Cześć.
Mam problem ze zrobieniem animacji rozmowy w Gothic. Jest taki kod co umożliwia ruchy postaci, tak jak by one gadały. Możecie mi napisać jak to się robi?
Z góry dziękuję.
Wykonujesz je z pomocą konsoli.
Konsolę uruchomisz dopiero po wpisaniu ,,marvin'' przy włączonym ekranie atrybutów i umiejętności.
Konsolę masz pod F2, jeśli dobrze pamiętam. Po wejściu w nią wpisujesz sobie ,,play ani'' (wskakuje automatycznie po wpisaniu samego ,,pla''), a zaraz po tej formułce wklepujesz kod na animację, np. t_pee, żeby postać zaczęła sikać.
Tutaj masz listę animacji: themodders.org/index.php?topic=16310.0
Już widać, bo akurat post napisałem. ;)
Cała komenda w konsoli powinna wyglądać tak.
play ani t_pee
No... enter.
I animacja powinna wskoczyć.
Wpisywałeś samo pla, żeby play ani wyskoczyło samodzielnie?
Spróbuj z filmikiem.
youtube.com/watch?v=NWldTgcYS7M
Ok, działa. Ale jak używam tych animacji, to postać tak jak by tylko podskakuje, co robić?
Z każdą animacją jest tak samo?
Tutaj są jeszcze jakieś: forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=28832
Spróbuj na przykład:
Play ani t_dialoggesture_13
Tak się dzieje w Gothicu II, a Ty masz Gothic I, tak?
A spróbuj jeszcze z:
s_dialoggesture_13
saito123, to trzeba było tak od początku. Przykład tego, do czego prowadzą niedopowiedzenia. ;( Cały czas podawałem Ci informacje przeznaczone dla Gothica (jeden), część z nich na szczęście jest uniwersalna, ale nie animacje rozmowy.
Masz dodatek NK?
[6] - Nie t_pee tylko, s_pee. Na s_pee działa, ale rozmowy nie.
@EDIT: Nie, nie mam NK. Tu ten sam problem - http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=28723
Rozmowy nie, bo to Gothic 2. Te animacje gdzieś są, ale nie można ich odtworzyć tak, jak w Gothicu 1.
Nie pamiętam już co należy zrobić, a internet wcale nie pomaga. Poza tym, że ludzie piszą, że należałoby pogrzebać w plikach, a może nawet przenieść je z pierwszej części, by rozmowy zaczęły hulać.
Luz.
Ewentualnie możesz jeszcze przejrzeć ,,kody i porady dla filmowców''.
youtube.com/watch?v=5oyJxQ_Ww9w
Spoko, spoko, ale mnie to na razie nie interesuje. Dzięki, na pewno skorzystam :)