Witam. Poszukuję najlepszych głośników do 300 złotych. Nie mam uprzedzeń co do firm lub rodzaju zestawu. Ich przeznaczenie to przede wszystkim gry, a także muzyka.
PS - nie podawajcie zestawów za 100 złotych "bo przebijają wszystko". Proszę o porządne głośniki do 300 złotych.
Dobra, znalazłem takie głośniki - http://www.skapiec.pl/site/cat/50/comp/3388321
Jestem gotów je kupić (chyba, że podacie jakieś, które je przebijają), tylko mam jedno pytanie. Czym różni się wersja z dopiskiem U na końcu, od MC-SHF56? Czy jest to to samo, po prostu błąd w pisowni?
@up - niestety, głośniki 5.1 odpadają. Nie mam zbyt dużo miejsca do rozmieszczenia ich.
@down - wiedziałem, że zawitasz do tego wątku, specjalnie dla ciebie dodaję kolejne wymaganie - OD 200 złotych. Pozdrawiam
Prosisz o porzadne glosniki DO 300 pln- prosze bardzo - Samsung SMS-5100. Na allegro do wyrwania w granicach 30-50 pln. Osobicie preferuje porzadne 2+1 od badziewnego X+1 ( czesto i tak widze takie zestawy ustawione "na wprost" )
PrzemoDZ - obecnie integra, natomiast w przyszłości mam zamiar dokupić jakąś dobrą kartę. Głośniki będą w większości czasu podpięte do xboxa.
[9] - glosniki reklamowane poprzez podanie sumarycznej mocy calkowitej, podbicia basu i bajeranckiego designu...
taaa - juz pedze...
swoja droga zajebista specyfikacja: moc muzyki 100W, moc RMS 2x10W + 30W. To tak z sinusa to one beda mialy ze 30W jak nic...
Te Modecomy w tej cene to i tak chyba jedyny wybór więc to co o nich sądzimy nie ma już raczej znaczenia.
Ja osobiście mam Microlaby Solo2C i jestem bardzo zadowolony, a te Modecomy ponoć są nawet lepsze.
http://pclab.pl/art47656-15.html
Już wcześniej zdecydowałem, polegając na ocenach innych - możliwe, że już jutro zagrają :)
BTW - trzeba je jakoś przygotowywać? Grać ciszej, głośniej na początek, by uzyskać lepszy efekt później?
BTW2 - oddzielna karta dźwiękowa daje dużą różnicę w graniu od integry?
Coś kiedyś czytałem, że nie zaleca się przez piersze kilkanaście godzin ustawiać głośników na więcej niż 1/2 mocy - ile w tym prawdy, nie wiem. No i dochodzi tzw. "wygrzewanie" głośników o czym możesz poczytać w necie. Czy to prawda, też nie wiem. Osobiście to uważam, że coś w tym jest, ale kto wie, może to efekt "placebo"? :P
Czy różnica jest duża czy mała to sprawa raczej indywidualna. U mnie na przykład głośniki od początku grają na integrze i nigdy nie czułem potrzeby wymiany karty dźwiękowej. Jak głośniki do Ciebie przyjdą to sam oceń, czy jakość dźwięku jest dla Ciebie wystarczająca czy może wolałbyś ją odrobinę poprawić i wtedy dopiero dokup kartę.
W wygrzewanie nowego sprzetu mozesz sie bawic przy sprzecie audiofilskim. Glosniki takie jak kupujesz to kulinarny odpowiednik hamburgera. Odpakowujesz - podlaczasz - uzywasz. Co do karty dzwiekowej - kazdy ma inne ucho - ja slysze roznice miedzy integra a np starym SB Live. Ale kupa ludzi nie slyszy...