Gratulacje dla twórców GOLa
Chciałbym pogratulować zarówno twórcom jak i osobom zatwierdzającym nową szatę graficzną GOLa. Dokonaliście czegoś, czego się nie spodziewałem. Będąc w zasadzie jedyną stroną z newsami o grach którą do tej pory odwiedzałem przez ostatnie lata, sprawiliście że mam dość i zaczynam tu zaglądać coraz rzadziej, a wszystko wskazuje na to że wkrótce przestanę tu przychodzić w ogóle. Podczas gdy moja niegdysiejsza średnia liczba odwiedzin to kilkanaście razy na dzień, teraz zaglądam tu może raz na 3 dni. Naprawdę próbowałem się przekonać, ale wersja mobilna w przeglądarce (tylko takiej używam i nie mam zamiaru zmieniać) jest kompletnie nieczytelna, przeplatana reklamami i linkami do działów których nie chcę oglądać, z kolorystyką i fotnami dobranymi tak że wszystko to wygląda jak tania strona z losowo generowanymi artykułami. Nie da się, no po prostu nie da się do tego przekonać i uznać, że to profesjonalny serwis. Poprzednia szata graficzna może i odstawała od dzisiejszych standardów, jakie by one nie były, ale przede wszystkim miała w sobie to coś, jakąś oryginalność i już po jednym spojrzeniu można było znaleźć coś dla siebie. Teraz trzeba scrollować stronę jak shorty na YouTubie którymi szczerze gardzę.
Szkoda, kiedyś było naprawdę fajnie.
z kolorystyką i fotnami dobranymi tak że wszystko to wygląda jak tania strona z losowo generowanymi artykułami. Nie da się, no po prostu nie da się do tego przekonać i uznać, że to profesjonalny serwis. Poprzednia szata graficzna może i odstawała od dzisiejszych standardów, jakie by one nie były, ale przede wszystkim miała w sobie to coś, jakąś oryginalność i już po jednym spojrzeniu można było znaleźć coś dla siebie.
Pelna zgoda kolego.
Nowy wyglad gola jest "z twarzy podobny zupelnie do nikogo".
Absolutny ergonomiczny chaos i padaka i brak jakiejkolwiek tozsamosci i charakteru. I wszystko zrobione tak abys bezmyslnie scrollowal, klikal o trzy razy za duzo bo info pousuwane, poukrywane, itd...
Tpo ze na stronie glownej bez adblocka po otworzeniu strony nie widzisz nawet jednego newsa w calosci, tylko brzydkie, bezplciowe logo i reklamy juz pominmy. ;)
Dodam tez ze jak wejdziesz na mainstreamowe strony o grach, to kazda tak wyglada. Norlalnie jak wejdziesz na jakas mniejsza, albo niszowa ktora ma w dupie trendy to az sie micha cieszy jak widzisz fajne kolorki i design ktory nie kojarzy sie z sala szpitalna polaczona z magazynem Amazonu.
Pogódźcie się z tą nową szatą graficzną, ludzie. To jeszcze nie koniec świata, jakieś zmiany były potrzebne, ja też uważam, że nowy GOL jest gorszy. Ale osoby, które na to narzekają to w większości juniorki z rangą 0. Poradzisz sobie, jesteś inteligentny, to właśnie nowe pokolenie ma w większości problemy z ogarnięciem jak się tu teraz odnaleźć. Dasz radę!
Ja powiem tak - kiedy pojawiły się zmiany to również pomstowałem na warstwę wizualną GOLa. Już się przyzwyczaiłem i jest OK. Natomiast to na co chciałbym zwrócić uwagę to jak tragicznie to wszystko działa. Nie wiem czy to tylko u mnie, ale jest problem zarówno z edycją jak i dodawaniem postów. Strasznie wolno to chodzi, a o edycji nie ma mowy bo po prostu mi ta podstawowa funkcja szwankuje to jest raz działa a raz nie :/
Po co ten płacz? i tak będziesz tutaj dalej wchodził i tak. Była stara szata? źle, beee - zatrzymali się w rozwoju - nowa szata? beeee, źle, nie będziemy tutaj wchodzili, co wyście narobili? dobre jest powiedzenie, że Polakowi się nie dogodzi, co by kto nie zrobił, to i tak będzie źle. Najbardziej marudny naród na świecie chyba, bez kitu. Kwestia przyzwyczajenia, mi chyba z 3 dni zajęło, żeby się przyzwyczaić i podoba mi się bardzo nowa szata - jedynie dodać nowości w profilach i będzie pięknie.