Gry z opocją Steama
Które gry mają opcję połączenie ze Steam (czy co się tam łączy), jednak jego używanie nie jest wymagane? Jest jakaś lista?
Nie wiem o co tak naprawde ci chodzi, ale jesli o granie offline, to chyba wszystkie, ktore sa dostepne na Steam (oczywiscie single-player).
Kupujesz pudełko z grą, instalujesz grę i grasz, a jak chcesz możesz połączyć ze Steamem, ale nie musisz.
Eee dowolna? Dodajesz gre i pojawia sie w bibliotece jako skrot, inne bajery ale to tylko wyswietlanie, nie ma zadnej autoryzacji, sciagania patchy za pomoca steama?
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2219-YDJV-5557
A tak jak napisales to nie ma, gra wymaga korzystania z steama albo nie, bez zadnej opcji pomiedzy czy opcjonalnego dodania.
Widzę, że w sklepach np. chyba taki Crysis 3 ma ikonkę Steama z tyłu. A ja nie chcę instalować Steama, czy jakaś gra mi to umożliwia, że można połączyć, ale nie trzeba?
Wytłumaczę ci to prosto: Gra Steamworks czyli taka z ikonką Steama z tyłu to nie jest tylko dodatek do Steama, musisz tą grę mieć na Steamie. Jeśli chcesz ją odpalić to Steama musisz włączyć, może to być w wersji offline ale musisz mieć włączonego.
PS. Crysis 3 na 200000% nie ma Steamworks tylko Powered by Origin.
[7] Z Orginem też trzeba się jakoś babrać? Trzeba to instalować?
I chcę grać w 100% bez Steama, EWENTUALNĄ opcją połączenia gry do konta Steam.
Trzeci raz pisac, ze tak sie nie da? To jakis trolling kiepski?
Ile razy trzeba to będzie jeszcze pisać? Jeśli gra jest SteamWorks, Powered by Oirign albo Powered by Uplay to jeśli kupisz ją nawet na Antarktydzie wschodniej to I TAK BĘDZIESZ MUSIAŁ TO WBIĆ NA STEAMA/ORIGINA/UPLAYA BO NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK EWENTUALNIE MOGĘ ALE JAK NIE CHCĘ TO NIECH SIĘ ODAWLĄ!
Ja swego czasu też szukałem takich rzeczy. Miałem Preya w pudełku który działał bez steama ale klucz działał też na steamie, wiec poszukałem chwile i nawet na stronce steama masz listę takich gier.
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-wusf-3601
Posprawdzaj sobie. Wszystko masz w linku.
Gry retail jaki tu są na tej liście działają na steamie i poza steamem. Mogę to powiedzieć, bo jak pisałem, mam Preya którego dodałem do moich gier na steam, a bez steama też mogę grać jak z płyty instaluję.
Więc jednak się da? Czy dobrze rozumiem? 3 razy mi tu powtórzono, że nie można...
Są pewne gry które działają bez steama, ale ich CD Key można na nim aktywować.
Przykladowo Prey.
Mam Preya, grałem bez steama, ale jak zacząłem z niego korzystać, to dodałem tą grę do biblioteki.
Gry z linku który podałem, mają podobnie.
Jest w tym pewien problem.
Nie wszystkie gry z tego linku takie są. Bo są tam też informacje odnośnie kluczyków, które możesz kupić tylko drogą cyfrową. Dlatego też jest tam też podany wzór klucza jaki musisz mieć by aktywować np. grę pudełkową na steamie.
Ja miałem tylko Preya jak już pisałem, większej ilości gier nie sprawdzałem.
[17] O te gry mi chodzi. Dla pewności, tego CD-Key nie nie muszę używać. Tak jak 10 lat temu, instaluję i gram...
Jakie to tytuły?
Niestety ja Ci nie powiem. Z tej całej listy mogłem tylko Preya sprawdzić.
Sprawdzaj patrząc na wzór kluczy które są na stronce.
Otwórz pudełko z grą jaka Cię interesuje i sprawdź czy klucz pasuje do wzoru.
Problem jest wtedy jak nie masz gry, a chcesz wiedzieć, to musisz szukać na google. Masz już przynajmniej listę, teraz możesz szukać informacji odnośnie gier jakie na niej są ;)
[21] A na tej liście przykładowe CD-Keye nie odpowiadają tym rzeczywistym (czy 4 liczby i myślnik czy więcej itp.)?
Endex
O.o Nie wiedziałem, że niektóre pudełka DRM free można aktywować sobie na steamie
Sprawdziłem Bioshocka i Borderlands. Oba klucze, Steam niestety odrzuca
Punisher - pewnie nie pasują do wzoru s mojego linku. Mój Bioshock też nie chce się aktywować. Klucz ma inną strukturę niż to co z linku.
Bioshock ma taki wzór klucza który może zostać aktywowany: 1AB2C-D3FGH-456I7
Ja mam wersję z Premium Games i tam klucz wygląda tak: 1AB2-CD3F-GH45-6I74-8392
Różnica jest.
U mnie Batman nie chce się przyjąć bo też jest z PG ale dziwi mnie Borderlands 1. Bo ja mam edycję premierową GOTY a mam tylko dwa kody. Jeden do kompanii graczy od Cenegi a drugi to podanie na stronie do aktywacji DLC. I ten z DLC nie działa... Czy to ma być jakiś inny klucz?
PS. To samo z GTA IV jest. Mam Complete Edition i klucz a on nie chce wbić
Widzę że do tej pory niektóre osoby nie zrozumiały o co chodzi autorowi tematu (a inne wyznają zasadę "nie znam się, to się wypowiem") więc tłumaczę. Niektóre gry pudełkowe zawierają klucz steam który jest OPCJONALNY, czyli gra nie jest steamworks, możesz zainstalować ją po prostu z płyty i grać, a dodatkowo masz klucz aktywacyjny steam który możesz aktywować lub nie, więc masz praktycznie dwie kopie gry - drm-free oraz steam. Przykładem takiej gry jest chociażby X3: Terran Conflict.
Natomiast odpowiadając na pytanie - tak, istnieje taka lista
lowcy gier pl /bez-kategorii/gry-aktywujace-sie-na-steam/
jeśli gra jest oznaczona gwiazdką, to klucz steam jest opcjonalny
Myślałem, że to coś jak w przypadku Alpha Protocol - można zainstalować grę ze Steam, przejść do katalogu z grą i wybrać inny plik .exe który odpali grę bez uruchamiania Steama....
Jak chcesz gry bez zabezpieczeń, to kupuj na www.gog.com, nie ma wszystkiego, no ale teraz ciężko o dobry tytuł bez DRM (poczytaj sobie, Steam pełni taką funkcję).
No ale wracając do tematu i podsumowując, są gry:
1. Gry nie wymagające Steama, których nie da się tam aktywować (mogą wymagać czegoś innego, np. Uplay albo Origin).
2. Gry nie wymagające Steama, które da się tam aktywować (np. wspomniany wcześniej Prey).
3. Gry, które wymagają Steama do uruchamiania (np. Portal 2, Just Cause 2). Zwykle na płytce jest jakaś stara wersja Steam, która zainstaluje się jeżeli go wcześniej nie miałeś. Takie gry często można kupić na zasadzie kupna samego klucza aktywacyjnego do nich.
[27] Na liście nie ma niv interesującego. Są jeszcze jakieś tytuły? Może jakieś w produkcji?
No nie bo origin zabrał część gier a Uplay swoją. Chcesz grać w Assassin's Creed więc musisz mieć konto w Uplay. A chcesz grać w Battlefield 4 no to wtedy musisz mieć konto w Origin. Na steamie nie ma gier od EA i Od Ubi.
[31] Czy tamte systemy też oferuję opcjonalną aktywację na ich platformie? Może znowu jest jakaś lista?
No są listy. Steam ma swoją, Origin swoją, a UPlay jeszcze swoją. Autorze wątku listy dokładnej nie znajdziesz. Np. Bioshock 1. Ja tą grę miałem bez żadnego steama.
Endex... to czemu tam pisze na stronie steam :
Grand Theft Auto IV CD Keys in this format: 1ABCD-D3FGH-45I67
Jak mój klucz z pudełka ma format XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
[27] Dobra, przeczytałem Twój post ;)
@up Może mówisz o wersji Complete Edition.
Wydaje mi się, że chodzi mu o Steamworks, ale nie wiem jak to dokładnie działa. Steamworks to takie coś, że kupujesz grę w pudełku z płytami i wymagany jest steam, żeby ją przypisać do konta i zainstalować (instalacja będzie z płyty). Czyli ten steamworks to takie coś, że instalujesz grę z płyty. A normalnie przez internet kupno gry równa się ze ściągnięciem całej gry przez steam. Copy?
[37] Chodzi o te gry, których nie trzeba dodawać do Steama, Orgina i innych.
To już wiem o Steamie.
Czy są jakieś gty Uplay, Orgin czy jakieś inne, gdzie można, ale nie trzeba rejestrować gry?
Mam takie jedno pytanie. Po co ci to właściwie wiedzieć że można ale nie trzeba rejestrować? Co ci to da?
^ dołączam się do powyższego pytania: co tak właściwie masz do Steam i Uplay? -
Bo że Origin to ścierwo i de fakto trojan to wiadomo od dawna -tyle że bandzie jeżdżącej tu po Originie (pamiętacie jeszcze ten wątek?) zmiękła faja jak wyszły takie tytuły jak ME3, BF3-4 itd i pobiegli z wywieszonym jęzorem do koryta EA
O ile się orientuję to Uplay nie ma takiej listy :D
Lista dla Origin
http://techgage.com/article/migrating_your_ea_games_from_steam_or_retail_to_origin/
http://www.steamgifts.com/forum/mPDjj/origin-redeemable-list
tylko weź pod uwagę ze to jest odwrotna lista - tytuły które nie są z samego Origina a które możesz tam dodać - co oznacza że często gęsto są to tytuły z Steam/Uplay/Retail
Retail to tytuły pudełkowe nie wymagające podpięcia pod żaden z systemów - za to np z takimi zabawnymi pierdołami jak SecuRom czy StarForce
Jak masz tak wielki problem z połączeniem lub jesteś schizoidalnym paranoikiem to zawsze możesz iść w gry nie wymagające (już) Steam, Origin i Uplay - (czyli 99% wszystkich gier) na TPB
Nie chcę się angażować w Seam, Uplay i jakieś inne, ja chcę tylko kupić i grać, bez tych internetowych dodatków, tak jak na konsoli.
Człowiek od dziesięcioleci grał normalnie, aż się w dupach poprzewracało i nie można kupić gry bez dodatkowych i zbędnych syfów...
"Jak masz tak wielki problem z połączeniem lub jesteś schizoidalnym paranoikiem to zawsze możesz iść w gry nie wymagające (już) Steam, Origin i Uplay - (czyli 99% wszystkich gier) na TPB" - na czym? Jeżeli myślimy o tym samym, to chcę kupić grę i jak dziesięć lat temu swobodnie grać w gry.
A co ci tak ten steam przeszkadza? No cóż, trudno, najwyżej nie pograsz w najnowsze gry.
Jeżeli myślimy o tym samym, to chcę kupić grę i jak dziesięć lat temu spowodowanie grać w gry.
Cooooooo?
[42] Przeszkadza mi samo jego istnienie, tak jak i innych jak ludzie mogli pozwolić na taki syf... To jest porostu złe i zbędne.
GfWL już upadł, teraz czas na kolejne.... I co z waszymi grami?
Dobra, powiedzmy że hejcisz Steama(nie wiem dlaczego, osobiście dla mnie jest to cud XXI wieku w grach komputerowych, szczególnie promocje:D). Ale po co się pytasz o gry które MOŻNA ALE NIE TRZEBA rejestrować na Steama? Po co to "MOŻNA". Skoro nie chcesz to przecież wystarczy ci wiedzieć że nie trzeba.
[44] To jednoznaczne, gry z opcją. Tak łatwiej było chyba zrozumieć, chodź na początku też nie do końca...