Gdy nagrywam frapsem tnie mi się wszystko , nawet minecraft. Mam 4 Gb ramu, dwie kości po 2GB.Czy jeśli kupię jedna kość 8GB i będzie ona razem z jedną 2 GB , to pomoże mi w nagrywaniu. Mam Procesor Intel Core i 7 (Najlepszy).Jeśli to nie pomoże to co może pomóc ?
Jak włączasz nagrywaniem frapsem to klatki lecą w dół, to normalne.
Najwidoczniej masz słabą kartę skoro po spadnięciu klatek obraz ci się tnie.
Ram nie ma nic tutaj do gadania, ram odpowiada za prędkość wczytywania (loadingi w grach no i odległość rysowania)
Co to SSD ?
dysk , ktory nie bedzie mial problemu z szybkim przemieleniem danych ;]
jesli chodzi o nagrywanie to przede wszystkim potrzebny jest konkretny i szybki dysk ,ktory bedzie w stanie szybko pracowac z przemielonym przez nagrywanie materialem
Jeśli nie chcesz kupować SSD to zawsze możesz zamienić FRAPSa na Bandicam. Ja tak zrobiłem i nie żałuje.
Zmieniłem to samo
Wiele razy czytałem o tym problemie i odpowiedź była zawsze jedna - dokup osobny, wydajny dysk twardy na który będziesz zgrywał nagrywane przez siebie filmiki. Twój dysk ma po prostu problem z jednoczesnym przetwarzaniem wczytującej się na bieżąco gry i nagrywaniem tego.
To chyba nie możliwe.Chyba że ma to związek z miejscem na dysku
FRAPS nagrywa obraz i dzwiek strumieniowo, zapisujac najpierw dane w pamieci operacyjnej, a potem na dysku, wiec ram tutaj ma takze spore znaczenie.
Na czas nagrywania wylacz pamiec wirtualna i przedewszystkim antywirusy. Wylaczenie AERO takze moze pomoc.
Ghost2P: ram akurat malo wplywa na wczytywanie zasobow gry, wieksze znaczenie ma procesor i dysk.
ram akurat malo wplywa na wczytywanie zasobow gry, wieksze znaczenie ma procesor i dysk.
To trochę dziwne bo jak dołożyłem 1gb ramu do swojego PC to nagle wszystko o połowę szybciej się wczytywało..
Dysk ma niewielkie znaczenie - mam 2 dyski, jeden dość stary i wolny, drugi jest szybszy i gry na obu wczytują się tak samo..
dysk ma wielkie znaczenie przy frapsie.
Najważniejsze jest to aby na jednym dysku była gra a na drugim fraps zapisywał dane.
Ghost2P: Widocznie miales w pelni wykorzystany ram i gry musialy korzystac ze swapa.
Mam Procesor Intel Core i 7 (Najlepszy)
https://www.gry-online.pl/forum/komp-mi-sie-przycina-chociaz-nie-powinien/z4b9c0ae?N=1
Procesor Intel Core i7 (1.73Ghz)