Poszukuję gry typu first-person shooter (coś jak Battlefield) obejmującą II Wojnę Światową (najlepiej żeby obejmowała Front Zachodni, np. lądowanie w Normandii i inne). Gra nie powinna być zbyt brutalna, ani wulgarna (Battlefield Bad Company 2 to taki naprawdę max pod tym względem), gdyż gra jest dla osoby mocno nieletniej. Powinna też działać normalnie na Pentrium i3 z 8GB i dedykowaną kartą graficzną (niezbyt silną). Proszę o sugestie.
Dziecko na wojnę posyłasz ? No to jak już to Brothers In Arms żeby wiedział że wojna to nie tylko beztroskie strzelanie.
No to daj mu dwa pierwsze Call Of Duty.Może stareńkie graficznie ale pod kątem brutalności takie sobie.
Zależy czy chce sobie trochę postrzelać i mieć z tego radochę (czyli multika), czy chce mieć prawdziwą kampanię i realność wojny
Myślę, że obie opcje wchodzą w grę. Syn lubi pograć w multiplayerze (np. Seria World of To lub Owo), ale też lubi gry rozpoznawalne historycznie (np. takie gdzie ma prawdziwe bitwy/kampanie, które sobie potem sprawdza i o nich czyta).
W takim razie posłuchaj się kolegi Jackiego i kup Call od duty 1 i 2, bo to lekkie strzelanki, a kampania jest na podstawie prawdziwych misji.
Potem jak podrośnie możesz mu kupić całą trylogię Brothers im arms. Choć pierwsze dwie części się mocno zestarzały, to jest to prawdopodobnie jedyna gra tak realistyczne pokazująca wojnę.
Notabene lokacje zostały odwzorowane na podstawie prawdziwych miejsc w których toczyły się walki.Kawał historii z tej gry wyziera.Ale to troche poważniejsze podejście do tematu bo po pierwsze pokazuje okrucieństwo wojny a po drugie nie ma happy endu bo uczestniczymy w operacji "Market Garden" która skończyła się tak jak się skończyła film "O jeden most za daleko"
Dla mnie Brothers in Arms: Hell's Highway był świetny. Nie zestarzał się i naprawdę dobrze się w niego grało. Bardzo dobrze wspominam tą część, tylko nie wiem, czy ta historia nie jest za dorosła dla młodego.
I dodać też warto że trzeba tu do strzelaniny podejść trochę taktycznie jako że dowodzimy drużyną.Niby nic skomplikowanego bo to proste " przykryć ogniem , oskrzydlić i zlikwidować " ale w praktyce daje pole do popisu.
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Myślę, że zacznę od CoD, a potem przejdziemy na Brothers in Arms.