GOLu opamiętaj się.
Czy poważnie NIKT u was bądź u firmy ogarniającej temat strony nie potrafi zrobić reklam w ten sposób, aby po ich wyskoczeniu treść strony nie przesuwała się w dół? Toc wystarczy zrobić stosowny odstęp.
Nie zliczę ile razy kliknąłem nie w ten link przez to, że nagle na górze pojawiła się belka z reklamą i cała strona poszła w dół.
Tak, wiem, adblock. Z jakiegoś jednak powodu nie chce mi blokować tej jednej idiotycznej belki.
Tyle że to działa na chwilę. Po restarcie przeglądarki znowu są.
Nieprawda. Nie mam ani na pececie ani na telefonie żadnych reklam
Mnie też to irytuje. Chce wejść w wątek, który pojawia się na górze strony i nagle bum - jestem przekierowany na stronę jakiegoś gównianego koreańskiego MMO bo w ostatniej chwili pojawiła się reklama z cycatymi laskami. Myślę, że problem jest znany, ale chyba specjalnie nie został (i raczej nie zostanie) rozwiązany.

Tak, wiem, adblock. Z jakiegoś jednak powodu nie chce mi blokować tej jednej idiotycznej belki.
->
I zaznaczasz sobie belkę.
Ja tam siedzę tylko na forum i domyślam się o co chodzi w danym temacie po dyskusji innych osób, bo po tytule raczej ciężko to zdefiniować. Praktycznie zerowa ilość reklam, nawet bez adblocka. Czasem klikne w jakiś news jak tytuł jest sensowny i jak rozmowa w komentarzach trzyma poziom.
Chce wejść w wątek, który pojawia się na górze strony i nagle bum - jestem przekierowany na stronę jakiegoś gównianego koreańskiego MMO
Wy się tak tylko droczycie, czy naprawdę wam się wydaje, ze to błąd i że to powinno działać inaczej?
Przeczytajcie ten cytat jeszcze raz, i jeszcze raz..
Tylko, że ja piszę własnie o forum, na główną stronę w ogóle nie wchodzę. Raczej nie widzę sensu w takich manipulacjach w tym miejscu.
Nie widzisz sensu w tym, żeby odwiedzający tylko forum nabijali kliki w reklamy? Serio?
Rozumiem, że jest piąteczek, ale jeszcze dosyć wcześnie! :P
Ale ja nie klikam w reklamy, klikam w inny wątek. A najczęściej to klikam w przycisk "łapka w dół" zamiast tego do przekierowania na dół strony.
To już wolę przymknąć oko na ten jeden denerwujący przypadek niż płacić abonament w sumie za nic. Bo tak naprawdę co ma do zaoferowania GOL czego nie znajde za darmo w Internecie?
Przez to ustrojstwo kliknąłem już niezliczoną ilość razy w łapkę w dół zamiast do góry. A raz wystawionej łapki cofnąć nie można... Osoba odpowiedzialna za kod strony albo w tym miejscu walnęła bubla, albo jest to zrobione z czystą premedytacją.
Hej, ten objaw powinien się pojawiać tylko osobom z włączonym adblockiem - czy moglibyście sprawdzić pls co jest po wyłączeniu adblocka? Miejsce na banner powinno być wtedy zarezerwowane i nie powinno przesuwać strony
Mi czasami na telefonie bez adblocka się tak dzieje gdy internet lekko gorszy.
Miałem założyć podobny temat. Ten wyskakujący baner tez mnie wkurza. Wiele razy kliknąłem w coś innego, bo nagle mi przeskoczyło, eh. Żaden blocker tego nie blokuje niestety :(
A u mnie na komórce jest ok. Telefon z androidem i przeglądarka chrome.
A dlaczego nie uzywasz? Przecież to podstawa . Wolisz mieć problem, czy go nue mieć? Jak nie używasz, to nie marudź, że masz problem. Najgorzej
Tak ciężko zainstalować broker reklam? To powinno być pierwszą rzeczą po instalacji Windowsa i odpaleniu telefonu. Ja na pececie jak przeinstalowanie Windowsa, to instalując przeglądarkę już jest automatycznie z blokerem reklam
Dziwne jest to że właśnie adblocker nie zawsze blokuje te banery. Ja mam adguarda i ublocka i nie dają radę tym banerom. Wszystkie reklamy są zablokowane ale to dosłownie wszystkie, a tu na tej stronie nie. Jeszcze żeby te banery jakoś z sensem były dane ale one się gdzieś tak pół sekundy po otwarciu niektórych stron pojawiają.
GOL to niech się opamięta w pisaniu newsów technologicznych, bo pisane przez nich newsy to stek głupot, które mają się nijak do rzeczywistości. Areczek napisze newsa w temacie na którym się kompletnie nie zna i wprowadza ludzi w błąd, w tematyce, w której tych błędów popełniać się nie powinno (prawa autorskie). Mówię to za każdym razem, a i tak dam wam cholerne wyświetlenie, bo nie mogę uwierzyć po samych komentarzach na forum, że takie bzdury w newsach przekazujecie.
Chyba się opamiętali bo reklamy już nie ma. Przynajmniej ja jej nie widzę a do utworzenia wątku jeszcze byla.
Ja sobie zablokowałem cały górny header, w zasadzie i tak tylko korzystam z forum.