Gdzie kupię god of war ?
Z racji niedzieli wolnej od handlu macie pomysł czy i jeśli tak to gdzie mógłbym dorwać nowego god ? Miasto Krakow :)
W sklepie.
Saturn, Media Markt, Media Express, ... , ...
To teoretycznie w grę wchodzi tylko jakiś sklep prowadzony przez właściciela. Ale szczerze wątpię żeby był dzisiaj jakikolwiek otwarty.
Od jakiegoś ziomka, który już skończył grę, lub jemu nie podpasowała, a mieszka dostatecznie blisko Ciebie. :P
Na Zachodzie to wszystkie sklepy w niedziele sa zamkniete.Tez tak powinno byc w PL, a gierke kupisz sobie jutro.
Zależy co masz na myśli, w wielu krajach tak.
Niemczech, Austrii i Szwajcarii są zamknięte w każdą niedzielę bez wyjątków. W Grecji, Luksemburgu, Belgii, Francji, Norwegii, Holandii i Wielkiej Brytanii w niedzielę otwarte są chyba tylko niektóre sklepy.
Bzdura. Byłeś kiedyś 'Na zachodzie'?
Ja byłem, w UK i Niemczech. I jest tak jak mówi Yarpen. Generalnie w niedzielę raz zrobiłem zakupy w Morrisonie, tam też powinna być ta gra.
W niedzielę w UK wszystkie większe sklepy są otwarte, tyle że do 16 :). Zamknięte jak już są tylko jakieś jedno-dwu osobowe sklepy...
Lol nie wiem gdzie wy w Tym uk byliście.
Jestem w uk od 12 lat nigdy nie byłem w sytuacji żeby w niedzielę były sklepy pozamykane. No chyba że jest bank holiday.
Asda, Tesco, argos, morrison, m&s, game, londisy wszystko otwarte. Nie mówiąc o masie cornerow co są pootwierane w każde święto. I nie mówię tylko o Anglii, Szkocja, walia, obie Irlandie. Austria czy Niemcy to samo. Nigdy nie byłem w sytuacji żeby sklepy by pozamykane. + od jakiegoś czasu Amazon prime dowozi zakupy za Free w każdy dzień tygodnia od 8 rano do polnocy w 2 godziny od zamowienia.
Zarówno w PL, jak i u Niemców, wszystkie sklepy są nieczynne w niedziele. W PL są czynne tylko w pierwszą i ostatnią niedzielę.
w Niemczech godziny handlowe so obecnie ustalane przez rzady stanowe i w wiekszosci landow sklepy sa lub moga byc otwarte 24/6.
Niedziele sa generalnie wolne od handlu poza niedzielami handlowymi, ktorych w ciagu roku moze byc od 3 do 10.
Poza tym w niedziele moga byc otwarte male dzialanosci takie jak piekarnia, czy ciastkarnia. Oczywiscie klspey na dworcach czy stacjach sa tez otwarte. Niektore wieksze dworce maja dos spore markety w swoich granichach.
Obecnie w niemczech przybywa sklepw typu Spätkaufstellen, ktore rowniez sa otwarte w niedziele.
W UK wszystkie sklepy sa otwarte w Niedziele, tyle ze trzeba przygotowac sie na krotsze godziny otwarcia, zazwyczaj do 4pm choc sklepy przy glownych ulicach miast moga nwet byc czynne do 6.
Tesco Express potrafi byc otwarte w niedziele do 23:00 no I CPN-y, gdzie niektore maja sklepy otwarte 24/7.