FEAR 3/ Metro 2033 za darmo
i kilka innych pozycji, możecie w nie pograć za darmo przez 3 dni na platformie Onlive.
Dziękuje za uwagę.
Do tego Orcs Must Die! i Amnesia:
http://www.onlive.com/go/halloweekend?ol_campgn_internal=featuredgames
@Pan P.: Oficjalnie jeszcze długo ta usługa nie będzie dostępna w PL, bo nie masz żadnych serwerów w zasięgu 1000km. Ale niektórzy grali przy odpowiednio szybkim necie. Z tym, że nie mogli na prawdę przetestować tej usługi tak jak trzeba, bo żeby sprawdzić czy na 5Mb/s faktycznie da się grać bez lagów, to trzeba by było mieszkać w promieniu 1000km od któregoś serwera. A najbliższe są w USA, bo w UK jeszcze chyba Onlive nie wystartowało.
Ja testowałem na łączy 5 Mbit i działało marnie - jakoś stereamu jaka się ustawia była strasznie słaba, plus dało się wyczuć ogromny input lag.
Dziwne, bo ja kiedyś grałem normalnie w nocy na internecie 4 mb. Jakość była trochę obniżona, ale grało się bez problemów.
Zaznaczam, że to było kilka miesięcy temu.
W Niemczech usługa niedostępna, jak większość rzeczy związanych z elektroniczną rozrywką :) Widziałem jednak OnLive w akcji przy bardzo szybkim łączu i przyznam, że robi wrażenie.
Grałem na OnLive na 10mbitach z UPC w Warhammera Space Marine. Były momenty kiedy jakość spadała drastycznie i był lag, ale poza nimi rozgrywka była w pełni komfortowa z Polski. Niech tylko dadzą serwery bliżej, w Niemczech czy samej Polsce a niewątpliwie będę ich stałych klientem.
Jak to by działało tak jak powinno i ceny były lekko korzystniejsze to byłoby to zbawienie :) Jakiś czas temu grałem na 25Mb/s i było lekkie odczuwalne opóźnienie, no i niestety jakość obrazu pozostawiała wiele do życzenia.
Grałem odrazu jak się pojawiło, chyba kilka dni po premierze. Wcześniej nie było żadnych problemów, tylko teraz kilka zacięć (20mb od Netii).
Jakiś miesiąc temu ten cały onlive chociaż się odpalał, bo teraz nawet ruszyć nie chce. Inna sprawa, że jakość i lag jaki tam występował sprawiały, że nie dało się grać. Testowane na 8mb..
;o dziwie się, że wam nie działa, mi na 8mb nawet raz nie lagnie.