Cześć,
to będzie mój pierwszy w życiu preorder, więc chcę dobrze wybrać i mieć pewność, że dojdzie w dniu premiery - gdzie zamówiliście GTA5?
Najlepiej na muve, to sklep Cenegi wiec masz gwarancje otrzymania swojej kopii w dniu premiery.
Ja zamawialem kolekcjonerke na shopto.net, gry dochodza zazwyczaj od 1 do nawet 3 dni przed premiera. Podejrzewam ze najpozniej w poniedzialek bede juz gral.
Co do Polskich to chyba tylko Move.pl
muve.pl, użyję kodu zniżkowego i mam grę za 184 zł, do tego dostawa za darmo, lepszego opcji chyba nie ma
Dodatkowo na ich stronie pojawiła się informacja, że grę będzie można odebrać z paczkomatów Inpost 17 września tuż po północy. Jeśli ktoś ma blisko, to może to być dobry wybór.
Na gramie i muve. Tam dochodzą zazwyczaj przed premierą. Z tym oficjalnym sklepem Cenegi byłbym ostrożniejszy.
O jakim sklepie Cenegi mówisz? Z tego co się orientuje oni sprzedają gry na muve.pl.
Na gramie i muve. Tam dochodzą zazwyczaj przed premierą. Z tym oficjalnym sklepem Cenegi byłbym ostrożniejszy. Na pewno mają o wiele więcej zamówień niż inne sklepy i mogą się ze wszystkimi nie wyrobić na czas. Szczególnie jeśli mieliby wysyłać od najwcześniejszej daty zamówienia.
O jakim sklepie Cenegi mówisz? Z tego co się orientuje oni sprzedają gry na muve.pl.
Chodzi mi o muve właśnie. To chyba sklep Cenegi, nie?
Ja zamówiłem w brytyjskim Amazonie. Ostatnio cena spadła, obecnie koszt całego zamówienia to 35.87 GBP (~177 PLN).
Nigdzie. Przynajmniej na ten moment. Czekam, aż sytuacja się rozwinie. ;)
Większość czołowych sklepów dostarcza gry w dniu premiery. GOL też. ;)
W muve zamówiłem, z tym że nie do Paczkomatów, bo przy moim szczęściu dostanę 10 dni później. :P
nie jarooli, znizka jest od ceny sugerowanej, ktorej jeszcze nie podali a pewnie wynosic bedzie 249
A jeśli zamówię i opłacę grę teraz, gdy kosztuje 229 zł? Chyba nie będę musiał potem dopłacać?
Muve.pl
Nie zamawiam czekam aż wyjdzie na pc mimo że mam xboxa
Ultima. Nie zdziwiłbym się gdyby gra była u mnie już na dzień przed oficjalną premierą. Oni jak mają to wysyłają, nie patrzą na daty :)
To proste.
spoiler start
Nie zamawiam Pre-ordera.
spoiler stop
spoiler start
i nie zamierzam KUPOWAĆ po premierze
spoiler stop
Jak nie zamawiacie w "sztywnych" sieciówkach typu Empik, a w sklepach wyspecjalizowanych na sprzedaż gier, to powinno być w dzień premiery bez problemu. Reszta pewnie dopiero w dzień premiery wyśle.
Amazon. W tej chwili gra kosztuje 34.99 GBP i dostawa gratis jak się ma abonament Prime.
Jak się nie ma abonamentu prime to też dostawa gratis.
Ale już o prawie funta drożej gra. No i mógłbym powiedzieć, że przez prime byłoby szybciej ale tak nie będzie bo to pre order.
Czyli Prime się nie popisał w tej kwestii (dostawa i cena) a z konta umieli mi ściągnąć...
Bo zamawiam na pl adres i jest doliczana różnica vat uk > vat pl
Ale ci co nie znają enga warto oszczędzać i kupować wersję eng??? Ja jak bym nie znał enga to wolałbym dopłacić i mieć te napisy pl.
Gry rokstara są wydawane ze wszystkimi językami na płycie w każdym regionie, więc wersja z uk będzie miała nasz język.
@up ciekawe Chociaż i może masz rację... The Last of Us kupione w UK mIało napisy i nawet dialogi PL.
nie ciekawe tylko tak jest.
poszukaj se nfo releasów np. red dead redemption czy gta 4.
Nie było releasów spanish, german, french - wszystkie języki były na płycie, poza wydaniem japońskim (ale to inny 'region') Tak samo będzie teraz.
Zresztą tutaj masz potwierdzenie: http://support.rockstargames.com/entries/25158763-Grand-Theft-Auto-V-Supported-Languages-and-Region-Lock-Information
170 vs 220 czy nawet 230 w zdzierczym empiku robi różnice.
No faktycznie RDR i GTAIV no polish a w GTA V widnieje polish., Zresztą był trailer w pl od Rockstara. Więc to dobra wiadomość!!! Mimo, że znam dobrze enga to wolę napisy pl skoro będą dostępne. Świetnie będę się bawił przy rozgrywce no i enga podszlifuje. Zwłaszcza slanga.
Każde zamówienie z Amazona >25 GBP ma darmową wysyłkę do Polski. Różnica tego 1 GBP wynika z różnicy VATu (w UK jest bodajże 17%), jak napisał mikam22.
Nie zamawiam, bo nie mam konsoli.
Najlepiej to na PSN. Za 140 zł GTAV i do tego zniżki na inne gry R* i masz pewność, że masz grę na premierę :P
Ja zamowilem ostatnio w Empiku SC:Blacklist - ze wzgledu na niska cene (Chyba nawet najnizsza, jaka widzialem) i w sklepie moglem odebrac na dwa dni przed oficjalna, polska premiera.
Najtańszą wersję widziałem właśnie w Amazonie (50zł różnicy w cenie nie rośnie na drzewach). Z Mortal Kombat było to samo, którą kupiłem tam za 150zł, podczas gdy w Polsce była za 190-200zł.
Zamawiałem pre-order bfa 3 na GOLu i z tego co pamiętam przyszedł jeszcze przed światową premierą, więc jak najbardziej polecam. Prawdopodobnie GTA 5 w wersji pecetowej też tu zamówię.
Dokładnie miałem na myśli składkę na 2 os. Przecież nikt sam gier z PSS nie kupuje mając możliwość dzielenia kosztów na 2 :P
Sklep GOLa też jest szybki. Ja unikałem sieciówek, bo ostatnio często Empik, Media Markt czy Saturn bały się wystawiać. Może się to zmieniło. :)