Gry nie chodzą na mocnym sprzęcie
Komputer co prawdy zakupiony do pracy ale jest to sprzęt dość dużej mocy, mianowicie 
i7-9700
16 gb ram 
Samsung 960 PRO 
Zasilacz be quiet! PURE POWER 11 CM 600W
Kupiłem game passa lecz gry typu Gears 5 czy halo 5 guardians nie działają płynnie, tak samo Fifa 20 w EA play.
O graniu na takiej grafice zapomnij.
O i to są moje ulubione tematy na GOLu!
Troll to ten GamePass, dają go za 4 pln bo gry nie chodzą na komputerze za 7k.
nie ważne, ważne ze jest śmiesznie!
No nie mam, nigdy nie miałem, dali tego game passa to wziąłem, CPU jak i ram przewyższa wymagania do 4K a ja odpalam na 2k.
CPU jak i ram przewyższa wymagania
Skoro spełniłeś wymagania w kwestii procesora i RAMu to teraz musisz jeszcze spełnić wymagania w kwestii grafiki.
Nie ma zmiłuj
spoiler start
fajny wątek
/s
spoiler stop
CZYSTA GIGARAM
DYSK HD TYSIONC

Masz dobry zestaw tylko musisz dokupić kartę graficzną.
Bo rozumiem ze to jest Desktop, bo jak Laptop to masz problem.
Trollo rollo na całego wieczorna porą. Nic innego.

Może po prostu pomyliłeś troszeczkę usługi. W sensie game pass z geforce now. O ile ten drugi faktycznie działa na karcie zintegrowanej ponieważ strumieniujesz gry z ich serwerów i maszyn to game pass daje Ci jedynie dostęp do gier, ale musisz mieć wystarczająco wydajny sprzęt by je uruchomić, no a Ty nie masz karty graficznej więc nie pojedziesz ;-)

Ten temat przypomniał mi okres o którym wspominałem w innym temacie odnośnie kart graficznych jak na TNT2 Ultra grałem w Morrowinda czy Half-Life 2. Ale gdy przyszło do odpalenia dema Lego Star Wars to mogłem zapomnieć, bo gra wymagała Pixel Shader. Wszyscy się wtedy ze mnie śmiali, bo mieli karty GeForce a ja jeszcze siedziałem na TNT2.
Ogólnie kilka było takich skoków - chociaż głównie na prockach gdy wchodziły nowe instrukcje na prockach, bez których gry nie chciały ruszyć. MMX, SSE itd. Teraz procki i grafika praktycznie stoi w miejscu.
To taj jak ja chciałem sobie pograć na TNT2 w GTA 3, dało się włączyć i przejechać 5 metrów. Pamiętam te dni gdy włączałem grę by te 5 metrów przejechać xD

Śmiechłem nawet :P
Tak jak mój Phenom x3 oraz 8GB DDR2 spełniały wymagania do Indexa :P
Przecież widzisz, że poza procesorem, a ramem masz w wymaganiach kartę. 
Jak ta integra Pewnie z 5x gorsza od GTX1050... także miłego grania przyjacielu :)

Ale mnie rozbawił ten wątek :) A jak chłopaki zaczęli lecieć sloganami z reklam to leżałem.
Nie masz chłopie karty graficznej a karta na której próbujesz odpalić te tytuły to integra, która jedyne do czego się nadaje to żeby odpalić MS Office.
Okey czyli aby grać w gry, nie wystarczy mocny procesor i ram 16 gb, a gdy kupię kartę np radeon rx 560 to będzie wszystko git?

Kupiles potężny silnik porsche (cpu) 9700 i chcesz mu dac turbine od vw polo (kapec 560) ?
5700 xt by sie zdało załadować. Coś w ten deseń

Tak, praktycznie każda karta- Nawet za 50zl-100zl będzie lepsza. Ale aby grać w 2k to już musisz kupić fajniejszą kartę
Ta karta to nie do nowych gier. Min gtx 1060 by w ogóle myśleć o graniu na medium w 30 klatkach we wszystko, co jest na rynku

Gó..no prawda. 
Czego 9700k (szybszy ciut od 9700) brakuje tu przy Ryzenach ?
https://www.purepc.pl/test-procesorow-ryzen-5-3600xt-ryzen-7-3800xt-ryzen-9-3900xt?page=0,13
https://www.purepc.pl/test-procesorow-ryzen-5-3600xt-ryzen-7-3800xt-ryzen-9-3900xt?page=0,14
Akurat nawet 9600k ake po OC na 5ghz nadaje się do....3090 w 4K, więc tym bardziej 3070 do 9700
Ten RTX 3090 to przerost formy nad treścią aby w pełni go wykorzystać nie wiem czy i9 by mu dała radę, jest to karta do gier ale może 1% na steamie ma reszte podzespołów do niego, 32 gb ram i i9 czy ryzen 9
Dlatego Hydro powie tobie tak RTX to dno, AMd daje więcej klatek w grach w 1080P, i kosztują do 2 tys nie 9. RTX kosztują po 6 tys dają marny efekt RT, niby są pod 4K ale koniec końców okazuje ze w niektórych momentach są dropy poniżej 20 fps.
I dlatego ja polecam uzywke 2080ti, a nie jakies nedzne 3090,w którym nie odczujemy większych różnic, a zaplacimy 5 tysi więcej.
Jak już chcesz grać w gry to lepiej kup tego RTXa 2060 i graj wszystko na fulla z RT on szkoda CPU dla Rx 560 a jak chcesz wykorzystać game pass to kup pada do telefonu i użyj x cloud.

Co ty gadasz? 2060 i wszystko na fulla z RT? Powodzenia w graniu w 15-25fps...
No tak i to w niektóre gry 4K 
Sam na gtx 1070 grałem w 4K ultra settings w Resident evil 7. U gościa sporo nadrabia i7 i 16 gb ram 
Sam już nie wiem, nie kupowałem kompa z myślą o graniu a kupowanie dla paru gier z game pass karty high end typu RTX, żona by mnie zabiła widząc prawie 300 W kartę na stole za 2 koła.

Zależy w jakiej chcesz rozdzielczości grać, a karta będzie siedziała w kompie więc nie zauważy :)
Zobaczy wymagania gier w jakie chcesz grać i dojdziesz jakoś do tańszej karty, ale do takiego kompa to jednak 1050 bym nie wsadzał. No chyba, że by ci jakaś gorsza wystarczyła. RX570/580 i GTX1060 są w miarę tanie i wydajne jak na swoją cenę, ale czy spełni oczekiwania nie wiem. 
Drugie wyjście:
Żonie kupisz prezent i to odwróci jej uwagę gdy w nocy po cichaczu przy lampce wyciągniesz z szafy RTXa po czym zamontujesz a pudełko schowasz gdzieś dobrze :)

Jeśli wydajesz 1400 zł za procesor, to powinieneś być gotowy wydać co najmniej tyle na grafikę. Wpisz w przeglądarkę "graphics card for intel i7 9700k" a wyskoczą ci karty za 1500-3000 zł

Skoro stać cię na kompa za 7k, ale na kartę graficzną za 2k już nie, to mam rozwiązanie zapomnij o game passie i po sprawie. 7k i komp bez karty graficznej, jestem ciekawy po co ci to, może jako półka na książki ?

Komputer co prawdy zakupiony do pracy 
Oraz
nie kupowałem kompa z myślą o graniu
żona by mnie zabiła widząc prawie 300 W kartę na stole za 2 koła.
- nigdzie nie napisał, że go nie stać, a jedynie, że żona mogła by mieć pretensje do zakupu :P
Jak normalny człowiek nie wiedział jak dokładnie działają gry i wymagania. Myślał, że reszta Komputera nadgoni. Niestety prędzej karta nadgania procesor- nie na odwrót. A komputer kupił do pracy gdzie prawdopodobnie karta graficzna nie musi robić nic innego tylko wyświetlać obraz :P nie brał pod uwagę, że będzie grał w te gry
Może nie zawodowo ale tez korzystam z Adobe premiere i zajmuje tak 10-13 gb ram, podobno 32 gb zajmują tylko praca z długimi filmami 4K. 
A Photoshop czy używa to zawodowiec czy amator i tak więcej jak 12 gb nie użyje, różnica jest tylko w efekcie końcowym, nie każdy potrafi retuszować fotki, może jest fotografem. No ale maciell rym wpisem pokazałeś mi ze jesteś trollem i słusznie cię zgłosiłem.

Wixy94434
No chyba jak obrabiasz swoje zdjecia z iphona. Przy pracy na RAW 16 GB to jest nic.No, ale skad wiesz co on robi ? Przy obrobce video 16 GB to tez jest nic. Zreszta szkoda mi marnowac czasu na dyskusje z toba. Wypowiadasz sie na tematy o jakich nie masz pojecia. Wiekszosc ludzi na forum ma cie za klauna i generalnie zlewaja co piszesz. To jest twoje kolejne konto bo wczesniejsze tez byly banowane za wypisywanie bzdur. Wiec zglaszaj mnie ile chcesz. Nie sadze, zeby ktokolwiek bral cie tu na powaznie.
No maciell skoro mnie zlewasz i ignorujesz to czemu mnie zgłaszasz. Ignorujesz i ciagle komentujesz moje wątki, jak ignorujesz to ignoruj i więcej bezczelny hipokryto.
Skoro na niczym się nie znasz i piszesz pierdoły to może dlatego... Nie nazywaj też nas hipokrytami, bo pod tym względem wygrywasz ze wszystkimi.
Trudno nie odpowiedzieć skoro wprowadzasz ludzi w błąd i udajesz najmądrzejszego.

Gdzie cie zglosilem ? Nie wziales dzisiaj lekow czy co ? Z tego co pamietam to ty biegasz do adminow i zglaszasz uzytkownikow bo masz bol 4 liter co pisza.
No i kolejny który ignoruje, zlewa a odpisuje mi co  2 wątek, interesujące. Hipokryta lvl 100
Maciell podobno mnie ignorujesz i zlewasz a odpisałeś w 4 sekundy, to się nazywa bycie zakłamanym hipokryta ignoruje tylko odpisuje co 2 post kriskowa: śmiech na sali ignorować i zlewać kogoś a jednocześnie odpisywać mu prawie pod każda wypowiedzią.
Super argument na dyskusję. Wygrałeś. Chłopaki idziemy się powiesić.

No przeciez to ty mnie zaczepiles w swojej wypowiedzi, a nie ja ciebie .
". No ale maciell rym wpisem pokazałeś mi ze jesteś trollem i słusznie cię zgłosiłem." 
Nie pamietasz co piszesz kilka minut wczesniej ?
No przecież skoro kogoś zlewasz to powinieneś przestać czytać post po przeczytaniu autora. Ze ty jeszcze bana nie dostałeś za te swoje głupoty które wypisujesz.
Przecież robisz dokładnie to samo, więc może rehabilitację zacznij od siebie?
Ze ty jeszcze bana nie dostałeś za te swoje głupoty które wypisujesz.
Mówisz o sobie?
Nie dostałem a usunąłem konto, ja tutaj jestem wzorowym użytkownikiem, chociaż się nie kłócę z pracownikami strony na forum. O Konewko ile razy ty dostałeś bana na swoim poprzednim koncie

Wzorowy... taa, potrafiący wysmiac topowy procesor dla graczy za 1300 zl.
Obecnie jesteś level 0
Raz. Ty trzy.

Halo 5 G nie mam na pc, inna kwesta że nikt nie sprzedałby komputera z karta zintegrowaną szczególnie innego niż najtańszy budżetowiec.

Mam takie pytanie offetop:
Jak wy identyfikujecie ludzi, którzy dostali bana i założyli nowe konto pod innym nickiem?

Tylko zgaduje. Po sposobie zadawania pytan i odpowiedzi. Pewnie tez po stylu pisania i uzywanych slow. No, a poniektorych po stopniu niepelnosprawnosci umyslowej.
No to jak widać złe zgadujesz, z twoich wyjaśnień wynika ze powinnienem mieć 100 klawiatur bo wszystkie troll konta używasz do każdej nowej osoby które trolluje, jedna osoba to gaming Man, lmf, kriskow, człowieku ogarnij się, podejrzewam ze już stali userzy robią sobie z ciebie jaja zakładają nowe konta pisząc głupie wątki abyś myślał ze to 101 konto gamingmana. Bo ja nie jestem ani autorem wątku ani lmf ani gamingamanem, kriskow tak to ja a i nie dostałem bana a usunąłem konto.

Wixy94434
Jak sie nauczysz pisac, ze bedzie cie mozna zrozumiec to porozmawiamy. Na ten moment nie chce mi sie odszyfrowywac twojego klingonskiego i zgadywac co autor mial na mysli. Mam ciekawsze rzeczy do robienia.