Rozglądam się za jakimś fotelem do kompa, oczywiście priorytetem jest wygoda. Chcę kupić coś niedrogiego, do 200zł. Nie wiem tylko czy lepsza będzie siatka czy też pseudo skóra (w tej cenie to wiadomo że nie będzie to prawdziwa skóra). Byłem już w sklepach i siadłem na paru fotelach, ale siąść na kilka sekund to nie to samo co wielogodzinne siedzenie jak już się na coś zdecyduję, dlatego i tak nie wiem co wybrać. "Skóra" wydaje się być miększa, ale podobno w lato człowiek się poci i fotel się lepi, wiadomo o co chodzi. Siatka za to jest na pewno bardziej przewiewna, ale chyba mniej wygodna. Przed zakupem chciałbym jeszcze poczytać parę opinii osób które z tego typu foteli korzystali już przez dłuższą ilość czasu i mają coś do powiedzenia. Jakie macie fotele i co możecie powiedzieć o ich komforcie?
Ja mam siatkowy i jest znakomity, w życiu nie zamieniłbym na inny.
Jak masz wybór między siatką a plastikową imitacją skóry, to wybór jest prosty.
Siatkowy jest spoko, aczkolwiek ciężki w utrzymaniu czystości. Jak okruchy powpadają to masakra. No i odkurzacz systematycznie trzeba. Ale jakbym miał obecnie wybierać pomiędzy siatką a materiałem skóropodobnym to tylko siatka :)
Okruchy? Siatkowy mam tylko w pracy, wiec moze nie spozywam na nim 3 daniowych posilkow, ale okruchy? Plecami jecie, czy co? ;P
Mnie tylko jedno zawsze interesowalo - jak wyglada porownanie wytrzymalosci takiego siatkowego fotela do skorzanego.
czy taka siatka nie przedrze sie po ~roku.
za 200zł to najlepiej najprostszy obity materiałem. NO, jak są takie z siatki, to może i z siatki, ale nigdy nie miałem, brzydkie to dla mnie cholernie i nei wiem jak z czystością.
Tak, "skóra" za 200zł czyli nieprzepuszczający powietrza skaj to faktycznie nie jest dobry wybór. Potem czytasz w internetach takie kretynizmy jak to, że na "skórzanych meblach" w lecie się pocisz (sic!) albo jeszcze lepiej - że w zimie zimno w tyłek. No, jak ktoś nie ma ogrzewania w domu...
Widzę że jak na razie więcej głosów jest za siatką.
Mam fotel z oparciem z siatki od dobrych 5 lat, jedynym uszkodzeniem jakiego doznał fotel to urwany podłokietnik, ale jak można się domyśleć jest to tylko i wyłącznie moją zasługą ;P Siatka się sprawdza świetnie latem, bo można za plecami postawić oscylator i plecy w miły sposób się chłodzą.
Miałem fotel skórzany i była masakra, nawet z kocem czy inną narzutą, strasznie się pociłem.
Wymieniłem na fotel z siatką i jest lepiej. Nie jest to wygoda najlepszych produktów ale przy dłuższych posiedzeniach nie odczuwam dyskomfortu czy też pocenia.
Dokładnie to ten model.
http://jysk.pl/biuro/krzesla-biurowe/plus/krzeslo-biurowe-magnus-wysoparcie-czarn
W twojej cenie się mieści więc powinno pasować.
Pseudo-skóra to się nadaje do oglądania na wystawie i nic więcej.
Bierz siatę czy jakiś inny cywilizowany materiał.
W zasadzie wybór już stoi chyba tylko między tymi dwoma.
http://allegro.pl/fotel-biurowy-wentylowany-xenos-gratis-i3965426406.html
http://allegro.pl/biurowy-fotel-obrotowy-eko-3-kolory-8550-okazja-i3949610073.html
Mam dokładnie ten z 1 linku.
nr 2: miękkim materiałem skóropodobnym dziękuję dowidzewa, siedzenia na czymś takim to jak siedzenia na kaloszu dla mnie :)
Mam mocno podobny do tego siatkowanego co dales.
Polecam. To moj drugi taki fotel, wiec o czyms to swiadczy ;)
mam Magnusa z Jyska, ten z pierwszego linku z [18] bardzo podobny tylko siedzenie ma skóropodobne.
W lato nie chciałbym na nim siedzieć. Bierz JYSKowego
Fakt, ten z pierwszego linku ma trochę skóry na siedzeniu. Podałem go ze względu na wysokość oparcia bo ma aż 80cm a zależy mi na tym żeby móc oprzeć głowę. Tutaj jednak znalazłem bez skóry i piszą że oparcie ma te 76cm wysokości więc niewiele mniej, chyba powinno wystarczyć. http://allegro.pl/promocja-fotel-biurowy-model-xenos-siatka-gratisy-i3972953614.html
Też jestem na kupnie fotela to się też podczepię do pytania i zadam moje:
- czy taki fotel na kółkach nie będzie niszczył paneli jak będzie jeździł?
Teraz mam takie jakby krzesło z oparciami - podklejone to chyba nic się nie dzieje, ale jak sprawie sobie taki na kółkach i zacznę sobie nim jeździć to nie będzie problemów?