Mój osobisty lider to #67.
Jeśli było, to przepraszam.
Węgrzy to w ogóle ze znajomością języków stoją jak stoją, ale mogliby dać po angielsku/niemiecku i problem z głowy...
Kałamarnica obchodzi dokoła Orły na sposób z odłamkami musi smakować przepysznie :)
Ja mam ochotę na naleśnika 107.
Hehe, porcyjka jedzenia, soczysta filiżanka, łeb. Niezłe kwiatki.
Ale nagłówek Wyśmienite jedzenia brzmi zachęcająco.
Zarąbiste..
107. "Naleśnik napełnił się czekoladą z drewna kasztanowego z opatrunkiem" <-- :D
Ja sobie całe menu przygotowałem.
Miałem problem z decyzją przy wyśmienitych jedzeniach, bo 62 i 64 dają radę. Ta noga żabojada... ;> Do tego pociągnąć za wiatr z odłamkami (73), przesadne kluchy (81) i łeb (90). Z sałatek coś z ogórkiem, może ten home-made, a z deserów zdecydowanie 108 - naleśnik napełnił się czekoladą z drewna kasztanowego z opatrunkiem wygrywa wszystko. :D
Heh, przy okazji, nie rozumiem, jak można w jednej restauracji oferować aż tyle dań. W kuchni by się przecież z tym nie wyrobili i jeszcze trzeba gdzieś to wszystko składować.
[14] pewnie tak jak w programie Gordona Ramseya, gdzie pomagal ludziom ulepszyc ich restauracje. Jedna z Hinduskich restauracji miala jeszcze wiecej pozycji w menu, co przekladalo sie na fakt, ze w kuchni w lodowkach walaly sie pojemniki z jedzeniem przygotowanym nawet kilka tygodni wczesniej, potem tylko podgrzewane i doprawiane nowa porcja przypraw :p
Po tym klientowi zyczyc tylko smacznego i mocnego zoladka :p
Panierowany pincer, tłuczony ziemniak.
Przyczajony tygrys, ukryty smok :).
Drackula - ogólnie Hindusi dość konkretnie przyprawiają. Te ich miksy mają w sumie całkiem mocne właściwości bakteriobójcze. Gdy byłem w Indiach kilkukrotnie słyszałem, żebym nie szczędził dodatkowych przypraw, które dodają, zaś znajomy wytłumaczył to tak, że chronią przed potencjalną sraczką ;).
Ale kilkutygodniowe żarcie...
Czy przekrzywianie jąder dobrze wpływa na trawienie?
68 brzmi smacznie: 2 osobisty Millenium potrawa: ser, prosta pierś kurczaka, paryżanin pociągnęły za wiatr, pierś kurczaka napełniła się szynką, ser, przemieszać jeden garniturek i do tego sałatka apple papryka a na deser naleśnik napełnił się czekoladą z drewna kasztanowego z opatrunkiem