Witam,
goclever a73 4gb za 299pln czy nexus 7 8gb za 1000pln? Co wziąć? Dodam, że obydwa nowe.
wiem, ze nexus lepszy, ale w jego cenie mialbym 3x a73 i 100pln
Stać cię?? Jeśli tak to nexus, jeśli nie to po co zadajesz głupie pytania.
nie chodzi o to czy mnie stac.. tylko cz w przegladaniu netu bedzie pomiedzy nexusem i a73 duza roznica (na tyle ze warto dolozyc 700)
Ps ile kosztuje uzywany ipad 2? moze byc nawet 8gb jak takie robia
Żarty sobie robisz? Oczywiście że będzie różnica, Nexus będzie parę razy wydajniejszy niż a73.
Ps ile kosztuje uzywany ipad 2? moze byc nawet 8gb jak takie robia
allegro.pl
Najmniejszy ipad2 to 16gb, uzywka okolo 1100-1200zl zalezy od stanu i akcesoriow. Tak, bedzie on najlepszym wyborem.
ipad 2 około 1500zł
kup co chcesz te tanie chinskie tablety do niczego sie nie nadają.
Zamiast Goclevera warto rozważyć NTT a72b. Za jakieś 80 zł więcej dostajesz lepszą rozdzielczość i dwa razy więcej ramu. Natomiast jak możesz wydać 1000 na Nexusa i nie przeszkadza Ci ograniczona pamięć, to na pewno jest to najlepsza opcja (aktualizacje, ekran, Tegra, znacznie mniejsza awaryjność niż w tych chińczykach itp.)
ok czyli nexus za 1k :D i ipad za 1200 ipad2>nexus? czy lepiej poczekac na ipada mini?
ten ntt fajny, ale 299+80 to nie prawie 500(allegro)
ps. da sie zamowic nexusa do irlandii polnocnej?
http://www.oleole.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/ntt-a72b.bhtml?from=ceneo
Porównując z Ipadem, sam musisz sobie odpowiedzieć czy wolisz 7 czy 10 cali, oraz Ipad ma iOS czyli w skrócie, więcej aplikacji lepszej jakości niż na Android, ale jest ograniczony, nie ma Flasha (choć Android też już kończy wsparcie), brak USB czy HDMI, drogie akcesoria.
brak flasha w niczym tak naprawdę nie przeszkadza, zresztą tak jak napisał tomimar od wersji 4.1 (lub 4.01) android nie ma już też flasha.
I jak już to bierz Nexusa 16GB - tam się nie da rozszerzyć pamięci, a 8GB do tableta to troszkę mało. Warto dopłacić te 200zł. Chociaż wtedy wyjdzie 1200zł a za tą cenę kupisz już ipad-a 2. Wtedy wybór jest oczywisty ;)
Mi na ten przykład brak flasha jednak przeszkadza, zresztą w Androidzie 4.1 też da się go zainstalować z .apk, ale nie ma już wsparcia od Adobe.
A da sie nexusa zamowic do polski? bo kazdy mowi ze nie, a mi jakos google checkout przeszlo.
Tak sobie myślę, że może lepiej poczekać na ipad mini? Kiedy apple ma konfe, żeby zaprezentować? :D
michalek --> Prawdopodobnie we wrześniu coś o tym powiedzą.
ale ten ipad mini będzie konkurować z kindlem fire i nexusem 7? Tzn. wiadomo, że tak pod względem parametrów itp., ale chodzi mi tu o cene :)
PS. To można nexusa kupić w irlandii płn i płd?
iPad Mini jak narazie jest mitem. Poza drobnymi wyciekami nic o nim nie wiadomo, nawet nie jest pewne czy istnieje. Więc jak na razie nie masz na co czekać. Konferencja odbędzie się najpewniej około sierpnia/września, jednak będzie dotyczyć raczej nowego iPhone'a niż iPada Mini. Tak więc nie czekaj na coś, czego nie ma, tylko kupuj iPada, a jak żal ci tych pieniędzy na dwójkę, to bierz jedynkę. Wbrew pozorom jest to wciąż nowy tablet z najnowszym oprogramowaniem i wsparciem Apple. No i to już są 2 klasy wyżej niż GoClever czy NTT.
[14]
w czym dokładnie przeszkadza?
Serio pytam bo używam iphone i ipada od ponad roku i nie zauważyłem żadnych problemów czy niedogodności z tym zwiazanych.
@gehenna: mi to również czasami przeszkadza. Tu już nawet nie chodzi o filmiki czy gry, ale złe wyświetlanie niektórych stron (nie tylko reklamy są pisane we flashu). Tak więc z niecierpliwością czekam kiedy HTML5 całkowicie wykopie flasha z obiegu ;)
[23] Tak więc z niecierpliwością czekam kiedy HTML5 całkowicie wykopie flasha z obiegu ;)
zeby pisac takie rzeczy trzeba byc naprawde ignorantem ;)
ale w czym dokładnie?
Bo ja się właśnie pozbywam ostatniego smartphone na androidzie na rzecz kolejnego iphone.
Jedyne co zauważyłem do tej pory to właśnie brak reklam na gry-online. Co w sumie nie jest takie złe :P
^ [25] android też nie ma flasha od 4.1 http://www.zdnet.com/blog/open-source/no-flash-for-android-4-1-jelly-bean-users/11433
ale sam lubię flasza i żałuję że go nie ma na systemy mobilne, gierki we flaszu to jest to, czasami lepsze niż duże produkcje :), no i filmiki na youtube we flaszu przynajmniej chodzą mi płynnie, a w html5 to już nie zawsze.
@Lutz: napisałem to z "przymrużeniem oka", jak emotikonka na końcu zdania wskazuje :D Przecież wiem, że jest to niemożliwe, tak sobie tylko zażartowałem.
michalek [ gry online level: 18 - Konsul ]
wiem, ze nexus lepszy, ale w jego cenie mialbym 3x a73 i 100pln
a zamiast 3x a73 bys mial 300kg ziemniakow!!! bierz kartofle!
@up: nic do wątku nie wniosłeś, więc teoretycznie jest to Spam, ale mimo wszystko: dobre! :D
Witam, właściwie to mam i ipada1 i goclevera. Gocleverem bawię się od kilku godzin. Jest inny niż ipad i trochę zacina ale ogólnie mały solidny tablecik. Nadaje się do skypea włączając video, oglądania filmów mailowania. Trochę zacina przy odtwarzaniu video z netu ale radzi sobie. Nie ma gps wiec odpada jako nawigacja. Mozna do niego podlaczyc dysk zewn a czyta wszystkie rodzaje video wiec na podroz jak znalazl. Bateria dosc trzyma nie jak na ipadzie ale te 4 h solidne wytrzyma. Niezla zabawka jak za 300 pln.