Witam. Mam problem z wyborem tych 2 gier, fife 14 posiada paru moich znajomych z którymi mogę grać, ale w fifę za dobrze nie gram a jak przegrywam to się denerwuję, the last of us grałem przez chwilę u znajomego i bardzo spodobała mi się ta gra. Kompletnie nie wiem jaką grę kupić, dodam że fife 14 kupił bym na PC zaś tlou wiadomo na ps3. Proszę pomóżcie :P
kup tlou, przejdz, sprzedaj, kup fife
Jebać fife, bierz TLoU
@adrem
W takie coś się nigdy nie bawiłem, raczej jak bym kupił już jedną grę nie sprzedawał bym jej.
@alpha_lyr
Chciałbym wziąć TLOU, ale boję się że po 2 tygodniach jak go przejdę i poznam zakończenie gra mi się znudzi a w fifę zawsze będę mógł pograć czy to ze znajomymi czy to z obcą osobą.
Każda FIFA jest gówno warta. Piłkarze w ogóle nie myślą i jak widzą że kogoś nie potrafią dogonić to się zatrzymują O.o
Bierz The Last of Us bo jest wiele ciekawsza od fify i tam robi się coś więcej niż tylko lata po zielonym placu grupowej kopaniny.
@bizon1807
Tak wiem, oglądam różne serie z fify 14 na you tube i mam takie samo zdanie o gameplay'u jak Ty, jak wspomniałem to pewnie TLOU mi się znudzi, natomiast fifa raczej nie. Koledzy mówią, żebym kupił fifę natomiast za bardzo ten tytuł mnie nie przekonuje no ale zawsze będę mógł pograć z nimi...
Pewnie FIFE 13 masz na kompie to ona powinna wystarczyć bo jeden numerek szczególnie w tej serii gier mało co zmienia oprócz transferów. Wiadomo, wybór należy do ciebie ale ja bym wybrał TLOU
@bizon1807
Nie, mialem kiedys fife 12 na ps3 ale sie ze zepsula, gralo sie przyjemnie ale zawsze wolalem gry z dobra fabula a jak przejde tlou to pewnie mi sie znudzi, fifa nie.
TLOU to dla mnie stanowczo gra roku.
Ja bym brał ją bez gadania i przechodził nawet 20 razy zamiast tej śmiesznej Fify gdzie piłkarze rangi światowej mają przyjęcie piłki jak kopacze na orliku zwrotnośt gorszą od pierwszej wersji SNAKE-a.
Jak nie grasz za dobrze w fife to w 14 w ogóle będzie masakra.
Mi fifa 09 w zupełności wystarcza i czuje się przy niej doskonale.
Polecam the last of us i nie staraj się dostosować kupna fify do kolegów niech oni się do Ciebie dostosują i kilka tlou na multi.
Ja na takim dostosowywaniu dobrze nie wyszedłem niestety
@pawelisto
Dziekuje za dluga odpowiedz, coraz bardziej sklaniam sie ku TLOU, niestety moi znajomi nie posiadaja ps3 wiec nie dostosuja sie do mnie. Za fifa przemawia do mnie tylko zywotnosc i zabawa ze znajomymi ktorzy wrecz naklaniaja mnie na kupno fify, tak wiem ze to smieszna sytuacja. Tak wiec raczej wybiore TLoU ale piszcie jeszcze propozycje, musze sie zastanowic dzis do 13.
Kup TLOU i jaką starszą FIFE. I będziesz zadowlony, ta gra jakoś specjalnie się nie zmienia, a dla TLOU myślę nad zamianą Xboxa na PS3 (gdyby nie Forza...)
DOWN
No a co będzie jak będziesz szedł ze sklepu z gra i wpadniesz pod tramwaj? ;) Nie pier... tylko kupuj.
@gnoll
A co jesli przejde i gra mi sie znudzi i bede zalowal ze wlasnje ja kupilem? Wiem ze tlou jest jedna z najlepszych gier roku, u mnie jest na 1 miejscu wraz z gta 5.
Autorze wątku, warto jak najbardziej brać TLoU'a.
A czemu masz mieszane myśli co do tego tytułu, że aż wątek stworzyłeś ? Gra jak każda inna. Kupuj i pykaj.
Do FIFY nie ma żadnego przyrównania. TLoU oferuje Ci coś więcej niż tylko strzelać golę ...
Także nad niczym się nie zastanawiaj, tylko już teraz leć do sklepu i kup GRĘ ROKU !
Fabuła i rozgrywka wciągają jak bagno, a kolejne misje przechodzi się z zapartym tchem.
Obowiązkowy tytuł dla każdego posiadacza PS3.
1. Nie słuchaj tego pajaca @JORDAN BOSS@, który nawet w The Last of Us nie grał.
2. Na twoim miejscu brałbym fifę, pograsz zdecydowanie dłużej.
3. Fifa ma swoje błędy, ale to nie zmienia faktu że i tak gra się w nią super.
edit: Jakbyś mógł to napisz jaki posiadasz budżet bo może da się wykombinować tak że kupisz obie gry, tyle że od fify sam cdkey
Gra jak każda inna.
To niech może sobie kupi jakiś badziew. W końcu gra jak każda inna.
W Fifie nie tylko strzela się gole.
Fabuła i rozgrywka wciągają jak bagno, a kolejne misje przechodzi się z zapartym tchem.
Coś słabe masz te argumenty, bo o FC3 i Metro pisałeś tak samo o_O
Bierz Far Cry 3.
Metro: Last Light - Fabuła i rozgrywka wciągają jak bagno, a kolejne misje przechodzi się z zapartym tchem.
Jednym słowem - beka z Ciebie.
_______
Sięgnij po The Last of Us i po przejściu albo sprzedaj albo zbieraj na Fifę. Nie ma nic innego, niż usiąść wygodnie na kanapie i pyknąć jakiś meczyk Ty vs znajomy lub ktoś z internetu. Nie zgadzam się z tym, że Fifa jest beznadziejna. Nawet taka 11 cieszy niemiłosiernie.
Zresztą zrobisz jak będziesz chciał, ja na Twoim miejscu sięgnąłbym po Fifę ;)
Weź The Last of Us, przejdź kampanię, potem pewnie będziesz chciał ją przejść jeszcze raz : ] obczaj Multiplayer, jak Ci się spodoba to graj ile chcesz, a jak nie, to sprzedaj i kup Fife ;)
<--- Morgoth
FIFA jest w porządku, źle mnie zrozumieliście. :) Sam czasami pogrywam ze znajomymi w 12'kę.
Nie da się oderwać, można grać cały dzień i całą noc i rywalizacja wciąż trwa, ach .... Muszę dziś zagrać. ;)
A co do kupna:
Najlepiej będzie jak najpierw zaczniesz od The Last of Us, a potem jak ją już ukończysz, to sprzedaj i kup se FIFĘ 14.
Jak nie masz pada do komputera to "FIFĘ 14" lepiej odpuść, bo granie na klawiaturze jest bardzo niewygodne. Rozsądnym wyborem byłoby kupno używanego egzemplarza "The Last of Us", po ukończeniu gry sprzedaż w podobnej cenie, a później się zastanowisz co dalej.
Ja polecam THE LAST OF US mimo wszystko i nie sprzedawaj tego takie cudo trzymaj dumnie na półce, a o nudę niebój się TLOU krótkie nie jest, a za rok koledzy kupią fife 15 i znowu będziesz chciał kupić kolejną fife, żeby pograć ze znajomymi.
Tak jest co roku, a ominąć cudo 2013 roku i nie przeżyć tej historii dla monotonnej fify(nie jest najgorsza, ale jednak przyjęcie piłkarzy mnie delikatnie męczy) to jednak z czasem pożałujesz.
Kupuj tlou najwyżej dasz mi opierdol jak będziesz niezadowolony chociaż wątpię :-)
Fife kupisz 15 :)
kup grę przygodową akcji
kupuj TLOU. Nie gralem, ale na prawde mam ochote.
Gralem za to w FIFE 14 na PC. Gra ssie. Krok wstecz jakd dla mnie wzgledem 13. Albo nawet ze 2 kroki.
Wybrałem się do sklepu i kupiłem fifę, ponieważ była za 70zł, co nie znaczy że olałem tlou. Zagrałem już parę meczy ze znajomymi i się gra przyjemnie, przynajmniej na padzie. Budżet ostatnio mi się powiększył, więc jutro kupuję tego ex'a, kupił bym dziś ale nie było już w sklepie. Liczę na to, że the last nie jest aż tak krótka jak mówi to mój kuzyn, który ponoć przeszedł ją w 6h :/. Mimo wszystko dziękuje bardzo za odpowiedzi :P.
Haha, wątpie żeby The Last of Us dało się przejść w 6h. Mi na poziomie easy zajęło 16h, i większości osób tyle zajmuje kampania, a i tak raczej wszystkich znajdziek nie zbierzesz za 1szym podejściem.
mckk - chyba tylko na poziomie easy, za którymś podejściem kiedy wszystko masz na full upgradowane. Hard czy Survivor nie dają możliwości speed run'a, tam trzeba się skradać żeby przejść od etapu do etapu ;)
Haha no okej, zawsze się ktoś znajdzie ponad przeciętny :D Z tym że gościu omijał cut-scenki, a w tej grze to nie wybaczalne ;d