Jak w temacie. Jednak nie chodzi mi jedynie o multiplayer ale także o singiel, czy jest co robić oprócz kampanii, jeśli tak to co? Proszę o pomoc szczególnie tych, co posiadają takową grę.
Halo 4!!
Coda to za rok jak stanieje - straszne jest to co pokazali w tym roku .... bo to to samo co przed rokiem i jeszcze rok temu... i mówię to jako zagorzały grasz w coda.
W singlu w Halo robi się to samo, co w każdym współczesnym FPSie - szczela się do wroga.
Przy czym w CoDzie strzelasz do skryptów w korytarzach (w nowym BlOpsie korytarze owe poszerzono), a w Halo do ogarniętych przeciwników na sporych "arenach". W obu co jakiś czas siadasz w pojeździe (w Halo masz drobną swobodę w wykorzystaniu wehikułu, w CoDzie siadasz za jakowąś armatą i napieprzasz), w obu latasz od cut-scenki do cut-scenki. Kwestia wyboru sprowadza się tu nie do gejmpleju w singlu, ale do tego, jakie klimaty fabularne i atmosfera ci bardziej odpowiadają - space opera czy political fiction.
+ w Black Ops II jest kilka zakończeń i można dokonywać wyborów moralnych.
Arti -> Ale co jest złego w słowie "szczela" skoro mowa przecież o szczelankach? Strzelać można co najwyżej ze strzelby, natomiast w szczelankach ewidentnie szczela się podczas szczelanin.
Yoghutr dzięki za pomoc, ale byłbym wdzięczny za jakieś informacje o trybach gry i gameplayu w singlu. Z góry dzięki
Halo 4 jest niesamowitym FPS jest to obecnie chyba najlepszy FPS ostatnich lat, po pierwsze:
- Singleplayer - dość długi na poziomie heroicznym to jakieś 12 godzin, na poziomie legendarnym
(najwyższy to jakieś 15-20). Same AI przeciwników deklasuje wszystkie obecnie FPS, w tej grze naprawdę czujesz że wróg myśli i kombinuje jak cię zabić. Cała gra w SP do przejścia osobno i w copie
- Spartan Ops - misje i dodatkowa fabuła z przerywnikami pierwszy sezon ma 10 odcinków wydawanych co tydzień w każdym 5 misji. Można grać w copie i w singleplayer. W sumie będzie ich 50 w jednym sezonie. Kolejne sezony mają być już płatne. Dwa odcinki z 1 sezony już są 10 misji ich przejście zajęło mi ok. 7 godzin.
- MP - masę trybów, świetne tak po prostu
- Teraz cała otoczka związana z Halo Waypoints - dużo statystyk, rozwoju postaci, dużo filmów, materiałów, terminale odkrywane podczas gry dodają nowe filmy przybliżające nam fabułę, sporo innych atrakcji jak choćby kody w języku przymierza/prekursorów do odkrywania nowych elementów wyposażenia.
Gra jest niesamowita, praktycznie tylko w nią gram od premiery, po prostu nie ma niczego lepszego, wątpię i to mocno czy FarCry III zbliży się choć na km do Halo
Wszystkie inne FPSy są na jedno kopyto bez emocji, najbliżej do Halo jest serii Crysis, gdzie też wszystko miało jakiś sens, a przeciwnicy przynajmniej próbowali coś zrobić
Teraz Balck Ops II - fabuła nie najgorsza, wszystko inne takie jak w dawnym CoD MW, czyli do d... tak w małym skrócie porównywać te dwie gry do siebie to jak porównać samochód (halo), do butów sportowych (adidasy) cel kto pierwszy dotrze do miasta oddalonego o 500km.
Pomijam tutaj oczywiście inne aspekty jak grafika, czy muzyka, bo tego to już w ogóle nie da się porównać. Halo 4 wyciska z XboX chyba wszystko co się da wycisnąć z tej 6 letniej maszyny, CoD BO2 wygląda jak gry z 2005 roku, nie jest bardzo brzydki, jest po prostu brzydki.
BO2 - MP - nie najgorszy, lecz wiele osób powie że w MW1 było wszystko super, później czym dalej tym gorzej.
BO2 - Zombie - może być , choć jak ktoś chce zombie w wydaniu super to kupi L4D1 lub 2 i będzie miał 10x lepszą grę.
Pozdrawiam
Mam oby dwie gry i Halo 4 bardziej mi się podoba ;)
Dzięki A.l.e.X , wybiorę chyba Halo 4, przekonałeś mnie. Mam MW3 i MW2. Muszę się z tobą zgodzić, te gry nie za bardzo się różnią.
Wybierz Halo 4, COD niedługo stanieje i kupisz po niższej cenie