Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

[Finał] Hiszpania wygrywa i zdobywa mistrzostwo świata!

Piłkarski GOL 2026 — wytypuj mecze i wygraj nagrody →Piłkarski GOL 2026 →
Forum Mecze
Odpowiedz
30.05.2026 00:48
Redakcja GRYOnline.pl
1
odpowiedz
Redakcja GRYOnline.pl
1
Legionista

[Finał] Hiszpania wygrywa i zdobywa mistrzostwo świata!

WIELKI FINAŁ! stają naprzeciw siebie w walce o absolutną nieśmiertelność. Cały piłkarski świat wstrzymuje oddech!
Kto wzniesie najważniejsze trofeum? Wystarczy 90 minut, dostaniemy dogrywkę, czy o wszystkim zdecydują karne? To ostatnia szansa na typowanie!

30.05.2026 01:08
mohenjodaro
2
6
odpowiedz
1 odpowiedź
mohenjodaro
134
Kodeina zamiast protein

No cóż, jedno jest pewne, nie ma w tym meczu Anglików

30.05.2026 01:08
mohenjodaro
2
6
odpowiedz
1 odpowiedź
mohenjodaro
134
Kodeina zamiast protein

No cóż, jedno jest pewne, nie ma w tym meczu Anglików

15.07.2026 23:07
Dante
2.1
odpowiedz
Dante
26
Legionista

GRYOnline.pl

16.07.2026 23:14
Pablo X6
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
Pablo X6
1
Pretorianin

Premium VIP

[Hiszpania — Argentyna]
Ktokolwiek tego meczu nie wygra... na pewno na to zasłużył. Pojawiają się głosy, że Argentynę przez Mundial pchano, ale wyniki i sposób, w jaki Argentyna wygrywała kolejne mecze jasno pokazuje, że to nie sędziowie im ten finał podarowali. To Egipt im go podarował. A ostatnio Anglia...

Stawiam na Hiszpanów - solidna obrona, czego nie można powiedzieć o Argentynie (7 straconych bramek). Siła rażenia wyrównana, ale ta defensywa Hiszpanów może być decydująca. Ale Argentyna też pokazała charakter, którego w starciu z Hiszpanią nie miała nawet żądna sukcesu Francja.

UDANEGO SEANSU! :)

16.07.2026 23:42
papież Flo IV
3.1
odpowiedz
papież Flo IV
110
Kardynał

Messi zasłużył, Argentyna nie. Ta drużyna składem praktycznie wcale się nie zmieniła przez te 4 lata, a mimo tego w ogóle nie przypominają tamtej drużyny. Wtedy byli młodzi, więc teraz tym bardziej powinni niszczyć rywali, a nie że prawie 40-letni dreptak ciągnie ich za uszy biorąc udział przy prawie każdym golu ratującym ich z opresji, które potrafiły nazywać się Zielony Przylądek lub Egipt. No dobra, Lautaro Milik zaczął trafiać do bramki, także nie tylko Lajonel gra lepiej niż kiedyś.
Patrząc na to jak historia lubi się powtarzać (znów 2:1 z Anglią) to liczę, że we finale też tak będzie. Gdy Argentyna broniła tytułu w '90 też trafiła do finału po ogromnych bólach, wynik wszyscy znamy. Poza tym jeśli dobrze kojarzę zwycięzca późniejszego półfinału w tym wieku ani razu nie wygrał, także mało rzeczy przemawia za tymi pasiarzami.
I gorąco kibicuję takiemu wynikowi, nawet w Katarze nie byli aż tak irytujący jak teraz, lepiej niech się zajmą szukaniem następnego boga piłki, bo bez dziada jakoś nie wróżę im sukcesów. A przyszły mundial po części organizują u siebie, więc mają wiele do stracenia.

17.07.2026 02:02
mohenjodaro
3.2
odpowiedz
mohenjodaro
134
Kodeina zamiast protein
Image

papież Flo IV No dobra, Lautaro Milik zaczął trafiać do bramki, także nie tylko Lajonel gra lepiej niż kiedyś.

Przepraszam za taki - co tu dużo mówić - personalny rage, teraz się odpalę, ale deprecjonujesz kapitana drużyny, której na co dzień kibicuję, więc nie mam innego wyjścia i muszę przytoczyć fakty oraz liczby.

Lautaro Martinez nie jest typową dziewiątką. Przygodę z piłką zaczynał jako obrońca i często odzyskuje piłkę już w fazie ataku. Ma sporo z drugiego napastnika: schodzi po piłkę między linie, uczestniczy w rozegraniu, potrafi zejść na skrzydło i pociągnąć akcję. W Interze Inzaghiego i Chivu (a wcześniej Conte) grał w duecie, gdzie to on był tym "ruchliwym" - najpierw obok Lukaku i Dżeko, który robił za tarana i punkt oparcia, potem z Thuramem w podobnym podziale ról. Lautaro biega, pressuje jak opętany, wchodzi w dryblingi w ciasnych przestrzeniach, gra kombinacyjnie na jeden-dwa kontakty.

Co do zasady od takich napastników nie oczekuje się nawet strzelania przesadnie dużej liczby goli. Tym niemniej, Lautaro:
- jest królem strzelców Serie A 23/24
- jest królem strzelców Serie A 25/26
- jest najmłodszym w historii laureatem Golden Foot w 2024 roku
- ze 175 golami jest trzecim najlepszym strzelcem w historii Interu Mediolan i naprawdę nie można wykluczyć, że dogoni Giuseppe Meazzę (287), bo znając realia włoskiej piłki, może tam grać jeszcze z 10 lat
- jest czwartym najlepszym strzelcem w historii argentyńskiej reprezentacji, przegonił już Crespo, Higuaina czy Maradonę
- do trzeciego Aguero brakuje mu jednej bramki, do Batistuty - 15
- zagrał słaby Mundial 2022 i na dodatek grał z kontuzją, co go potem kosztowało tygodnie regeneracji w dalszym sezonie - fakt
- ale w eliminacjach do Mundialu 2022 zdobył 7 bramek
- był kluczową postacią i królem strzelców Copa America 2024, które Argentyna wygrała
- Leo Messi w latach 2005-2018 wygrał z reprezentacją dokładnie 0 trofeów
- w 2018 roku debiutuje Lautaro, od tego czasu Argentyna zdobyła 4 duże trofea i zaraz może mieć piąte
- przypadek? możliwe, ale gdy Lautaro jest na boisku na tym mundialu, Argentyna trafia do siatki średnio co 26 minut, gdy go nie ma - co 54 minuty

Co zabawne, ja sam nigdy nie byłem jakimś wielkim entuzjastą Lautaro, bo to nie jest piłkarz takiego formatu jak Mbappe, Messi czy Haaland, ale zestawianie go z Milikiem jest po prostu obraźliwe i całkowicie nieuzasadnione

17.07.2026 13:19
papież Flo IV
3.3
odpowiedz
papież Flo IV
110
Kardynał

mohenjodaro Właściciel wątku piłkarskiego, czyli nieformalny forumowy minister piłeczki przedstawiający niczym Jacek Laskowski stos statystyk obalający moje teorie - no nie mam raczej co dyskutować, to już Anglicy w 90 minucie półfinału mieli więcej argumentów na Argentyniarzy niż ja teraz.
Ale teraz widzisz jak ważne jest dobre zaprezentowanie się na takim turnieju. Dla kogoś kto nie pasjonuje się tym co weekend, przez takie występy potem są takie skojarzenia, zwłaszcza w przypadku napastników, których no głównym celem jest jednak nabijanie tej najważniejszej statystyki. Podobne memy były zresztą z Moratą i Giroud, statystyki potężne, ale jednak ten celownik w najważniejszych meczach mieli rozregulowany.

16.07.2026 23:55
4
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Zauważcie proszę, że Argentyna zaczyna grać, jak wchodzą zmiennicy. Szczególnie Martinez. On nie ma chyba kondycji na cały mecz, ale jak wchodzi on i inni, to zaczyna się jazda.

16.07.2026 23:57
WolfDale
😜
5
odpowiedz
WolfDale
108
~sv_cheats 1

Ja się ogólnie zdziwiłem że Francja przegrała z Hiszpanią, bo to ta pierwsza tak naprawdę szła jak burza. No i postawiłem na Francję i przesrałem.

17.07.2026 00:01
6
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Jak powyżej napisał Pablo Ktokolwiek tego meczu nie wygra... na pewno na to zasłużył. Mam dokładnie takie samo zdanie. Nikomu specjalnie nie kibicuję gdyż oba kraje lubię a obie drużyny reprezentują najwyższy poziom.

17.07.2026 10:14
7
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
toyminator
102
Senator

Tak tylko napiszę, że sędzią głównym finału będzie Vincić XD
Więc nawet jak Hiszpania będzie ogarniać, to ten pan zrobi wszystko żeby Argentyna wygrała, nawet jak nie będzie sobie radziła.

17.07.2026 15:30
Darth_Tusken
7.1
1
odpowiedz
Darth_Tusken
61
Świniobicie z dancingiem

toyminator ten pan zrobi wszystko żeby Argentyna wygrała, nawet jak nie będzie sobie radziła.

Ahh to wróżenie z fusów. Może jeszcze wrzucisz jakie numery będą w dzisiejszym totolotku?

17.07.2026 16:50
Grifter
7.2
1
odpowiedz
Grifter
57
Generał

Darth_Tusken Niech wrzuci numery. Niech mnie diabli wezmą Szatańskim Autobanem 666 na Hel, skreślę. Skreślę! Zeus mi świadkiem!

post wyedytowany przez Grifter 2026-07-17 16:52:41
17.07.2026 17:12
Mutant z Krainy OZ
7.3
1
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
276
Farben

Darth_Tusken 4, 8, 15, 16, 23, 42

18.07.2026 14:32
baltazar1908
8
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

Stawiam
na Hiszpanie, Argentyna bronila tytułu w 1990 roku we Włoszech w pierwszym meczu na inauguracje mundialu przegrali 0:1 z Kamerunem, nastepnie doszli do finału i nie sprostali teraz będzie podobnie.
Jeszcze nikomu sie nie udało obronić tytułu wiec musi to zostać podtrzymane.

19.07.2026 01:27
\/
😂
9
odpowiedz
\/
54
Lara

akurat teraz gify nie działają🤣
https://i.redd.it/alvy3l6emxdh1.gif

19.07.2026 01:29
claudespeed18
10
odpowiedz
claudespeed18
228
Call me Snake

Wiele rzeczy wskazuje na Argentyne ale mimo, że każda drużyna mi zwisa i powiewa to stawiam na Espana!

19.07.2026 09:07
Ergo
11
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Chciałbym żeby Argentyna wygrała, ale no, ciężko będzie z Hiszpania. Oni nie będą się murować jak to miały w zwyczaju drużyny z którymi grała Argentyna. No, ale zobaczymy, całym serduchem jestem za Argentyną i dziadkiem Messim, któremu po prostu należy się ta wygrana za to jak wybitnym jest piłkarzem. Byłoby to idealne zwieńczenie jego kariery, choć z taką grą to spokojnie może zagrać jeszcze jedne mistrzostwa. xD

19.07.2026 11:51
Mutant z Krainy OZ
12
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
276
Farben

2:1 dla Hiszpanii.

19.07.2026 12:57
mgr. Kuba
13
odpowiedz
4 odpowiedzi
mgr. Kuba
174
-

ten mecz to chyba definicja słowa ambiwalentnie.
mam tyle samo powodów za, za obiema drużynami, co i przeciw - dla obu drużyn.

swoją drogą czy to aby nie jest pojedynek dwóch "najbielszych" drużyn z całego turnieju, do którego mogło dojść?
No bo Czechów ciężko rozpatrywać w tych kategoriach. Niesamowicie ciekawa jest dla mnie ta argentyna pod tym względem xD

Oby dowieźli widowisko, wczorajszy mecz był fajny i tak powinna dla widza wyglądać piłka nożna. 10 bramek, kompromitujące akcje, chwile dominacji. Wręcz jestem zdania że jeśli kopana nie zacznie tak niedługo wyglądać to zacznie umierać, pokolenia tik toka w dupie ma "widowisko" na 90min w którym nic się nie dzieje. To chyba jedyny sport drużynowy z piłką który potrafi w półtora godziny nie dostarczyć żadnego rozmachu, żadnych bramek/punktów. Kosz, siata, ręczna, baseball, rugby, hokej (no krążek nie piłka...), cokolwiek - cały czas jest akcja - cały czas jest zdobywanie punktów - a piłka nożna potrafi zabić nudą.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-07-19 12:59:05
19.07.2026 13:05
Ergo
13.1
odpowiedz
Ergo
106
Senator
Wideo

mgr. Kuba

Musi się coś zmienić bo za niedługo to dojdziemy do momentu gdzie jedyne sensowne zagranie aby zdobyć bramkę to będzie wrzutka, choć w sumie już tak jest. xD
Tu masz fajny materiał o zmianach, które chce wprowadzić fifa i o teoretycznych zmianach zasad. Tak po które to wszystko ma pójść bardziej w stronę koszykówki, zwiększenia rozmiaru boiska itd.

https://youtu.be/87t96wJP94A?is=gx0HFiE7pD0S7KJ5

19.07.2026 13:21
Lateralus
13.2
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

mgr. Kuba Piłka nożna robi się powoli nudna, nieciekawa, oklepana i niszowa. Przez to jakie są teraz zespoły, piłkarze, "widowiska", sędziowanie i drogie kibicowanie. Co mamy takigo by nas zachęcało i przyciągało?
Myślę że już złote lata ten sport ma już dawno za sobą. Jak tak dalej będzie i pójdzie to na pewno nie będzie to dla fifa coś na tyle rentownego by byli zadowoleni a ludzie będą mieć to w nosie i zainteresowanie się zmieni. Powinni coś może wprowadzić, urozmaicić, jest dużo ciekawych pomysłów i zmian, technologii które wprowadzili, ale to nie wystarczy.
Mecz musi być spektaklem, widowiskiem, nie zmarnowanymi 90 minutami. Takie mecze jak był Anglia-Francja, to złoto i niestety rzadko spotykane. Mogło by być znacznie wiecej goli ale Francji rozregulowały się celowniki. Ładnie cisnęli i gonili wynik. Piękne.
Powinno być więcej i częściej turniejów międzynarodowych. Znacznie lepsze jak "klubówka".

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-19 13:28:48
19.07.2026 20:06
13.3
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Ergo Rozwiązaniem jest skrócenie meczów do 70 minut(chociaż na to nie pójdą, bo mniej kasy) I tak te 20 minut to przeważnie leżenie, ustawianie wolnych, i jakieś klepanie piłki. Zmiany hokejowe też by zmieniły sporo, ale dziwnie by się to oglądało, na pewno byłaby wyższa dynamika. Kary czasowe nie pasują. Za dużo kombinowania by było. I nie wiem czy coś się musi zmienić na siłę. Przecież oglądalność jest najwyższa w historii. I jakoś znacząco nie spada przez tyle lat, a właściwie mało się co zmieniło :) Przecież to tak jakby powiedzieć, że koszykówka musi mieć zmiany, albo siatkówka, albo tenis ziemny.
Ooooo w piłce nożnej mogliby robić takie wariacje. Dziwne kształty boiska, przeszkody, dziwne bramki ;D Albo kuźwa losowanie kostką albo losowanie kart, jakie bonusy dostaną w danym momencie ;D Ale to jako pokazówka.

19.07.2026 22:27
mgr. Kuba
13.4
odpowiedz
mgr. Kuba
174
-

Hm. Skrócenie meczu ma tylko jedną zasadniczą wadę, ciężko będzie pokonywać rekordy, ustanawiać rekordy, odnosić się do rekordów.
No bo jak tu potem porównać 30goli strzelone w 30meczach po 70minut do przykładowych 35goli w 30meczach po 90minut.

Natomiast niestety ten sport będzie musiał przez to przejść i coś zrobić. Spoko, to nie tak że to się wydarzy za 5lat. Ale to się powolutku zaczyna dziać. Dzieciaki wiedzą kim jest Thierry Henry ale tylko dlatego że jest dobrą kartą w fifie, a nie dlatego że sprawdzali choćby jakieś highlightsy. Upadek (jeśli niczego nie zmienią) piłki będzie bardzo długim procesem, ale będzie.

19.07.2026 14:09
Racja
14
odpowiedz
Racja
15
Generał

Oby Messi!

19.07.2026 16:08
DexteR_66
15
odpowiedz
DexteR_66
21
Dawnwalker

Premium VIP

Image

Tylko tak.

19.07.2026 19:21
mohenjodaro
📄
16
odpowiedz
mohenjodaro
134
Kodeina zamiast protein
Image

Łatwo nie będzie, Hiszpania to kompletnie inny kaliber. Jest zde-cy-do-wa-nym faworytem. Nie tylko miała absurdalnie trudną jak na mundiale drabinkę, ale też gra bardzo niekorzystną dla Argentyńczyków piłkę. Trzeba się wznieść na wyżyny talentu i szczęścia. Będą tylko trzy okazje w meczu. Im wcześniej pojawi się Lautaro, tym lepiej.

Ale leć Leoś, leć, raz jeszcze po złoto, po medal, dla Argentyny, dla Mediolanu, dla Polski. Przez ponad miesiąc żyliśmy życiem zastępczym, ale czas postawić kropkę nad "i".

19.07.2026 19:49
Bociek69
😡
17
odpowiedz
Bociek69
64
Byle do Wiosny

Debile z TVP! Teraz trwaja koncerty i wielki Show a ci debile pokazuja i analizuja jakies gole ze Szpakiem ze starych mundiali!

JPRD co za debile tam prcuja ze realizacji nie oagraniaja???

post wyedytowany przez Bociek69 2026-07-19 19:51:38
19.07.2026 19:55
Bociek69
18
odpowiedz
Bociek69
64
Byle do Wiosny

A nie dobra to jakis byl pre-show chyba tylko. Bo jakby Toma Cruiza i Madone przegapili to bym sie wku%&wil niezle.

post wyedytowany przez Bociek69 2026-07-19 19:55:37
19.07.2026 19:58
19
odpowiedz
2 odpowiedzi
toyminator
102
Senator

Ale to zleciało. Ostatni mecz. Ostatni który oglądam z emocjami na dłuuuuuugo. Potem właściwie tylko obserwacja Lecha czy uda się z LM, liga narodów ale to bez emocji, tylko trzeba zobaczyć co te nasze gołębie będą grać. I właściwie jakiś mecz z emocjami, to dopiero eliminacje do Euro. 1.5 roku bez takiego większego skupienia na tym sporcie.
Nie wiem za kim dzisiaj iść. Hiszpanii nie lubiłem, bo grała tiki takę, ale od paru lat grają dużo lepszy futbol. Argentyna gra też fajnie do przodu i chce im się kibicować, no i last dance Messiego. A tam, kto wygra to będzie git. Byleby fajny mecz był. Już wiem. Kto będzie przegrywał, to za tymi trzymam kciuki ;D

19.07.2026 21:04
19.1
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

toyminator

Lech to ma faktycznie szanse na LM, czy raczej skończy się jak zwykle?

19.07.2026 21:50
19.2
1
odpowiedz
toyminator
102
Senator

krzychszp Piszę to jako nie kibic Lecha(aczkolwiek od lat ich lubię, dali trochę radości w pucharach)
W wtorek/Środę grają pierwszy mecz. Rywal dosyć zaskakujący, bo i tak tego mistrza Danii trzeba nazywać. I jest to trudny rywal. Jeśli Lech ich pokona, to szanse na LM są bardzo duże, bo Lech jest rozstawiony do końca jeśli sie nie mylę. I drużyny które mogą dostać, chyba też nie są jakimiś super drużynami. Coś jak kiedyś Legia miała. Więc szanse mają chyba największe od lat. Skład na naszą ligę mają b.dobry. Na eliminacje LM dobry skład. Chociaż powinni ogarnąć kogoś za Ishaka i jakiegoś ogarniętego obrońcę.
Górnik też gra, ale tu wiadomo że szans na LM nie mają żadnych, i dostaną pewnie z 5 bramek w Turcji.

19.07.2026 20:34
Bociek69
20
odpowiedz
Bociek69
64
Byle do Wiosny

o ktorj bedzie Tom Cruz?

19.07.2026 20:52
Bociek69
21
odpowiedz
Bociek69
64
Byle do Wiosny

JEst Tom Cruz wlaczajcie TV!

19.07.2026 20:58
-=Esiu=-
😢
22
odpowiedz
1 odpowiedź
-=Esiu=-
225
Everybody lies

Ostatni mecz... Szkoda fest :(

I zaś dwa lata czekania na Euro :/

19.07.2026 21:52
22.1
1
odpowiedz
toyminator
102
Senator

-=Esiu=- Ale Euro to nie to samo. Zawsze te emocje jakoś mniejsze. Może dlatego, że Europejskie drużyny jednak ogląda się dużo częściej.

19.07.2026 21:07
n0rbji
23
odpowiedz
n0rbji
130
Siedzący Byk

Gdy zainteresowałem się piłką za dzieciaka, pierwszy turniej ranki mistrzowskiej jaki oglądałem to było EURO 2000. Zawsze każdy turniej śledziłem i oglądałem wszystkie mecze. To jest pierwszy raz gdzie nie obejrzałem ani jednego meczu. Finał chyba też odpuszczę bo grają dwie drużyny ktorych nigdy nie lubiłem :P

19.07.2026 21:07
claudespeed18
24
1
odpowiedz
claudespeed18
228
Call me Snake

Zjadłem rybę na obiad więc Hiszpania musi wygrać.

19.07.2026 21:46
Lateralus
25
odpowiedz
3 odpowiedzi
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Mecz póki co dynamiczny, szybki i zajadły, z lekką przewagą Hiszpanów. Nikt nie chce popełnić błedu, pewnie zaważy jakiś "detal". Przeciętne widowisko mimo finału :/
Messi wbrew wieku ładnie zapiernicza na boisku, dalej szybki.

Raczej kanonady bramek nie będzie.

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-19 21:48:43
19.07.2026 21:48
25.1
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

Lateralus

Dla mnie to nie jest lekka przewaga, Hiszpania w pełni dominuje w tym meczu.

19.07.2026 21:51
25.2
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Lateralus Druga połowa będzie inna. Jak wejdzie Martinez i inni z sfory psów to się zrobi ciekawiej. Ja stawiałem na remis, ale bramkowy i karne.

19.07.2026 21:59
Ergo
25.3
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Z lekką przewagą Hiszpanów? Jak narazie to Hiszpanie kontrolują mecz, za każdym razem gdy mają piłkę kreują bardzo groźne akcje, a bez pilki tak mocno presuja, że jedyne co pozostaje Argentynie to granie do tyłu i długa piła na uwolnienie.
Zobaczymy jak druga połowa, ale na tę chwilę nie widzę szans na wygranie tego meczu przez Argentynę.

19.07.2026 21:54
Bociek69
26
odpowiedz
Bociek69
64
Byle do Wiosny

O ktorej bedzie Madona spiewac? Teraz chyba bedzie

19.07.2026 22:07
-=Esiu=-
😂
27
odpowiedz
-=Esiu=-
225
Everybody lies

Kto to niby śpiewa teraz? Jaki ja jestem niedzisiejszy... :D

19.07.2026 22:07
Ergo
28
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Madonna bujajaca się z R9 i R10, mogę umierać. 🤣

19.07.2026 22:09
Lateralus
29
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Może ktoś mi powiedzieć co to za cyrk się odbywa? Co na to piłkarze. Jakaś straszna papka dla hamerykanów... co oni zrobili z tych mistrzostw :| jedno wielkie g. Ładnie rozwodnili piłkę nożną...

Jedno mogę przyznać że Pique to jednak debil :))

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-19 22:12:13
19.07.2026 22:11
mgr. Kuba
30
1
odpowiedz
6 odpowiedzi
mgr. Kuba
174
-

Bardzo fajne "half time show", trzeba by było być naprawdę smutnym człowiekiem żeby na to psioczyć.
Amerykanie potrafią w show, ale wiadomo, dla bloku wschodniego - zwłaszcza mentalnego - najlepiej żeby tylko siedzieć na dupie i narzekać w kolorach szarości no BO JAK TO PIOSENKI JAKIEŚ WESOŁE PIŁKA NOŻNA TO JES.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-07-19 22:13:18
19.07.2026 22:13
30.1
1
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

mgr. Kuba

No ale po co to? Przerwa w meczu trwa 15 minut, a tu robi się wyjątek bo celebryty muszą się pokazać tak jakby to oni byli głównymi bohaterami dnia.

19.07.2026 22:15
30.2
4
odpowiedz
toyminator
102
Senator

mgr. Kuba Nie każdy lubi pop i takie Amerykańskie show. To powinno być na początku, a nie w przerwie. Ale no bilety swoje kosztowały właśnie dlatego ;D

mgr. Kuba
30.3
1
odpowiedz
mgr. Kuba
174
-

*facepalm*

człowieku, robią mistrzostwa u SIEBIE to je robią PO SWOJEMU.
Half time show to ich "tradycja" w trakcie wszelkich finałów i tak samo robią to teraz. Kogo to obchodzi że piłkarzyki zamiast 15minut siedzieć na dupie w szatni, posiedzą 10min więcej. Mecz jest nudny, ten sport jest nudny dla widza, to chociaż Szakira kufą poruszała.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-07-19 22:16:33
19.07.2026 22:17
30.4
3
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

mgr. Kuba

No a kogo obchodzi ich "tradycja"? To nie jest super bowl. Niech amerykańce nauczą się ile trwa przerwa w meczu i nie pajacują.

19.07.2026 22:21
mgr. Kuba
30.5
odpowiedz
mgr. Kuba
174
-

niektórzy mają takie przywiązanie do tego co zostało wymyślone 100lat temu, że aż dziwne że dotykacie komputera. mam nadzieje że do roboty jeździcie konno bo przecież kto to widział samochody, zbyt wesołe... ;)

19.07.2026 22:30
30.6
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

mgr. Kuba

Mecz jest nudny, ten sport jest nudny dla widza.

Gdyby był nudny to ceny biletów na finałowy mecz zaczynałyby się od 10 dolców a nie 10k.

Bociek69
👎
31
odpowiedz
1 odpowiedź
Bociek69
64
Byle do Wiosny

2/10.

Bardzo slaba byla realizacja i opakowanie tego calego mundialu.

Wogole Maskotki nie byly pokaznae. Czujecie baze? Maskotek ani razu nie pokazali.

Cos na czym zarabila sie miliony dolarow a oni wogle ich nie pokazali.

Zenada Amerykanie. Mundial praktycznie bez klimatu i malo co do zapamietnaia.

Mozna gasic swiatlo i isc spac. Tyle.

post wyedytowany przez Bociek69 2026-07-19 22:17:26
19.07.2026 22:47
SIR.Kamilson
31.1
odpowiedz
SIR.Kamilson
1
Chorąży

Bociek69 Strasznie tanią komerchą wieje.. Podupadłe gwiazdeczki i pierdu pierdu..

19.07.2026 22:16
-=Esiu=-
😂
32
odpowiedz
-=Esiu=-
225
Everybody lies

Finał Mistrzostw Świata 2026 odbędzie się w MetLife Stadium w Nowym Jorku, gdzie zmierzą się Hiszpania i Argentyna. Ceny biletów na oficjalnej platformie odsprzedażowej FIFA są niezwykle wysokie; najtańsze zaczynają się od 9 000 USD (około 36 000 zł). Średnia cena biletów waha się od 11 000 do 20 000 USD

to już wiadomo skąd te ceny…

19.07.2026 22:22
tadzikg
33
odpowiedz
2 odpowiedzi
tadzikg
197
starszy brygadier

Faktycznie było 30 min przerwy?

19.07.2026 22:24
-=Esiu=-
33.1
odpowiedz
-=Esiu=-
225
Everybody lies

tadzikg Niestety.

19.07.2026 22:27
tadzikg
33.2
1
odpowiedz
tadzikg
197
starszy brygadier

-=Esiu=- Super, dla mnie, wróciłem z roboty, szybki prysznic i można oglądać :)

19.07.2026 22:31
-=Esiu=-
34
odpowiedz
-=Esiu=-
225
Everybody lies

Paredes mocno pracuje nad czerwienią... co za buc

19.07.2026 22:31
vestarion
35
1
odpowiedz
vestarion
10
Legionista

Śpiewu, śpiewu
Tany, tany i znowu mecz rozgrywany.

19.07.2026 22:33
36
odpowiedz
3 odpowiedzi
Halabarda Geralta
33
Konsul

No nic. Najlepszy mecz tego mundialu był wczoraj. Przejdzie do historii bardziej jak ten finał.

19.07.2026 22:45
Bukary
36.1
odpowiedz
Bukary
249
Legend

Halabarda Geralta

A mnie się ten mecz znacznie bardziej podoba.

19.07.2026 22:47
tadzikg
36.2
odpowiedz
tadzikg
197
starszy brygadier

Halabarda Geralta Nie zgodzę się :)

19.07.2026 23:37
36.3
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Tzn wczoraj byłem emocjonalnie nastawiony i chciałem żeby wygrała Anglia a tutaj mam inne podejście - nie kibicuję żadnej drużynie - więc być może to jest powodem mojej oceny.

Niemniej 10 bramek robi wrażenie. Tutaj próbuje tylko Hiszpania strzelić gola albo się faulują. Przed chwilą z impetem wbiegł Hiszpan w Argentyńczyka i nic.

19.07.2026 22:44
mgr. Kuba
37
odpowiedz
mgr. Kuba
174
-

Jako bez stronny w tym meczu, chcialbym zeby to Ferran Torres zostal bohaterem tego finalu.
Byl jakis krotki filmik w trakcie tych MS z nim w roli glownej, jak stal zalamany niemal placzac po ktoryms meczu.
Dawaj chlopaku, jestes w koncu rekinem nie :)

19.07.2026 22:46
SIR.Kamilson
😂
38
odpowiedz
1 odpowiedź
SIR.Kamilson
1
Chorąży

Ale ta Argentyna gra drewno że ja pier... chyba gorzej niż nasze orły... a znajac życie Argentyna wciśnie jakiegoś farfocla i skończy się 1:0

19.07.2026 22:54
38.1
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

SIR.Kamilson

Nie dość że sędziowanie jest dla nich wyraźnie "łaskawe" przez cały turniej to jeszcze mieli śmieszną ścieżkę aż do półfinału. No i jeszcze dziś grają totalną żenadę. Oby Hiszpanie to wzięli.

19.07.2026 22:57
mirko81
39
1
odpowiedz
mirko81
90
amd platform

Jedno mnie drażni. Technika idzie do przodu ale odkąd w 2011 kupiłem TV 1080p (m.in pod Euro 2012) nie zmieniają bitrate obrazu. Widok z odległości to placki w miejscu twarzy. Już nie mówię o 4k. Ale to nadal jest skalowane 1080p ze słabej wersji 720p. Obecny 12 letni TV jest nie wykorzystany na TVP1.

Gdzie jest moc światłowodów!?

post wyedytowany przez mirko81 2026-07-19 23:28:54
19.07.2026 22:58
40
odpowiedz
1 odpowiedź
toyminator
102
Senator

Wiadomo że inny ciężar ma ten mecz. Spodziewałem się takiego meczu. Ale no ludzie ;D Śmiesznie się to ogląda, jak Argentynie po dwie strzeliły Wyspy i Egipt. No Szwajcarzy i Anglicy już tylko jedną. A Hiszpania nie umie ani jednej, ale oni tez nie mają takiego napastnika jak Lewy,Messi, Kane.

19.07.2026 23:00
mirko81
40.1
odpowiedz
mirko81
90
amd platform

Na tym polega piłka. Zależy od wielu czynników. Ale główkę mieli piękna przed chwilą Hiszpanie

post wyedytowany przez mirko81 2026-07-19 23:01:24
19.07.2026 22:59
SIR.Kamilson
41
odpowiedz
SIR.Kamilson
1
Chorąży

Argentyna powinna mieć już 3 żółte kartki.

19.07.2026 23:00
S3ns_N0t_F0und
42
odpowiedz
S3ns_N0t_F0und
12
Centurion

Argentyna to Atletico 2.0, drużyna zakapiorow...

19.07.2026 23:03
Rumcykcyk
43
odpowiedz
1 odpowiedź
Rumcykcyk
138
Ojciec Zarazy

Słaby meczyk. Jak będzie dogrywka to włączam jakiś film bo szkoda czasu na te szachy.

19.07.2026 23:04
43.1
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Rumcykcyk Ja sobie oglądam Pałach Wschodni, Mecz w tle;D

19.07.2026 23:03
Lateralus
44
odpowiedz
2 odpowiedzi
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Hiszpania nie może tego wygrać... inaczej Ku Ku Reja skończy kariere piłkarską :D i to w takim młodym wieku :D

19.07.2026 23:04
44.1
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

Lateralus
ale on chyba nic nie kończy bo do Realu idzie :)

19.07.2026 23:17
Lateralus
44.2
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

krzychszp Marc Cucurella złożył dwie głośne obietnice w kontekście trwających Mistrzostw Świata. Zapowiedział, że jeśli reprezentacja Hiszpanii zdobędzie tytuł mistrza świata, to wytatuuje sobie portret selekcjonera Luisa de la Fuente oraz zakończy karierę reprezentacyjną.

19.07.2026 23:11
-=Esiu=-
👍
45
odpowiedz
-=Esiu=-
225
Everybody lies

Zasłużona druga żółta i czerwona.

Zapraszam i ................. :D

19.07.2026 23:14
-=Esiu=-
😐
46
odpowiedz
-=Esiu=-
225
Everybody lies

No i powinna być druga czerwona dla Paredesa... Ile mu będzie sędzia jeszcze pozwalał kosić?

19.07.2026 23:15
47
odpowiedz
toyminator
102
Senator

No i fajno.Ale ta Argentyna to negatywne zaskoczenie dzisiaj. Zero takiej fantazji z poprzednich meczy. No ale nie grali przeciw takiej Hiszpanii. I teraz pogratulować Tuchelowi tej genialnej taktyki. Gdyby nie to, to wcale nie był pewny finał Argentyny, jakby Anglicy doskakiwali jak do strzelania gola.

19.07.2026 23:18
48
odpowiedz
1 odpowiedź
toyminator
102
Senator

BTW Argentyna oddała ZERO strzałów przez 90 min. Jak oni wygrają przez karne, to rzygnę.

19.07.2026 23:39
😉
48.1
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

toyminator

Ważne kto strzeli gola s nie kto próbuje.

19.07.2026 23:19
mgr. Kuba
49
odpowiedz
1 odpowiedź
mgr. Kuba
174
-

Fatalna jest ta Argentyna, zarowno po prostu w tym meczu jak i ogolnie mentalnie - niby wlasciwie reprezentacja białoskóra ale zachowania… coz, fawelarskie. Niby nic nowego ale zawsze uderza na nowo.
Martinez natomiast kozak bramkarz, nie czaje skad ten ogolny hejt na niego wszedzie. W sumie jako jedyny ze skladu Argentyny nie robi nic glupiego ;)

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-07-19 23:22:42
19.07.2026 23:32
Ergo
49.1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

mgr. Kuba

Zachowali się jak idioci, kartki zupełnie niepotrzebne. No, ale w sumie i tak kupe grają, nie potrafia wyprowadzić pilki....

19.07.2026 23:19
50
1
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

Obawiam się że Argentyna postawi autobus, bramkarz bedzie dokonywał cudów i wygra w karnych xD To będzie chyba najbardziej niezasłuzone mistrzostwo w historii.

post wyedytowany przez krzychszp 2026-07-19 23:20:05
19.07.2026 23:30
51
1
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Bramkarz z Argentyny (Martinez) to powinien premię dostać za ten mecz.

19.07.2026 23:31
Lilus
52
odpowiedz
3 odpowiedzi
Lilus
140
Redberry Belle

Sraul nie faul przed golem :/

19.07.2026 23:33
Ergo
52.1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Lilus Byl faul, kup okulary.

19.07.2026 23:52
Lilus
52.2
odpowiedz
Lilus
140
Redberry Belle

Ergo Otamendi przytula się do pleców Merino z tyłu, Marino się odwraca i taki faul, ale teraz póki co ma to mniejsze znaczenie :)

post wyedytowany przez Lilus 2026-07-19 23:52:48
19.07.2026 23:54
Ergo
52.3
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Lilus Ale jakie ma to znaczenie? Nadepnął mu na nogę. Wiesz jak boli takie nadepnięcie na palce korkami? Faul prawidlowo zagwizdany

19.07.2026 23:31
53
odpowiedz
1 odpowiedź
toyminator
102
Senator

Jeny strzelcie im tego gola. Bo szczerze mam dosyć ;D Człowiek liczył jednak na wyrównany mecz,a dostaje coś takiego, i jeszcze wygraną Argentyny w karnych pewnie.

19.07.2026 23:34
53.1
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

toyminator

oni to wygrają bez strzału na bramkę XD

S3ns_N0t_F0und
54
odpowiedz
S3ns_N0t_F0und
12
Centurion

Czemu Lautaro nie wchodzi?

Bukary
55
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Bukary
249
Legend

Przy tym golu jednak nie było chyba faulu.

Sędzia podejmuje fatalne decyzje.

post wyedytowany przez Bukary 2026-07-19 23:35:35
19.07.2026 23:38
Ergo
55.1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Bukary Był faul jak nic. Nadepnął mu na nogę, ale tak, ten sedzia nadaje się na polską b klasę.

post wyedytowany przez Ergo 2026-07-19 23:38:52
19.07.2026 23:40
55.2
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Bukary

Przecie komentator wyjaśnił tę sytuację.

19.07.2026 23:37
SIR.Kamilson
😂
56
odpowiedz
4 odpowiedzi
SIR.Kamilson
1
Chorąży

Jak Argentyna wygra ten finał... to chyba faktycznie sama matka Boska Argentyńska nad nimi czuwa... A Maradona z nieba podstawia nogi Hiszpanom, Bo statystyki są porażające... Hiszpania 18 strzałów i 11 w światło bramki, Argentyna 0 strzałów 0 celnych, a do 120 minuty Hiszpania będzie mieć ok 1000podań :P

post wyedytowany przez SIR.Kamilson 2026-07-19 23:40:25
19.07.2026 23:41
56.1
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

SIR.Kamilson

Maradona nie żyje?

Edit - o rany 6 lat nie żyje. Przykre.

post wyedytowany przez Halabarda Geralta 2026-07-19 23:42:09
19.07.2026 23:41
Pablo X6
56.2
odpowiedz
Pablo X6
1
Pretorianin

Premium VIP

Halabarda Geralta Ty tak serio? :P Od kilku lat.

19.07.2026 23:44
56.3
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Pablo X6

Sorry ale piłka się interesuje tylko co 4 lata lub / i jak gra Polska. Jednak Polska nie gra w ogóle więc pozostaje tylko mundial.

post wyedytowany przez Halabarda Geralta 2026-07-19 23:45:31
19.07.2026 23:45
Pablo X6
56.4
odpowiedz
Pablo X6
1
Pretorianin

Premium VIP

Halabarda Geralta Pele też nie żyje jakby co.

W sumie to sam sprawdzałem od ilu lat i jestem w szoku, że od śmierci Maradony minęło "tylko" 6 lat, a od Pele już... 4. Jakbym miał z głowy powiedzieć, to Maradonę bym uśmiercił dobre 10 lat temu, a Pele tak ze 2-3 wstecz...

post wyedytowany przez Pablo X6 2026-07-19 23:45:56
19.07.2026 23:40
Pablo X6
57
odpowiedz
Pablo X6
1
Pretorianin

Premium VIP

Z każdym kolejnym faulem i zaczepką Argentyny jestem bardziej za Hiszpanią... Argentyna dziś nie zasłużyła i nie zapracowała.

A Mekambe królem strzelców :(

19.07.2026 23:42
58
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Halabarda Geralta
33
Konsul

O 1-0.

19.07.2026 23:43
Pablo X6
58.1
1
odpowiedz
Pablo X6
1
Pretorianin

Premium VIP

Mamy to!

19.07.2026 23:46
58.2
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Ta Hiszpania jest lepsza.

-=Esiu=-
59
1
odpowiedz
-=Esiu=-
225
Everybody lies

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!

SIR.Kamilson
😁
60
odpowiedz
SIR.Kamilson
1
Chorąży

No wreszcie!

19.07.2026 23:44
61
1
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

Torres dzięki Ci chłopie - Ty właśnie uratowałeś piłkę nożną.

19.07.2026 23:46
mgr. Kuba
62
2
odpowiedz
mgr. Kuba
174
-
Image

!!!
i super, niech to sie tak konczy, Ferran zrobiles to chlopaku!

19.07.2026 23:48
63
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Szkoda że nie ma złotego gola ;D W ogóle wszystkie mecze od 1/4 stawiałem już dla jaj, specjalnie w drugie strony i nic nie trafiłem XD Tutaj sobie Argentynę dałem, no to Hiszpanio nie dziękuj ;D

post wyedytowany przez toyminator 2026-07-19 23:51:50
19.07.2026 23:48
64
odpowiedz
2 odpowiedzi
Halabarda Geralta
33
Konsul

Dobra pozamiatane. Jednak Hiszpania wygra zasłużenie.

19.07.2026 23:52
64.1
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Halabarda Geralta Jeszcze z 6 minut.

20.07.2026 00:03
64.2
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Jak widzisz nic się nie zmieniło. Spain nie powtórzyła błędu Egiptu i Anglii.

19.07.2026 23:53
65
odpowiedz
toyminator
102
Senator

Co ten koleś teraz zrobił?XD

19.07.2026 23:57
-=Esiu=-
😐
66
odpowiedz
1 odpowiedź
-=Esiu=-
225
Everybody lies
Image

Wiecie co, ten spalony to jest kuźwa żart...

Ucho na spalonym tak? Uchem by wpierniczył gola tak? Uchem decydujące dotkniecie piłki by było tak?

post wyedytowany przez -=Esiu=- 2026-07-19 23:57:32
20.07.2026 00:02
66.1
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

-=Esiu=-

Też mi się to nie podoba ale komentator wytłumaczył sytuację. Hiszpan był bardziej wysunięty do przodu jak gość z Argentyny. Niewiele ale jednak.

19.07.2026 23:57
lewel
67
1
odpowiedz
lewel
24
Konsul

Kiedy jest mecz otwarcia RPA - Meksyk to mistrzem zostaje Hiszpania

19.07.2026 23:58
68
odpowiedz
krzychszp
102
Konsul

Hiszpania była o krok od historycznego frajerstwa - robią ten sam błąd co poprzednie drużyny grające z Argentyną czyli za bardzo cofają się po strzeleniu bramki.

19.07.2026 23:58
Lateralus
69
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Jednak... beznadziejny mecz.

Mecz finałowy był wczoraj :/

20.07.2026 00:00
69.1
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Lateralus

Uważam podobnie.

70
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

No to brawo Hiszpania. Niemniej mecz taki sobie.

Lateralus
71
odpowiedz
4 odpowiedzi
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Mecz niegodny finału.

Mimo że Hiszpania stwarzała sytuacje to brzydkie zwycięstwo, 1:0 czyli fartem. Nie pokazali że są prawdziwymi dominatorami świata.

W szkole była by to naciągana dwója :)

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-20 00:05:41
20.07.2026 00:05
SIR.Kamilson
71.1
2
odpowiedz
SIR.Kamilson
1
Chorąży

Lateralus FARTEM to Argentyna doszła do finału.

20.07.2026 00:07
71.2
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Lateralus

Była lepsza więc fart czy nie ale wygrała zasłużenie. Mecz jednak był przecietnym widowiskiem w porównaniu z wczorajszym pojedynkiem Francja - Anglia.

Hiszpania zasłużyła na to zwycięstwo imo.

20.07.2026 00:10
Lateralus
71.3
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Halabarda Geralta Czyli największe klu i widowiskowo to było w przerwie meczu? :))

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-20 00:11:02
20.07.2026 00:29
😉
71.4
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Lateralus

Nie oglądałem przerwy ale mogło tak być.

20.07.2026 00:03
Sevek007
😉
72
odpowiedz
Sevek007
106
Everybody lies

La Furia Roja is back. Dziękuję, dobranoc.

20.07.2026 00:05
cycu2003
73
odpowiedz
cycu2003
263
Legend

Jaka nuuuuda. Z parę razy chyba przysnalem. Argentyna żeby żadnego strzału przez 90 minut? Nie powinni dostać medalu 😑

20.07.2026 00:06
claudespeed18
74
odpowiedz
2 odpowiedzi
claudespeed18
228
Call me Snake

Dobrze się stało, tak jak przewidziałem. Gol strasznie wymęczony choć zasłużony dla lepszej strony.

20.07.2026 00:08
Lateralus
74.1
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

claudespeed18 Dokładnie tak. A Argentyna taką grą nie zasłużyła by byli mistrzami :/ tak mistrz nie gra... niewiem co oni dzisiaj, masakra...

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-20 00:12:14
20.07.2026 00:12
Ergo
74.2
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Lateralus

Co oni dzisiaj? No nie dowożą jakością zawodników, niestety. To był rywal na najwyższym poziomie, który nie odda kontroli nad meczem, który nie będzie się bronił po strzeleniu bramki. 🤷

20.07.2026 00:08
75
odpowiedz
toyminator
102
Senator

No i Hiszpania rekord. Jedna stracona bramka przez całe MŚ.

20.07.2026 00:09
76
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

No komentatorzy też uważają że mecz był średni.

20.07.2026 00:14
Bukary
77
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Bukary
249
Legend

Hiszpania okazała się mistrzem obrony w całym turnieju.

Mnie się mecz bardzo podobał. Wczoraj była beztroska zabawa, a dziś - harówa. ;)

20.07.2026 00:21
tadzikg
77.1
odpowiedz
tadzikg
197
starszy brygadier

Bukary Ja mam tak samo

20.07.2026 00:24
77.2
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Bukary

Wczoraj to był epicki mecz i klawe widowisko. Dzisiaj goście kopali piłkę i cudem (choć zasłużenie dla Hiszpanii) wpadła jedna bramka.

20.07.2026 00:19
\/
👍
78
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
\/
54
Lara
Image

karaczan zadeptany KEK

20.07.2026 00:22
claudespeed18
78.1
odpowiedz
claudespeed18
228
Call me Snake

Nie trawię go ale dodatkowo poza stawianiem na Hiszpanie dałem trochę na to, że Messy walnie 2 gole chociaż.

Coś próbował ale niestety. Emeryturka niebawem bo zaraz 40stka ;)

20.07.2026 06:19
Ergo
78.2
odpowiedz
Ergo
106
Senator

No jak cały team nie potrafi wyprowadzić piłki to ciężko żeby Messi mógł coś zrobić. Niestety Argentyna piłkarsko mocno odstawała od Hiszpanii.🤷

20.07.2026 00:25
DiabloManiak
😂
79
odpowiedz
2 odpowiedzi
DiabloManiak
257
Karczemny Dymek
Image

Nie znając się na piłce ( nie wymienię 10 piłkarzy choćby od tego zależało moje zycie) i nie oglądając nawet 1 minuty meczu..
wylądowałem znowu w top 50

20.07.2026 00:58
[Gammorin]
79.1
odpowiedz
[Gammorin]
108
N7

DiabloManiak się śmiej, ale kiedyś robili testy i sporo ludzi którzy wygrywali w jakiejś dyscyplinie sportowej stawiając x wydarzeń to osoby które średnio lub wcale się interesujący danym sportem. 😅

20.07.2026 06:10
Mutant z Krainy OZ
79.2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
276
Farben

DiabloManiak Czysta glowa, bez analiz i sympati boiskowych, szanse pół na pół w kazdym typie i mozna strzelac. Ja mam podobnie, przestalem sie interesowac pilka 20 lat temu, nie obejrzalem zadnego meczu na tych mistrzostwach i na kilku ostatnich rowniez nic nie widzialem, mam 4 trafienia mniej:)

20.07.2026 00:33
Ergo
80
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
Ergo
106
Senator
Image

Najlepsza akcja meczu. 😂

20.07.2026 00:36
claudespeed18
80.1
1
odpowiedz
claudespeed18
228
Call me Snake

Ergo To są legendy. Prawdziwy i ten właściwy Ronaldo ;)

Te reklamy w TV z ich udziałem, to była magia!

20.07.2026 00:59
[Gammorin]
80.2
odpowiedz
[Gammorin]
108
N7

Ergo kurde akurat mnie to ominęło, bo byłem na przerwie toaletowej. :-/

20.07.2026 06:16
Ergo
80.3
odpowiedz
Ergo
106
Senator

[Gammorin] Oj to żałuj, 49 letnią Shakire, która wygląda jak 20 latka, też warto było zobaczyć. 😂

20.07.2026 01:50
papież Flo IV
81
odpowiedz
papież Flo IV
110
Kardynał

4 lata temu najlepszy finał w historii, więc czas przyszedł na ten najgorszy.
Cieszą mnie te mikroznaki, które pomagają w ruletce. Mecz otwarcia RPA - Meksyk, Hiszpania pierwszy mecz zawala, 1:0 w 1/8 z Portugalią, świetna obrona grająca z czystymi kontami, gol w dogrywce i czerwona kartka u rywali we finale - powtórka mundialu z RPA.
Argentyna broniąca mistrzostwa ledwo przechodząca fazę pucharową, z ich bogiem w składzie, który gra w kraju swojego klubu, tragicznej jakości finał z czerwoną kartką przegrany 1:0 - powtórka mundialu z Włoch.
Jakby to Argentyna wygrała, to byłoby to najlepsze podsumowanie tego turnieju. Miejmy nadzieję, że wyciągną wnioski i stuletnie urodziny mistrzostw świata będą już dużo bardziej godnie obchodzone.

20.07.2026 01:58
WolfDale
😂
82
odpowiedz
1 odpowiedź
WolfDale
108
~sv_cheats 1

Cudownie, trzy ostatnie mecze i wszystkie pudła w moim wypadku.

20.07.2026 11:45
Sevek007
82.1
odpowiedz
Sevek007
106
Everybody lies

WolfDale W sumie kto by się spodziewał że Francuziki przepierdzielą ostatni mecz Desząpa

20.07.2026 06:49
Mutant z Krainy OZ
83
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
276
Farben

Cudowne to byly mistrzostwa. Nie widzialem zadnego meczu, ale emocje w ruletce byly :D Hiszpania cisnie rekord meczow bez porazki.

20.07.2026 07:13
Janczes
84
odpowiedz
1 odpowiedź
Janczes
251
You'll never walk alone

po tym meczu uwazam ze szkoda ze argentyna nie odpadla z Wybrzezem zielonego przylądka, anglią czy egiptem. tamci przynajmnmiej sie starali. kazdego z nich bym wolal zobaczyc w finale. argentyna sie slizgała

20.07.2026 07:19
Ergo
84.1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Janczes

Ale każdy mecz Argentyny to były niezapomniane emocje, może po za tym ostatnim. xD
To jak się potrafili podnieść po straconej bramce, no i Messi, 40 letni dziadek ratujący tę drużynę. No coś pięknego, ale tak, z taką grą nie zasługiwali na tytuł mistrza.

20.07.2026 07:55
Lateralus
85
1
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Argentyna straciła w oczach po tych bitkach po meczowych. Oj nieładnie...

20.07.2026 09:06
Lilus
86
2
odpowiedz
Lilus
140
Redberry Belle

Taka ciekawostka- 2 lipca w usa ukazała się książka dla dzieci, w której zwyciezkiego gola strzela zawodnik nr 7 dla Hiszpanii w finale z Argentyną :) z tym, że w książce jest 2:1
https://www.lasexta.com/noticias/deportes/esta-escrita-final-mundial-libro-infantil-publicado-eeuu-hizo-prediccion_202607176a5a840e0500ab412c9ba69c.html

20.07.2026 10:05
SIR.Kamilson
87
1
odpowiedz
SIR.Kamilson
1
Chorąży

Argentyna była przepychana na każdym kroku... Już w pierwszym meczu Pessi powinien wylecieć z czerwoną kartką, po tym jak celowo " wrąbał" się nogą w łydkę przeciwnikowi i za takie niesportowe zachowanie kara wynosi od 2 do 3 meczów i Argentyna miała by problem. Co do samego meczu finałowego, to ten mecz chyba będzie w top 3 najbrzydszych meczy na tych MŚ, kopanina jak na orliku.

post wyedytowany przez SIR.Kamilson 2026-07-20 10:06:21
20.07.2026 10:29
Lateralus
88
odpowiedz
5 odpowiedzi
Lateralus
159
Last Of The Wilds

Kończy się już era Ronaldo, Messiego... kiedyś musiało to nastąpić. I tak długo przeciągnęli... pytanie kogo teraz będzie era i czas, jaki piłkarz będzie miał taką samą aure, charyzme czy troche temu bliską, ogromny talent który nie budzi wątpliwości, będzie ponad innymi, przyciągał ludzi, fanów w naturalny sposób, i będzie wielkim idywiduum. Kto z kim będzie "rywalizował" co rok...?
Mbappe(bardzo francuskie nazwisko) nie wydaje mi się by mógł by takim kimś być, może gra ma poziomie, jest szybkość i ma kopa, ale brakuje tutaj jednak czegoś. Niektórzy dobrze się zapowiadali na przestrzeni lat, a wyszło z tego nic ciekawego, się "wystrzelali".
Może Yamal? Vini? :))

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-20 10:43:56
20.07.2026 10:46
Lilus
88.1
1
odpowiedz
Lilus
140
Redberry Belle
Image

Lateralus Lamine Yamal para bien o para mal ;) Z obecnych chyba najlepiej rokuje na legendę, no i choćby ta historia z Messim dodaje magii.
Erling Haaland przynajmniej po tych mistrzostwach bardzo zyskał na popularności i też ma tę charyzmę, czas pokaże czy będzie legenda, w reprezentacji nie sięgającej po mistrzostwo może być trudniej.

20.07.2026 11:33
SIR.Kamilson
88.2
odpowiedz
SIR.Kamilson
1
Chorąży

Lateralus Vinicujs ma 26 lat, w tym wieku Messi miał już 4 złote piłki, a CR7 miał 2.

20.07.2026 11:49
88.3
odpowiedz
Halabarda Geralta
33
Konsul

Lateralus

Jak wyżej napisano może Yamal.

20.07.2026 12:01
Mutant z Krainy OZ
88.4
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
276
Farben

Drugiego takiego gracza jak Messi juz nie bedzie. On poza boskim talentem mial olbrzymie szczescie do kontuzji, nie mial powaznych. Zdrowie (i niezdrowy tryb zycia) niejednego pretendenta do bycia kozakiem wylozylo.

20.07.2026 12:48
Ergo
88.5
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Mutant z Krainy OZ

No raczej nie ma co liczyć na drugiego takiego, a na pewno nie za naszego życia. Było wielu bardzo dobrych piłkarzy, ale przez kontuzje, alkohol, kase, czy głupotę, skończyli szybciej karierę, albo nawet dobrze jej nie zaczeli.

A Messi? No chłop ma 39 lat i trzyma poziom najlepszych piłkarzy na świecie. No i nikt, dosłownie nikt w historii pilki nożnej nie potrafił odmienić wyniku meczu jak on. Biegał między zawodnikami najlepszych drużyn na świecie i strzelał niesamowite bramki. Coś nieprawdopodobnego. 🤯

20.07.2026 14:53
cycu2003
89
odpowiedz
6 odpowiedzi
cycu2003
263
Legend
20.07.2026 14:56
Ergo
89.1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

cycu2003 Ten sędzia to idiota, ale paredes jeszcze większy. Jakbym oglądał b klase, chłop się szarpie z ludzmi po meczu. 😂

20.07.2026 15:02
Pablo X6
89.2
odpowiedz
Pablo X6
1
Pretorianin

Premium VIP

cycu2003 Bydło i nic poza tym. Też mam nadzieję, że skończy się na jakiejś na grubszej karze. I nie mówię tu o kilku meczach - raczej o kilku miesiącach. Choć nie wiem też, na jakie kary pozwalają przepisy... Dożywotnia to może za dużo, bo jeśli nie ma jakiejś recydywy, to powinieneś mieć szansę "na poprawę", ale coś grubego powinno wejść.

Nic w tym meczu nie zagrali, nic nie zrobili, a zachował się, jakby mu ktoś złoty medal z rąk wyrwał i wrzucił do rzeki.
Wstyd, żenada, kompromitacja, hańba, frajerstwo - niech nie wraca do domu :P

20.07.2026 16:36
Lateralus
89.3
odpowiedz
Lateralus
159
Last Of The Wilds

cycu2003 Tramp zarzyczył sobie przecież wrestling na koniec :D bo powiedział że mecz był do d. I nie widowiskowy, to by jeszcze jakiś teatrzyk zrobili dla gawiedzi :D

post wyedytowany przez Lateralus 2026-07-20 16:37:16
20.07.2026 16:54
Ergo
89.4
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Frajer trampek też nie odszedł gdy Hiszpania celebrowała zwycięstwo. Buc!!!

20.07.2026 18:01
89.5
odpowiedz
RAMPAMPAM98
37
Centurion

Lateralus zażyczył raczej ;)

20.07.2026 19:17
Zły Wilk
89.6
odpowiedz
Zły Wilk
94
Generał

cycu2003
Przecież w każdym meczu były podobne sceny.
W czasie tego mundialu "gra ciałem" oznaczała chwyty zapaśnicze i szarpanie za koszulki.
Piłka kopana zmienia się powoli w rugby.

post wyedytowany przez Zły Wilk 2026-07-20 19:17:26
20.07.2026 15:01
norfik
90
odpowiedz
norfik
11
Pretorianin
Image

Jakie tam rankingi uzyskaliście?
Ja jak co dwa lata. Kiepsko. Fotka.

A tak to cieszę się, że Hiszpania wygrała. Argentyny miałem dość na tym mundialu włącznie z Messim.

Szkoda, że nie było na odwrót a bardzo tego chciałem, żeby Farncja zagrała z Anglią w finale.

Nic za 2 lata UEFA.

Forum Forum Mecze
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl