Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: GIERCOWNIK # 616 - WRECKFEST 2

25.04.2025 14:31
mrjohhny
1
7
mrjohhny
225
Amoniak Vas Here
Image

GIERCOWNIK # 616 - WRECKFEST 2

Kontynuacja gry wyścigowej z 2018 roku, która stanowiła duchową kontynuację serii FlatOut i została opracowana przez tego samego dewelopera: studio Bugbear. Wreckfest 2 ponownie oferuje szutrowo-asfaltowe zmagania wraków z widowiskową destrukcją aut i otoczenia.

Audycje znajdziemy pod adresem : http://prk24.pl/player-rk
WRECKFEST 2>https://www.gry-online.pl/gry/wreckfest-2/z96a99
O nagrodach dowiemy się na stronie jak się pojawią :).
http://www.prk24.pl/27517412/giercownik

Poprzedni wątek jest tu ->https://www.gry-online.pl/forum/giercownik-615-commandos-origins/z2feed77?N=1
Giercownik to cykliczny wątek niejedynej audycji radiowej o grach w Polsce ;)
Możesz jej słuchać w każdy piątek ok. 17.30. tu - >
http://www.radio.koszalin.pl/pl/page/dod/sluchaj-online.html
czyli na antenie Polskiego Radia Koszalin.

Nagroda główna w naszym konkursie, to z reguły gra-bohaterka wątku !
Wygrywa ją osoba, która udzieli poprawnej odpowiedzi na pytanie konkursowe i trafi swym mailem w odpowiednie miejsce.
Wiadomości (email-e) wysyłamy do godziny 10:00 następnego dnia (najczęściej sobota).
Nagrody dodatkowe (jeżeli są), to najczęściej przeróżne gadżety !
Wędrują one do osoby, która najlepiej (IMO) wywiąże się z zadania specjalnego postawionego w wątku,
lub pierwsza odpowie w wątku na pytanie w KGB czyli Konkursie Gola Błyskawicznym.

Odpowiedź do konkursu głównego powinieneś wysłać tu - > [email protected]
W mailu (jednym dla jednego miejsca zamieszkania) wpisz Imię, Nazwisko i adres.
Maile niepełne nie będą uczestniczyć w konkursie. Możesz też wpisać Nick z GOL-a. Jeśli takowy posiadasz oczywiście ;)

post wyedytowany przez mrjohhny 2025-04-25 14:31:37
28.04.2025 11:29
mrjohhny
2
3
odpowiedz
mrjohhny
225
Amoniak Vas Here

Zapraszam do głosowania :

1. Rywalizacja i wygrywanie-Jest coś niesamowicie satysfakcjonującego w zostawieniu przeciwników w tyle.
Gdy nabiorę wprawy każdy zakręt, każdy drift daje mi przewagę. Kiedy przekraczam linię mety jako pierwsza – mam wrażenie,
że wygrałem coś więcej niż tylko wyścig.Szkoda ,że nie można zrobić zdjęcia rywalowi wtedy

2. Wybiorę z wszystkich możliwych rzeczy frajdę i nieskomplikowaną rozgrywkę jak w Most Wanted czy Underground.
Wsiadam w samochód najładniejszy jaki znajdę w garażu i nie interesuje mnie jaką ma moc,co ma pod maską czy jakie opony będą odpowiednie.
Interesuje mnie tylko gaz i nitro ,o hamulcu zapominam jeśli nie jest to DRIFT.Arcadowy model jazdy to najlepsze co mogło spotkać graczy,zero kombinacji i myślenia tylko czysta frajda.

3. Gram głównie w tryby multi ze znajomymi ,dlatego ten aspekt w wyścigach wybiorę jako mój ulubiony.
Najlepsze momenty w grach wyścigowych przeżywam z innymi. Lubię organizować wspólne wyścigi ze znajomymi,
porównywać czasy, śmiać się z naszych porażek. Nawet jeśli ktoś mnie pokona – i tak mam frajdę z rywalizacji-choć zdecydowanie mniejszą :).
Tryb online daje też możliwość ścigania się z graczami z całego świata – uczę się od nich, podpatruję ich triki, i sama próbuję stać się lepsza.
Ta społeczność i poczucie wspólnego ścigania się są dla mnie ogromną wartością.

4. Stawiam głównie na otwarty świat i eksplorację, Dlatego tak model z Gta czy Forza 5 przypadł mi do gustu.
Nie zawsze chcę się ścigać ,czasem po prostu wsiadam do auta i jadę przed siebie, bez celu, bez trasy.
Szukam skrótów, ukrytych dróg, skoczni, dziwnych miejsc. W grach z otwartym światem czuję wolność,
jakbym naprawdę był kierowcą z mapą przed sobą. Lubię zatrzymać się na skraju klifu i patrzeć na zachód słońca
albo pędzić przez pustkowie, słuchając muzyki z radia w grze. To daje mi spokój i radość z samego bycia „w drodze”,
a jeśli do tego trafi się wyścig to super,ale chce mieć ten sandboxowy wybór!

5. Chyba najbardziej podoba mi się w grach grafika i kolorki,jestem osobą, która lubi się zatrzymać – nawet w środku wyścigu –
tylko po to, by podziwiać krajobraz. Kocham, gdy gra serwuje mi niesamowite widoki: zachody słońca nad górską trasą, światła miasta odbijające się w kałużach,
czy detale aut, które błyszczą jak prawdziwe. Gdy do tego dochodzą efekty specjalne, jak dym spod kół, ślady hamowania, śnieg, deszcz – czuję się jak w filmie akcji.
Czasem łapię się na tym, że robię screeny tylko dlatego, że coś wygląda zbyt pięknie, żeby o tym zapomnieć.

6. Tuning i modyfikacje aut-Uwielbiam dłubać przy aucie ale tylko wirtualnie i głównie jest to kosmetyka – to wyrażenie siebie w jakiś sposób.
Spędzam sporo czasu na dobieraniu koloru karoserii, stylu felg, naklejek czy spojlerów. Ale też uwielbiam tuning techniczny,
zwiększanie mocy silnika, poprawianie przyczepności, zmiana zawieszenia. Ale tylko w ograniczonym arcadowym stylu
Lubię, kiedy moje auto nie tylko wygląda jak z moich marzeń, ale też zachowuje się dokładnie tak, jak tego oczekuję.
Mam wtedy poczucie, że stworzyłam coś unikalnego, moje własne dzieło, które prowadzi się perfekcyjnie.

7. Najbardziej przypada mi do gustu jak gra ma rozbudowany model jazdy ,ma
to dla mnie ogromne znaczenie , jak samochód się prowadzi. Są gry, gdzie
naprawdę czuję, że kontroluję potężną maszynę – muszę uważać na
nawierzchnię, balansować między gazem a hamulcem, czuć każdą nierówność.
W innych grach mogę bawić się fizyką, robić nierealne skoki, ślizgać się
przez zakręty bez większych konsekwencji. I jedno, i drugie daje mi
frajdę – zależnie od nastroju. Czasem chcę poczuć realizm, jak w „Gran
Turismo”, a innym razem odpalić coś szalonego, jak „Burnout” albo
„Trackmania”, i po prostu się wyszaleć.

8. Odpowiem klasycznie pęd i gaz do dechy, wtedy coś we mnie się budzi.
Uczucie najbardziej dominujace w NFSUnderground na stareńkim PS2.
To nie jest tylko cyfrowa jazda – to czysta adrenalina. Uwielbiam
momenty, w których pędzę przez wąskie uliczki miasta z prędkością
ponad 300 km/h,
mijając ledwo co stojące auta, z muzyką grającą idealnie pod akcje na
telewizorze
To uczucie, jakby czas się spowolnił, a ja wchodzę w zakręt
driftem-czyste złoto.Ta gra nawet dziś daje więcej radości niż nowe
ścigałki.

28.04.2025 13:04
anastazja1797
3
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
anastazja1797
2
Junior

Szczęśliwa siódemka

28.04.2025 13:51
3.1
zanonimizowany1401895
7
Generał

Co się stało z poprzednią Anastazją?

29.04.2025 20:38
PIL
3.2
PIL
266
VoiceMaster

Dipper Pines

Widzę, że cały czas masz jakieś uwagi
Jeśli chcesz, pisz proszę bezpośrednio do mnie [email protected]

Hmmm. Ciekawe. Nie mogę Cię "zaczepić"

post wyedytowany przez PIL 2025-04-29 20:43:05
28.04.2025 17:16
4
2
odpowiedz
Webar91
29
Chorąży

Piątka za "unikalne"podejście do wyścigów,jeśli można to tak ująć

29.04.2025 07:52
Entarof
5
1
odpowiedz
Entarof
54
Centurion

Głos na 3

Pamiętacie Destruction Derby? Jedna jeśli nie jedyna najlepsza gra w rozwałkę samochodów z czasu psx-a.Prosta grafika ,trybów zero praktycznie ,ale miodność płynąca z rozgrywki wywalała poza skale

29.04.2025 08:32
kermit73
6
1
odpowiedz
kermit73
43
Centurion

Trójka również z mojej strony wygrywa.

Entarof-DD i DD2 to najlepsze co mogło sie przydażyć na moim P75-dziś już takich prostych i ciekawych giereczek nie ma

29.04.2025 12:36
MoebiusTF
7
1
odpowiedz
MoebiusTF
61
Centurion

Czwórka

30.04.2025 02:21
8
1
odpowiedz
Lucyfer89
138
Lucek

4

30.04.2025 08:36
Sorsha
9
odpowiedz
Sorsha
110
Pretorianin

Głos na trójkę!

01.05.2025 10:37
mrjohhny
10
odpowiedz
mrjohhny
225
Amoniak Vas Here

Gratulacje dla mariolac0@ kod powinien być już w twojej skrzynce a za chwile ...

01.05.2025 10:40
mrjohhny
11
odpowiedz
mrjohhny
225
Amoniak Vas Here
Forum: GIERCOWNIK # 616 - WRECKFEST 2