witam ktora z tych gier lepiej kupic na poczatek? Slyszelem ze new wegas jest lepszy ale czy musze grac w trojke bo nie bede wiedzial osohozi tam?
Części nie są prawie wcale ze sobą powiązane. Od czasu do czasu ktoś rzuci jakimś tekstem, który mogą zrozumieć gracza Fallouta 1 i 2, ale nawiązań do F3 w NV sobie nie przypominam.
to ktora lepiej kupic? wegas jest w duzym stopniu bardziej rozpudowany od trojki?
Trójka lepsza, zarówno pod względem zadań jak i klimatu, choć to drugie to bardziej kwestia gustu.
Najlepiej kup obydwie i zagraj jak wolisz (możesz zagrać najpierw w 3 a później w NV, gry nie są ze sobą praktycznie powiązane, jest za to sporo nawiązań do poprzednich części).
Dla mnie osobiście jednak część trzecia + dlc jest nieco lepsza niż NV (ale tylko minimalnie, NV to też bardzo dobra gra)
Bierz New Vegas, F3 jest crapem jak na Bethesdę przystało, zero klimatu. NV od Obsidianu to genialna gra.
New Vegas jest wspaniałe. Nie zapomnij wgrać Project Reality, Nevada Skies/Project Reality (zależnie co wolisz) i NMC Texture Pack.
New Vegas jest w stosunku do trójki o wiele bardziej rozbudowane. Bierz to , jak ci się spodoba , później sobie trójkę kupisz.
Nev Vegas to Fallout 3 na sterydach, wszystkiego jest więcej. Jednak według mnie brakuje tam klimatu, który w trójce lał się z monitora. Także mimo tego, że NV jest bardziej dopieszczoną grą, to pustynne miejscówki nie przemawiają do mnie w formie post-apo. Lepiej bawiłem się przy trójce.
"F3 to crap" czyli powoli kończy się weekend growych spwecjalistów.
Po przejściu NV może w nim brakować tłumików, sterowania kompanami czy różnych typów amunicji, ale na litość boską, crap? Dobrze się czujesz kęsik?
nawiązań do F3 w NV sobie nie przypominam
O ile dobrze pamiętam, to słyszałem gdzieś komentarz, że twórcy NV tworzyli grę, tak jakby F3 nie istniał.
NV jest ciut lepsze, niż F3. W jednym i drugim jest kilka questów, które zapadły mi w pamięć.
zgadzam się trójka jest nudna, debilna i nie wciąga w ogóle, NV to jedna z najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem
Trójka ,raz że nudna ,to jeszcze strasznie zbugowana