Rozwinąłem sobie broń energetyczną, ale nigdzie nie mogę kupić amunicji :> Gdzie znajdę kupców, którzy posiadają te wszystkie ogniwa ? Czy zapasy u sprzedawców się odnawiają ? W Silver Rush już wszystko wykupiłem.
hmm wiesz co nie mialem takich problemów ale polecam ci mody do gry a szczególnie jest taki mod pack robiony przez Aureliusa tu masz jakies info http://trzynasty-schron.net/forum/index.php?topic=3857.0 - jak poszukasz tu na forum tez są chlopaki co maja swoj dzial o F
edit - nvm
mi ammo nigdy sie nie konczylo, z drugiej strony chyba nigdy nie skupiałem sie w 100% na tylko 1 rodzaju broni...
[2] Nie jestem szczególnym fanem modów. Używam ich bardzo rzadko, gdy już wycisnę zupełnie wszystko.
[3] W zasadzie to już kiedyś przeszedłem NV i znam fabułę ;) Jestem właśnie na Stripie, ale nie zapowiada się, by był tu ktoś z takim zaopatrzeniem.
W jednej misji pobocznej dla Cassidy ,musimy znaleźć dowody na coś tam (sorki nie pamiętam na co) w sklepie Glori van Graff .Ona handluje praktycznie tylko bronią energetyczną ,spróbuj tam .
[6]Sorrki ,mój błąd .
sklepie Glori van Graff
Jej sklep nazywa się Silver Rush, napisałem o tym w pierwszym poście :3
Samą Cass też spotkał inny los i nie będę miał możliwości wykonać tej misji ;)
Że jeszcze nikt nie wspomniał o bunkrze Bractwa Stali...
W Silver Rush już wszystko wykupiłem.
Co parę dni do sklepów napływa nowe zaopatrzenie.
Być może w hangarze u Boomersów (gdzie są handlarze) może jeden z nich też sprzedaje?
Ja sam nie miałem problemów z amunicją do broni energetycznej, często znajdowałem wyczerpane ładunki (zapomniałem ich nazwy) i potem przy odpowiednim stole odzyskiwałem część.
Czy przypadkiem tej amunicji nie można sobie sklecić samemu?
Można, ale do tego potrzebne są odpowiednie materiały, które ciężko zdobyć zarówno w terenie, jak i w sklepach. Najlepiej po prostu wykupić całą amunicję w Silver Rush/bunkrze, odczekać kilka dni (przycisk "T" na PC) i pójść do sklepu ponownie. Po paru takich skokach będziesz miał wystarczająco dużo amunicji do każdego typu broni energetycznej, a jeśli korzystasz tylko z jednego, to wystarczy przekonwertować amunicję w warsztacie.
Polecam tę broń http://fallout.wikia.com/wiki/MF_Hyperbreeder_Alpha_%28GRA%29
Jest to broń energetyczna, która nie wymaga żadnych ognich (autorefill jest). W dodatku bardzo wolno się psuje. Broń kupisz, jak masz dodatek Zbrojmistrzowie. Idziesz wtedy do Cliffa w Novac i kupujesz broń.
U van Graffów supply się respawnuje co 1-2 dni. Poza tym po wykonaniu questów dla BoS dostajesz dostęp do ich sklepu. Jeśli masz DLC to mnóstwo ammo jest w Old World Blues.
Na Zaporze Hoovera kwatermistrz ma tej amunicji w tysiące, więc problem się rozwiązał.
Jak poszeregować w pipboyu przedmioty wg wagi ? Wydaje mi się, że gdy grałem pierwszym razem to coś takiego robiłem, ale teraz tego znaleźć nie mogę.
Da się jakoś zdobyć pancerz Bractwa T-51 po stronie McNamary?
spoiler start
Przy Hardinie wystarczyło zebrać dowody z tych 3 zaginionych patroli i od razu przejmując władzę dostawałem pancerz. Teraz już zrobiłem wszystko i nie mogę nawet porozmawiać ze starszym, bo "przygotowują się do wyjścia na świat zewnętrzny" albo jakoś tak.
spoiler stop
Ja robię zakupy prawie wyłącznie w Gun Runner's, mają wszystko, sporo hi-tech, i bardzo drogie bronie, ale to chyb jest sklep z któregoś DLC...
Gun Runners występują domyślnie w grze, tylko część lootu, który opychają, był w DLC
Da się jakoś zdobyć pancerz Bractwa T-51 po stronie McNamary?
Da się. Musisz mieć u nich reputację "bożyszcze tłumów" i przy następnej rozmowie ze starszym zostaniesz nagrodzony statusem rycerza bractwa, dostaniesz pancerz i umiejętność, jak go nosić.
Nie da się, chyba że za pomocą moda.