far cry 3 110 fps
Jak to mozliwe ze na tym sprzecie: gtx 660, i5 2500k 4ghz, 8gbram,xfx 450 far cry 3 chodzi mi max 110fps minimum 59fps????
A coś nie tak? W końcu to przedział, gdzie gra chodzi idealnie płynnie. Zacznij się niepokoić, gdy zejdzie poniżej ;). Poza tym, jeśli ustawiasz najwyższe detale z dużą rozdzielczością, to tak może być, co i tak uważam za bardzo dobry wynik.
Pewnie gra w jakiejś rozdzielczości pokroju 1024x768 i DX9. Ustaw full HD i DX11 i wtedy pochwał się ilością klatek.
To bardzo dobrze, że chodzi tak płynnie, ale spróbuj jeszcze przy takich ustawieniach:
DirectX 11
Wygładzanie krawędzi: 2
Alfa do pokrycia: Poprawiony
Metoda SSAO: HBAO
Tekstury: Wysoki
Naturalne oświetlenie: Wysoki
Cienie: Ultra
Post FX: Ultra
Geometria: Ultra
Roślinność: Bardzo wysoki
Teren: Wysoki
Woda: Bardzo wysoki
Otoczenie: Wysoki
Ustawienia w wersji Full HD i rozdzielczości 1980x1080.
Jak możesz podaj wyniki, chciałbym je porównać.
procesor - słabo taktowany
zasilacz - średni
grafika - gdyby to było Ti można by się chwalić
tak czy inaczej nie chwal się bo można zaliczyć faila ;)
Że niby 4ghz to mało?
wszystkie opcje mam na ultra wlacznie z rozdzieloczoscia full hd i vsync wlaczane
4GHZ w moim przypadku - z chlodzeniem silentium pc spartan lt he 912 mysle ze to maksimum
Mam ten sam procek podkrecony do 4.5 i lepsza karte graficzna od twojej 7970 i gra mi spada do 45 fpsow na full hd wszystko max bez AA
tylko w duzch miastach ale spada
a teraz powiedz po co ten temat? zeby pochwalic sie kompem?
Wow ale fajnego masz kompa, gratulacje (tylko ja mam lepszego) tez jestem fajny?
po to, zeby sie dowiedziec czy to zasluga karty graficznej w wersji oc, czy podkreconego procka, bo widzialem filmiki na youtube z podobnym sprzetem to ludzie mieli mniejsza ilosc fps (bez drapsa oczywiscie)