Głośnik nie działa.
Witam serdecznie.
Przy komputerze posiadam zestaw 2+1 Logitech'a. Od paru godzin nie działa mi lewy głośnik. Podłączyłem pod inny odtwarzacz i gra OK (tylko nie w kompie). Sprawdziłem też balans, jest wszystko na środku.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Może w sterownikach głosnikow coś trzeba przestawić.
Podepnij pod komputer inne głośniki lub słuchawki (do tego samego wyjścia co głośniki) i sprawdź, co wtedy.
Czy aby na pewno dobrze podłączyłeś kable ? (sorry wiem banał ale sam niedawno sie borykałem z podpięciem głośników 5.1 pod nowego kompa i za chloere nie wiedziałem czemu tylnie nie działają a po czasie sie okazało że problem był banalny źle podłączony kabel :D )
sprawdź w sterowniku systemowym i karty dźwiękowej balans.
Zobacz czy dobrze włożyłeś :) do końca jacka
W sterownikach i poziomie balansu wszystko gra. Podłączałem pod inne urządzenia i też OK. Jak mogło się coś spaprać po 4 latach nie tykania niczego?
ale podłączyłeś pod inne urządzenie głośniki te twoje,
czy do komputer inne głośniki ???
Bo bardziej chodzi chyba o problem z kompem niż głośnikami.
Podłączyłem głośniki pod telefon i wszystko jest OK. Coś jest poprzestawiane w komputerze. Mam małe dziecko, które już potrafi poklikać...
może karta dźwiękowa Ci pada? miałem podobny problem ostatnio, tylko, że mi głośniki zaczęły trzeszczeć i okazało się, że to wina karty dźwiękowej (w moim przypadku zintegrowanej na płycie)
Kolejny raz - podlacz do komputera inne glosniki lub sluchawki - wtedy sie okaze, czy problem robi wyjscie dzwieku, czy te logitechy.
Zgadywac mozna po objawach, ze albo fizycznie jeden kanal nie styka (wtedy zdalnie sie nic nie doradzi), albo problem jest po stronie ustawien software'u (wtedy tez nic sie wiecej nie doradzi, z powodu kompletnego braku szczegolow).
Odpowiedź po miesiącu.
Podłączenie Logitechów do telefonu - działa prawy głośnik - tylko.
Podłączenie słuchawek do kompa - wszystko OK.
Więc problem jest w głośnikach. Tylko zastanawia mnie to, że ani mi nie spadły, sprawdzałem wszystkie podłączenia i muzyki też nie słuchałem za głośno.
mogly sie "po prostu" uszkodzic - to tylko urzadzenie - z czasem wszystko sie zepsuje...
Bo debilne firmy doszly do wniosku, ze nie oplaca sie robic rzeczy, ktore wytrzymuja te 15 lat, bo kto potem kupi ich nowe produkty :/...
Jak sa na gwarancji to oddawaj, jak nie to sprawdz moze w jakims serwisie rtv pomoga.