Szukam ofc na allegro, ale może są jakieś inne warte odwiedzenia miejsca. Konkretnie chodzi mi o Win 7 i ma być legalny - nowy (chyba, że wersja box, ale nawet używki bardzo drogie), z pudełeczkiem, DVD, certyfikatem i naklejką, a nie jakieś krętactwa.
Na mojej nie dają.
tam podobno rozdają za darmo
Nie podobno, a na pewno. Uczelnia musi mieć podpisaną umowę z MS.
To, że nie ma naklejki, pudełka, DVD czy certyfikatu nie sprawia, że ta wersja jest mniej legalna od innych.
Nie podobno, a na pewno. Uczelnia musi mieć podpisaną umowę z MS.
Ale darmówki są dostępne w przypadku kierunków informatycznych.
@up
Podejrzewam, że na dowolnym kierunku na politechnice śląskiej dają za friko. Nie tylko na informatyce.
Na Politechnice Łódzkiej mają tylko osoby z wydziałów na których jest informatyka. Do czego potrzebny Ci ten system? Może lepiej poczekać na W9 (o ile faktycznie będzie darmowy dla wszystkich którzy mają xp albo nowszy). Jeżeli koniecznie W7 to allegro może być dobrym miejscem o ile kupujesz od sklepu, bo często tam gdzie cena będzie sporo niższa to nie wiadomo skąd ten system jest i równie dobrze można "kupić" w zatoce piratów.
up
Kup OEM DELL w jakimś internetowym sklepie niemieckim.
Albo po prostu OEM. Oni sprzedają wersje multi najczęściej - podczas instalacji masz listę jezyków i wybierasz polski.
Albo na niemieckim ebay. Może takie coś:http://www.ebay.de/itm/Windows-7-Professional-64-Bit-Lizenz-DVD-SP1-Vollversion-OEM-Rechnung-Neu-/131247167086?pt=Software&hash=item1e8ef0d66e
Allegro zdecydowanie odradzam, dużo przekrętów i systemów dziwnego co najmniej pochodzenia.
Godny polecenia i względnie tani jest :
http://microsoft.x-kom.pl/windows.html#windows-7
x-kom.pl to duża, godna zaufania firma
Kupuj wylacznie na allegro i tam gdzie najtaniej. Jak dostaniesz dzialajacy numer seryjny z naklejka i fakture, to reszta Cie nie interesuje.
Ja swojego Windows 8 kupowałam w programvare, dobre oprogramowanie, zawsze od nich kupuję.
Ja legalne oprogramowanie zawsze kupuję na [link] bo mam pewność, że będzie wszystko ok. Poza tym, mają fajne zniżki dla firm, z czego chętnie korzystam :P
Wiadomo, że Windows to legal. Potem coś się psuje i nie wiadomo co, a wystarczyło mieć legala i nie byłby problemów z kosmosu. A gdzie już szukałeś? Patrzyłeś na [link] oni tam mają legale i ceny ok
Na alledrogo spokojnie za grosze można dostać wersje od studenciaków, nie wiem nad czym się zastanawiać