkie mecze. Losowanie - wpis na listę. Jedziemy z góry. Wszystko uzupełnia się nam automatycznie (tabele grup, awansy do dalszych rund, itd). Wszystko, aż poznamy mistrza Europy :)
Taka miła zabawa, dobra dla odstresowania :)
Ważne, aby nie oszukiwać i rzucać tylko raz dla każdego meczu! :)
Piszcie, kto u was został mistrzem Europy. U mnie tytuł zdobyła Irlandia :D Polska znalazła się w półfinale.
Trochę abstrakcyjne te wyniki. No, ale zgodnie z regulaminem, Mistrzem Europy zostali Włosi. Polska w ćwierćfinale uległa Portugalii.
U mnie wygrała Szwecja w finale z Hiszpanią, z którą Polska przegrała w półfinale :)
Mistrzem Grecja, Polska po jednym zremisowanym meczu nie wyszła z grupy.
Ciekawe czy się sprawdzi :)
Polska najgorsza, najmniej zdobytych bramek i punktów, nie wyszła z grupy. :D
W finale Grecja i Chorwacja. Mistrzem Europy 2012 Chorwacja.
Polska w Finale z Rosją i niestety porażka 6:3 ;/
Hiszpania,Niemcy, Portugalia nawet z grupy nie wyszły...
Najgorzej Czechy i Irlandia , żadnej wygranej ani remisu
Ukraina 3-2 Irlandia w finale :P
Polska 1 remis, dwie porażki, choć do awansu i tak zabrakło im niewiele (1 gol, dałby punkt i awans :P)
Polska odpada w półfinale przegrywając z Hiszpanią 3:5. Mistrzem Europy są Czesi, którzy pokonują Hiszpanię 5:1 ;]
[8]
To jakieś Euro 2012 w hokeju na lodzie chyba.
U mnie Polska odpadła w ćwierćfinale z Portugalią. W finale Irlandia pokonała Republikę Czech. Czyli u mnie również tytuł zdobyła Irlandia! :D
Coś ta Irlandia często wygrywa i jeszcze częściej pojawia się w finałach. Czyżby to jakiś znak? :)
U mnie finał Niemcy - Hiszpania. Wygrywają szkopy :( Polska wypadła beznadziejnie, wygrany jeden mecz (z czechami) i ostatnie miejsce w grupie... Wielce prawdopodobne wyniki naszych orłów :D
Fajne to. U mnie Polska zajęła ostatnie miejsce w grupie, ale przynajmniej wygraliśmy z Rosją.
Grupa A: Grecja, Czechy
Grupa B: Holandia, Niemcy
Grupa C: Chorwacja, Italia
Grupa D: Anglia, Francja
Przez ćwierćfinały przebrnęły: Niemcy, Holandia, Chorwacja i Anglia, a półfinały Niemcy i Anglia.
W finale Niemcy pokonali Anglików...
U mnie niestety Polska zajęła ostatnie miejsce w grupie i tylko udało nam się zremisować w drugim meczu z Rosją... Oby tak czarny scenariusz się nie spełnił dla naszej ekipy. A całe mistrzostwa wygrała Dania w finale z Grecja.
U mnie wygrała Irlandia, drugie miejsce dla Danii. Najgorsza w całym turnieju była Portugalia z jednym punktem :) Fajna zabawa.