Witam,
Mam problem z grą Football Manager 2012. Mianowicie uruchamiam i wszystko jest ok, ale co jakiś czas pokazuje mi się szary ekran z paskami zamiast gry. Gdy zminimalizuję grę do paska i z powrotem przywrócę to już jest okej, ale za często wywala mi ten ekran, co jest grane? Dodam, że parę miesięcy temu grałem w FM 2012 i nie było żadnego problemu... Ostatnio był stawiany system od nowa.
Czego może to być wynikiem? Brakuje mi jakichś sterowników czy coś? Mój komp to Athlon 64 X2 Dual 3800+, 1GB RAM, karta graficzna GeForce 7900 GS. Co poradzić, bardzo proszę o pomoc, napaliłem się na nową karierę w te święta!
Przeinstaluj sterowniki przede wszystkim i zobacz. Nie wgrywaj najnowszych tylko wgraj starsze, np. te na którch grałeś kiedyś w FM.
Dell' s - skąd mam wiedzieć na jakich grałem przed formatem? :(
kjx - nic
Dell' s - skąd mam wiedzieć na jakich grałem przed formatem? :(
Nijak. Masz po prostu popróbować z innymi sterownikami i tyle.
Niekoniecznie. Ale dla pewności, zaznacz "Wykonaj czystą instalacje" podczas instalowania nowych.
Na pewno masz. Drugi lub trzeci ekran, trzeba najpierw zaznaczyć "Instalacja niestandardowa".
No chyba, że instalujesz jakąś przedpotopową wersję (nawet nie napisałeś jaką masz, jaką instalujesz i jaki system operacyjny).
WinXP - mam sterowniki NVIDIA 296.10, teraz zainstalowałem 285.27 bo znalazłem, że najlepsze dla FM 2012, ale dalej mam ten problem.
Podaj temperatury karty.
Może to są po prostu artefakty.
Spróbuj zainstalować jakiegoś patcha.
Nie do końca wiem o co Ci chodzi, jaką temperaturę? Artefakty? Karta nie jest najnowsza, ale jak wspomniałem - przed reinstallem systemu wszystko śmigało. Patchami już żonglowałem.
jaką temperaturę?
Temperaturę karty. Pobierasz program np. speedfun i podajesz temp. GPU.