Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: GTA V (PC) Którą wersję wybrać?

23.01.2015 13:28
1
zanonimizowany668163
47
Generał

GTA V (PC) Którą wersję wybrać?

Witam

Mam dylemat odnośnie wersji GTA V.Nie posiadam napędu DVD w PC, więc zastanawiam się nad wersją DIGITAL.Zakup napędu około 60 zł + GTA V 160-190 zł,wersja DIGITAL 230 zł.Czy taka wersja z płyty różni się np. Szybkością wczytywania tekstur? Widziałem filmik,który pokazuje problem na PS 3 pomiędzy dwoma wersjami i jest zauważalna różnica...Z napędu praktycznie w ogóle nie korzystam...

Co byście polecili? Aha..Czy wersja pudełkowa będzie miała możliwość pobrania gry npo. przez STEAM? Bo przez Rocstar Game Social Club chyba takiej możliwości nie ma...Ktoś z was planuje zakup wersji Cyfrowej?

23.01.2015 13:32
AIDIDPl
2
odpowiedz
AIDIDPl
184
PC-towiec

Od kiedy na PC trzeba płytkę do czegokolwiek żeby wczytywanie tektur było szybsze? To tylko taki środek na stare szroty, bo już nie dają rady.

Ja bym kupił DVD, zawsze się przyda.

23.01.2015 13:56
lordpilot
👍
3
odpowiedz
lordpilot
224
Legend

Matko Jedyna jaka zaporowa cena za 1,5 roczną grę na PC ! "Tanie granie" cholera jasna, zamordyzm pełną gębą, odsprzedać oczywiście nie można...

No, ale dobrze wujek dobra rada lordpilot już Ci doradza :). Szybka kalkulacja - taniej wyjdzie Ci kupić wersję pudełkową (np. na muve z kodem z GTA Five to wychodzi 149 zł.) plus napęd DVD. Jest to jakieś kuriozum, że wersja pudełkowa nawet z napędem DVD wychodzi taniej niż cyfrowy key, no ale jest jak jest, nie ma się co roztkliwiać.

Wersje cyfrowe od pudełkowych na PC różnią się tylko tym, że w pierwszym przypadku będziesz miał do zassania 65 GB z netu, w drugim czeka cię żonglerka płytami przy instalacji (po zakończonej instalacji możesz płytki włożyć do pudełka i się nimi nie przejmować).

W konsolach (past genowych) działa to ciut inaczej, natomiast żeby już się nie rozpisywać - akurat GTA V na X360 lub PS3 warto kupić tylko i wyłącznie w wersji pudełkowej, wersja cyfrowa to problemy z streamingiem tekstur, dokładnie tak jak napisałeś.

Na PC od lat nikt nie pisze gier, żeby streaming leciał z HDD+DVD, więc problemu nie będzie. No to tyle, mam nadzieję, że rozwiązałem Twój dylemat ;-).

@nagytow,

Dzięki za info, wyedytowałem stosowny fragment :)

23.01.2015 14:01
nagytow
4
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

1,5 roczną grę na PC
Nieprawda, gra jeszcze nie wyszla na PC. Zreszta jako fanboj serii potwierdzam, ze gra jest warta kazdej ceny :)

cyfrówka przyspawa się do konta steam i RGSC
Tylko gra kupiona na Steamie jest Steamowa, wszystkie inne sa na RGSC.

23.01.2015 14:04
U.V. Impaler
5
odpowiedz
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

lordpilot ---> A skąd założenie, że sam klucz będzie wiązał się ze Social Club? Jeśli zrobią to tak, jak robili do tej pory, to będziesz klub wiązał z kontem i będzie możliwość jego zmiany w dowolnym momencie. Oczywiście stracisz klucz tak czy siak, bo będzie powiązany z kontem Steam, ale przecież do SC można przypiąć dowolne konto z dowolnej platformy.

23.01.2015 14:07
nagytow
6
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

^ Wszystkie sklepy, ktore wczesniej podawaly info, ze beda mialy klucze Steam, zmienily je i teraz jest informacja, ze klucze redeemuje sie na RGSC.

GTA4 i Max Payne 3 oryginalnie tez tak wyszly i dopiero pozniej pojawily sie klucze Steam.

23.01.2015 14:08
U.V. Impaler
7
odpowiedz
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

To zmienia postać rzeczy.

23.01.2015 14:08
8
odpowiedz
zanonimizowany668163
47
Generał

Ok,dzięki :) A gdzie taki kod można dostać? Bo widzę tam tylko standardową cenę 179.99 zł + Kurier to prawie 200 zł... A cena to mnie powala,naprawdę...Grałem w GTA V na PS 3 przez dwa miesiące od premiery i teraz płacę za tą samą grę na PC jak cena konsolowej...Rocstar chyba się będzie podcierał 100 dolarami jak zgarną hajs za wszystkie wersje... :/

23.01.2015 14:15
lordpilot
9
odpowiedz
lordpilot
224
Legend

@UV Impaler,

Skąd założenie ? Ze strony R* :

"Other requirements: Installation and online play requires log-in to Rockstar Games Social Club (13+) network; internet connection required for activation, online play, and periodic entitlement verification; software installations required including Rockstar Games Social Club platform, DirectX, Chromium, and Microsoft Visual C++ 2008 sp1 Redistributable Package, and authentication software that recognizes certain hardware attributes for entitlement, digital rights management, system, and other support purposes.

SINGLE USE SERIAL CODE REGISTRATION VIA INTERNET REQUIRED; REGISTRATION IS LIMITED TO ONE ROCKSTAR GAMES SOCIAL CLUB ACCOUNT (13+) PER SERIAL CODE; ONLY ONE PC LOG-IN ALLOWED PER SOCIAL CLUB ACCOUNT AT ANY TIME; SERIAL CODE(S) ARE NON-TRANSFERABLE ONCE USED; SOCIAL CLUB ACCOUNTS ARE NON-TRANSFERABLE."

^^ Wyboldowałem interesujące fragmenty. Nie upieram się, że ja coś źle zrozumiałem i będzie tak jak Ty mówisz, ale z powyższego mi to nie wynika.

EDYCJA:

@RossoNero

http://gta-five.pl/watek-wspolpraca-gta-five-z-muve-pl-cd-kody-rabatowe-gta-v

^^ Tu masz te kody. Jak zamawiałem preorder na PC zaraz po ogłoszeniu wymagań sprzętowych, to zniżkę mi naliczyło.

@nagytow,

Grałem w ten tytuł na X360 we wrześniu 2013, czyli obsuwa wynosi 1,5 roku. Jak dobry by ten port/remaster na PC nie był, to po takiej obsuwie cena 230 zł. to jakiś mało śmieszny żart.

Co do Twoich uwag - dzięki za sprostowanie, wyedytowałem już wcześniejszy post.

@UV Impaler

Temat rzeka. Rynek wtórny na PC zarżnięty dawno temu, to takie "kwiatki" już mnie nie dziwią. Jest to oczywiście niesprawiedliwe, no ale co zrobić. Fakt faktem, że na konsolach pod tym względem jest dużo lepiej.
Tak na marginesie - mnie bardziej mierzi w tej formułce "periodic entitlement verification". Czuję, że żadnego trybu offline nie będzie, a to już trochę "grubo" ;/

23.01.2015 14:17
U.V. Impaler
10
odpowiedz
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

Dobrze zrozumiałeś, nie widziałem tej notki. IMO rozwiązanie jest krzywdzące, na konsolach jest większe pole manewru.

23.01.2015 14:18
nagytow
11
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

[8] RossoNero Wychodzisz z blednego zalozenia, ze gry w wersji cyfrowej sa tansze niz pudelkowe ;) Jesli grales/skonczyles na PS3 i ci sie nie spieszy to nie kupuj, poczekaj na przeceny.

[9] lordpilot Ta notka moze dotyczyc wszystkich wersji, jestem pewien, ze wersja Steam tez bedzie wymagala RGSC.

23.01.2015 14:32
U.V. Impaler
12
odpowiedz
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

lordpilot ---> Gdyby takie samo rozwiązanie było na konsolach, zablokowałbym sobie dostęp do dodatkowej zawartości dla powracających użytkowników w wersji na PS4. Wszystko przez to, że mam dwa konta Social Club (jedno normalne, drugie jakieś strasznie stare, z czasów GTA IV) i na PS4 podpiąłem się przypadkiem pod to drugie, a jego od dawna nie używam. Na szczęście da się to zmienić w łatwy sposób z poziomu przeglądarki, w przypadku peceta nie będzie się tego dało zrobić. Szczerze, to jest kpina.

23.01.2015 15:06
A.l.e.X
13
odpowiedz
A.l.e.X
152
Alekde

--->RossoNero - ja napędów optycznych nie mam od 2007, od 2007 stwierdziłem że to przeżytek, wszystko jest dostępne online i na tym bazuje mój komputer. Wersja Digital będzie w podobnej cenie, jak nie niższej, na chwilę obecną są sklepy które digitala oferują w cenie poniżej 150 PLN.

23.01.2015 16:42
kęsik
📄
14
odpowiedz
kęsik
161
Legend

W odwiecznym konflikcie: pudełko vs digital zawsze właściwym wyborem będzie pudełko. Z wielu oczywistych powodów.

ja napędów optycznych nie mam od 2007

Chwalisz się czy żalisz?

od 2007 stwierdziłem że to przeżytek

Super. Ja w 2006 stwierdziłem, że napęd CD to przeżytek więc wmontowałem napęd DVD.

Forum: GTA V (PC) Którą wersję wybrać?