Witam Serdecznie ;]
Ten wątek będzie poświęcony tak jak w tytule (fajce wodnej) ;)
Piszcie wszystko co jest z nią związane : sztuczki , jaki sprzęt posiadacie , od ilu lat popalacie , jaki jest najlepszy tytoń itp...
Pozdrawiam Serdecznie ;)
Ja pale już od 3 lat posiadam 2 fajki najlepszym tytoniem dla mnie jest jabłkowy polecam :D
jak ktoś chce to mogę powiedzieć kilka ciekawych sztuczek a mianowicie związanych z dymem i z dzbanem :D javascript:checkValues();
Witam
Fajka jaką posiadam to 'danga 41CM (niebieska)' tytoń który ostatnio często gości w cybuchu to serbetli pomarańczowe. Ze sztuczek potrafię zrobić tylko kółko, a woda i dzban to prawdopodobnie chodzi ci o napełnienie wody dużą ilością dymu a później wyciągnięcie tego naraz co skutkuje dużym zamuleniem; jeśli inaczej to napisz co to za sztuczka.
Nie kolego :) Przed paleniem wkładasz dzban do zamrażalnika tak na 2 - 3 godz musi być oszroniony , gdy już go wyjmiesz to nalej do niego zimnej wody i wrzuć kilka kostek lody z 5 :) i nałóż fajkę i zaczynamy palenie. Dyz jest bardziej chłodny i ciężej rozpuszcza się w powietrzu bo jest zimniejsze i gęstszy fajny efekt wizualny i także smakowy jak chcesz to mogę ci powiedzieć sztuczki z dymem jak chcesz ;)
nigdzie stoją sobie na szafce i są ładnie podświetlone wiec wyglądają jak ozdoby do pokoju :) a ty chowasz ?
hehe :) a ile masz lat ja mam 17 a ty?
Ja mam fajkę wodną. Zrobiłem ją z butli 5L po wodzie. Palę herbatkę, mięte i majeranek :)
Mój współlokator ostatnio kupił fajeczkę. Truskawkowa nikotyna wymiata póki co ;)
[5]&[6] ROTFL
Przestrzegam przed zbyt słodkimi tytoniami (typu winogrona) - przy dłuższym posiedzeniu robi się zwyczajnie nie dobrze.
majeranek ?? jak smakuje ?
a jaka kupił ?? na dwa węże czy na jeden ??
No jak znasz jakieś sztuczki to wymień; tą z chłodzeniem już znałem ale dzbana jeszcze nie mroziłem.
Jeśli o sziszę chodzi to posiadam takie coś -->
Dostałem ją w prezencie, jednak nigdy nie korzystałem z tego, służy mi jedynie jako ozdoba. :)
...do zastosowań praktycznych mam taką fajkę lodową. Nie paliłem z niej jednak nigdy tytoniów smakowych... ;)
EDIT:
<--- [11]
a jakie chcesz z dymem z smakiem czy z dzbanem ?
Pl@ski dlaczego nie paliłeś nigdy z tej fajki ??
[14] Prawdopodobnie ta fajka nazywa się "pączek"
[15] To raczej bongo, nie fajka wodna, w tym się dobrze pali MJ.
Pl@ski no nie dziwić sie ona jest do czegoś innego hehe ;) a odpalasz za pomaca zapalniczki nie ?
Xadamix jakie chcesz sztuczki z dymem , z smakiem , z dzbanem ?
hehe to tak z smakiem można wile robić :D a mianowicie dodajesz skórki owoców ale muszą być pocięte w cienkie paski jak najbardziej cienkie polecam cytrynę i pomarańcze można skropić lekko tytoń sokiem fajny efekt smakowy :) polecam tez zamiast foli aluminiowej pokrywkę metalowa która nie zmienia smaku i nie gryzie w gardło po dłużmy paleniu ;D
teraz Dzban można go schłodzić tak jak opisałem powyżej oraz można do niego nalać wodę , wódkę bardzo dobry efekt oraz wino ale rozmieszane z woda mi ten ostatni sposób nie za bardzo smakuje :p a pod żadnym pozorem nie wlewaj nic GAZOWANEGO !!!! gdy z wdychasz do płuc CO2 a wiesz czym to się kończy...
Sztuczki z dymem to tak
1. kółka to chyba nie jest trudna sprawa nie otwieramy usta i robimy koło ale nie za duże i powoli wypuszczamy powietrze :)
2 . łódka wypuszczamy powietrze ustami a wdychamy nosem :)
3 . Bańka mydlana z dymem będzie nam potrzebna rurka taka jak od papierowych ręczników jeden koniec moczymy w płynie do mycia naczyń rozcieńczony z woda 70 % płynu 30 % wody i dmuchamy z drugie strony :)
4 . robimy piłkę z bańki używamy do tego tak samo jak do bańki mydlanej rurki od ręczników ale tu używamy labo dużo płynu 90% a reszta to woda albo mydło wpłynie 80 % a reszta to woda
Darius001 --> Za miesiąc stuknie 22.
Przestrzegam przed zbyt słodkimi tytoniami (typu winogrona) - przy dłuższym posiedzeniu robi się zwyczajnie nie dobrze.
Oj kiedyś to się ostro porzygałem po paleniu sziszy. Ostatnio sporadycznie sobie odpalę do piwa, ale zazwyczaj mi się nie chcę i jaram szlugi po prostu.
winogron też paliłem masz racje jest słodki ale nie wymiotowałem po nich nigdy :) kwestia przepalenia :P hehe
Wiele sztuczek z tych znałem; ale żeby tytoń pokropić sokiem z owoców to pierwszy raz słyszę jutro wypróbuję.
Nie palcie tylko aloesu i gałki muszkatułowej... Zmiata na 45-1.5H. Masakra. IMO najlepsze są miętowe, i truskawkowe. Jeśli jest dobra impreza to dodajcie trochę wina do wody ]:> wtedy jest wesoło!
ja paliłem tytoń firmy Nakhla w fajce wlasnej roboty, i nie bardzo mi smakowął.... jabłkowy był, ale malo bylo czuc jablka, i troche spalenizną. ktoś moze mi podac linka, do konkretniejszego tytoniu jabłkowego? tzn melasy...
Tirane dlaczego tak sadzisz ?? hehe pozdro :)
Cichoruski a jaki smak chcesz??
jabłko, morela najchętniej... tylko nie szalej z ceną xD
tak 20 zł bez przesylki bylo by najlepiej...
za 20 zł polecam ci dwie dobre fitmy AL WAHA MORELA i NAKHLATOBACCO tej drugiej ja używam i jest bardzo dobry :) ( jabłkowy)
1 . http://www.allegro.pl/item773770986_tyton_50g_do_fajka_wodna_al_waha_morela.html (MORELA)
2. http://www.allegro.pl/item774608934_two_apples_melasa_tyton_nakhla_typ_50_fajka.html (jabłko)
Bardzo dobry jest także tytoń SERBETLI MALINA ale mi jakoś on nie podchodzi za słodki :) ale to rzecz gustu i ceny :)
[35] Tytoń za 6,50zł chyba nie powala jakością, jeszcze jest to jabłko więc wątpię aby tam był smak jabłka (Będzie czuć anyż tak jak w wielu innych tytoniach jabłkowych) mogę się mylić, ale raczej nie spróbuje( przesyłka droższa niż tytoń )
no tak ale miał być do 20 zł wiec szału tu nie będzie ja kupiłem kiedyś na spróbowanie taki za 6 zł i bardzo się zdziwiłem bo był w miarę dobry :) ale opłaca się dołożyć trochę więcej i mieć przyjemność z palenia :) i oczywiście jak kupić to juz 250 albo 500 gram :)
No to ja właśnie ten drugi paliłem i był nie dobry...
moze wezme ten za 18 zł..
50 G starczy...
a co masz na mysli, mowiąc dorzucic wiecej? i o jakim tytoniu konretnie?
Na przykład
http://www.allegro.pl/item773778104_tyton_125g_do_fajka_wodna_serbetli_red_apple.html ten jest bardzo dobry polecam ;)
musisz liczyć 50g to gdzies 5 - 6 paleń :) chyba że palisz obficie to 3 - 2 palenia i nie ma :D
Jako, że tytoń w Eolsce jest bardzo drogi składam zamówienia u znajomych, którzy jeżdżą do Egiptu,Turcji itp. Sam za 2x szisze +2kg tytoniu wydałem 80 zł =) Opłaca się
[41]
taniocha :D
[40]
no ale wezme za duzo, i mi nie daj Boze nie bedzie smakował... w tedy do dupy.. dlatego, pierwszy raz jak testuje biore 50 i koniec :D nie palimy intensywnie
A oto moje cacuszko - >
kura, już miałem poradzić tartą gałkę muszkatułową...
I rozłożone ->
Ogólnie to jaram tylko zioło. Trzymam je w pudełeczku choć i tak odkryli je już moi rodzice ale ściemniam im że pale tytoń smakowy :D
umcy_bumcy, ile dałeś??
Nie ma pojęcia. Dostałem od kumpli na 18-stkę :D
kurde, bo kozacka jest xD no nic, jak niewiesz to trudno..
umcy_bumcy_um super sprzecior hehe
Wy tak na serio?
Zwykłą fajka. Wystarczy wlać wodę zapchać cybuch i chillout :d
Na serio :D hehe ale upychasz ja M.J :P zgadłem
Aż szkoda, ze taka fajna fajka, idze tylko na MJ xDD bo MJ to z bletka nawet jarać mozna...
kurde, mam nadzieje kupić niedlugo morele, albo jabłko :D
[53] OWNED xDD
no zielsko xDD
co to MJ ?
MJ = Zielsko , Trawa , Ganja ;)
A skąd taki skrót?
no od mary jean.. ale czemu akurat mary jean to niewiem, szczerze mówiąc...
a Ty Darius, wiesz?
Nie mam pojęcia :P
Pozdro dla tych którzy teraz pala :D:D miedzy innymi ja :p ktoś z was teraz pali ??
posiadam takie coś
http://www.allegro.pl/item763201620_fajka_wodna_ehipt_76cm_shisha_szisza_10254nie.html
http://www.allegro.pl/item747360801_shisha_50cm_fajka_wodna.html
oczywiście obydwie sa Niebieskie )
Właśnie przed chwilą spaliliśmy sobie z bongosa :D
nie od mary jeane tylko od MariJuana ;)jamajska nazwa, poligloci ;)
Palę z Cichoruskim, i fakt że ten był niedobry. Ja bym się skusił na wiśnię.
Strata kasy ten tytoń!
Ile on w ogóle kosztuje. On coś daje?? Ludzie Marihuana to jest to!!
http://www.youtube.com/watch?v=JBHO0OgaoBk
Nienawidzę tego ścierwa. Śmierdzi, źle smakuje i jest strasznie mdłe.
Wolę papierosy
Śmierdzi, źle smakuje i jest strasznie mdłe.
Wolę papierosy
Zabrzmiało raczej ironicznie
co to MJ ?
mary jane :) maryśka po naszemu :P
po każdym zbiera mi sie na rzyganie. szisza SSIE!
nie smierdzi. nie wiem co Ty paliłes, i od kogo... i duuuuzo smaczniejsze, niz zwykle fajki, moim zdaniem.
Antemos ----> niestety nie :) przyzwyczaiłem się do papierosów, więc tytoń z tych całych szisz kompletnie mi nie wchodzi
[69] - Ja też długo tak myślałem, ale to było jak się okazało spowodowane tym, że akurat paliłem takie słodkie ścierwo.
Najlepszy jest cytrynowy. Kocham ten tyton i wszystkim polecam. Jedyny problem z sziszami jest taki, ze po ostatniej domowce dywan byl do wyrzucenia...
Paliłem jakieś jabłkowe, wieloowocowe, cynamonowe, bananowe...
K4B4N0s ----> jakie polecasz
Marihuana dobra na wszystko
LEGALIZE MARIHUANA
Weźcie, w ogóle te fajki wodne, papierosy i marihuany to gówno w porównaniu do piwa i wina marki Wino :)
Paliłem tylko raz - jabłkowy tytoń z domieszką mleka (nie znam się na tym, ale znajoma dolewała gdzieś tam mleko). Już lepiej przyłożyć gębę do rury wydechowej samochodu.
a ja widzilem w m1 w radomiu fajki elektryczne ;p
fajki elektryczne ? tytoń z mlekiem ? nie rozumie ten profil jest dla tych co lubią palić fajkę wodna a nie wiem czemu wypowiadają sie palacze zwykłych , śmierdzących i obrzydliwych fajek albo ludzi którzy tylko raz palili shishe nie łapie tego...;/ a już powalił mnie tekst (Pizystrat) pozwolisz ze zacytuje ,,Weźcie, w ogóle te fajki wodne, papierosy i marihuany to gówno w porównaniu do piwa i wina marki Wino :) " to po co wchodzisz na te forum jak tak bardzo lubisz % ? załóż swoje o winie marki wino a nie piszesz na forum o fajce wodnej pomyśl człowieku .......
no przecież mleko to się do wody dolewa! zeby dym bardziej gesty był, geniuszu...
I znowu bonio w użytku :D
Wygasł wątek. niedobrze...
teraz, moze troche nie na temat, ale napisze co sobie kupię :D
http://www.skate-europe.com/headshop/details/12073
http://www.skate-europe.com/headshop/details/37306
http://www.skate-europe.com/headshop/details/43262
http://www.skate-europe.com/headshop/details/61866
Ostatnio kumplowi kupiliśmy małe bonio. Jest naprawdę spoko. Ściąga się fajne małe buszki naprawdę polecam dla początkujących. Moje jest trochę większe i jak się zassa to można ostro się zjarać.
Kupiliśmy mu też taką fajkę (na dole pomarańczowa). To jest masakra. Lekkie zaciągnięcie i buch jak mleko *_* 3 kolejki i chilout :D
Gicior :D gdzie kupujesz?
Igierr
nie bedzie czuć mlekiem?
tak sobie lubie ten smak... dolac do wody czy samo mleko?
Najlepszy dym jest jak w dzban nalejesz mleka! musisz spróbować! dym jest tak gęsty, że nie widzisz dosłownie nic w pokoju!! zajebista sprawa!
Jak dla mnie najlepszy tytoń to Serbetli truskawka i mięta oraz Abir pomarańcza. Byle do wiosny:D
No już ładnie cybuch spalony :D
Jeszcze parę rundek i będzie czarny :D
Co jest czemu nic nie piszecie?
Nic nie palicie, odstawiliście bonia ??
mi tez nie podpasowala Nakhla...
palimy, palimy, nie boj sie! :D
liscie tytoniu do bluntow kupuje w tym tygodniu
Dobra, ja odkopuje, bo może ktos jeszcze będzie chciał pogadac...
ktoś coś pisał o nakrapianiu tytoniu(to takiego zwyklego, jak z papierochów?) sokiem z owocow?
moze mi ktos dac dokladne instrukcje?
Są specjalne aromaty do tytoniu. Tytoń kupuje się jakiś specjalny, nie wiem dokładnie jaki, ale moczy się go kilka razy żeby był słabszy i mokry. Potem dolewa się tego aromatu (7zł kosztuje chyba buteleczka) i odstawia żeby przeszło aromatem. Potem palisz ile wlezie =)
siemanko ;) ktoś tu jeszcze pisze na tym forum :D pozdrawiam
ja piszę, ale nikt poza tym.. Umcy Dupcego chyba zbanowali.. a Ty palisz jeszcze?
No jestem (Umcy) ;)
Kurczę dawno nie paliłem z bonia :/
Już zapomniałem jak to smakuje :(
Ostatnio temaciku mało na bonio żeby coś w ogóle poczuć :(
PS. Jak można palić to z [92] *_*
Tylko sensi!
Wy siebie słyszycie. Gadacie o MJ jak o jakimś cukierku.
lubie takie z pestek tyton
Ej, a marihuana w mojej głowie cały dzień, czas płynie wolno,
Życie piękne jest jak sen, wyglądam przez okno,
I do ludzi śmieję się, Oni widzą że ich kocham,
Dlatego kochają mnie!
Niestety znowu bez bonia ;/ Całe mi już śmierdzi tyteksem i w ogóle ohyda <blee> Nie wiem, coś po nowym roku trzeba więcej skołować i rozruszać sprzęt.
wątek chyba wymarł. Coś nie palicie chyba :/
africa_unite - siema ziomm ; D
kup jakieś tanie, byle wlać wody i ciągać : D i ofc ze sprzęgiełkiem, bez tego ani rusz
tytkiem? zwykłym czy owocówką? jak owoc to jeszcze da się przeżyć ;D
Edit. Nie, do Soula.
Ty do mnie mówisz?
odkopuje!
Umcy, kiedy jarasz? :D a próbowałeś palić z fajek wodnych samoróbek?
i jeszcze raz probuje odkopac..
Jaracie jeszcze? odezwijcie sie :DD
rzadko pale, przewaznie tyton jablkowy ;)
Kiedys to bylo czestsze ale stlukla mi sie faja :(
Ktoś orientuje się które węgle (firma, nazwa, kształt) są dobre? Bo przywiozłem z Egiptu jakiś malutki "brykiet", który co prawda ma zapalającą się powłokę, ale spala się w zbyt szybkim tempie.
Backside --> To zależy, czy chcesz węgle samorozpalające, czy takie, które musisz rozpalić ręcznie (kokosowe). Te drugie wymagają dłuższego przygotowania, ale za to nie śmierdzą tak jak samorozpały (które są nasączone jakimś łatwopalnym roztworem) i paląc fajkę nie czujesz ich zapachu. Jeśli chodzi o te, które musisz sam rozpalić, to polecam Cocobrico - http://allegro.pl/item913988609_wegielki_kokosowe_cocobrico_1kg.html . Jak widzisz są dosyć tanie i do tego wydajne :)
fire ---> o to to, właśnie takie nieśmierdzące byłyby super :). Je się opala normalnie na ogniu od kuchenki?
Miałem okazję palic bo byłem w Egipcie a tam wszyscy palą.
Backside ---> Można na ogniu kuchenki (sam tak opalam) albo są też takie palniki, które się do tego nadają - http://allegro.pl/item911755532_mini_palnik_do_rozpalania_wegielkow_zapalniczka.html .
Co jest ludzie ??
Miałem ambitny plan nie palić do maja do matury i już dwa miechy wytrzymałem ale cóż laski z klasy chciały zapalić to odkopałem bonio i jazda ;)
I znowu się zaczęło
good sensi ;)
Ostanio nie wiem dokładnie kiedy, o 4 :P w nocy sobie w radyjku audycję na TOK FM o fajkach wodnych słuchałem
I tam mówili :P że jak się dodaje mleko to pełno pary jest :D, a jak jakiś alkohol (nie wiem jaki dokładnie) to ma naprawdę mocny efekt
To y mlekiem to się zgadzam. wiele razy to praktykowałem. Dym jest o wiele gęstszy.
Do maryhy nie można mleka bo reakcje zachodzą :D
Piwa nie polecam. Bardzo się pieni i pozostaje ten gorzki smak który przenosi się na dym :/
Joł czemu wątek upadł??
Nie palicie już z bongosa ??
Zaczęły się wakacje więc wyjąłem swoje bonio i odpaliłem co trzeba :]
A jak tam wasze fajki wodne ??
A ja mam już 2 shishe - jedną taką bardziej oficjalną na 2 węże, i wielką, i drugą z zamiany(z kolegą) - taką mniejszą. Tylko że węgielki mi się skończyły..
Do tej pory nie byłem przekonany co do fajki wodnej, ale ostatnio na imprezie zapaliłem i... po prostu zajebioza, z mlekiem wymiata :) Siada trochę na bani. I jest dość smaczne. Fajny dym idzie, i według mnie jest to dużo lepsze od papierosów, nie śmierdzi tak jak one, i lepiej smakuje.
Witam Wszystkich po długiej nie obecności :D:D haha ;] widzę ze forum trochę zapomniane ale odbijemy powoli ... Ma ktoś coś nowego z sprzętu ? ja mam takie cudeńko http://www.allegro.pl/item1047719451_fajka_wodna_ottoman_rk_81cm.html tylko ze niebieskie i powiem ze powala :) a co tam u was ? może znacie jakieś nowe sztuczki? Pisać Pozdrawiam :)
Ja mam taką
http://www.allegro.pl/item1067053719_fajka_wodna_amira_szisza_wegiel_shisha_zielona.html
Tylko że z innego sklepu, z niebieskim wężem i brązowym cybuchem. I muszę sobie kupić przejściówkę na 2 węże
O świetny wątek. Jestem wielkim fanem fajek wodnych. Tak jak nie znoszę papierochów, tak faje wodna uwielbiam:)
Powiedzcie mi, gdzie kupujecie porządne tytonie do faji? Kiedyś udało mi się trafić przypadkiem na świetny melonowy (żadna nankhla czy inny badziew). Był tak świetny, aromatyczny, dawał dużo dymu takiego świeżego, a nie gęsto-duszącego jak większość tytoniowego guana, super.
Co wy stosujecie, co polecacie?
Pytanie do znawców - czy myjecie węża? Podejrzewam, że się tam sporo syfu zbiera, ale słyszałem jakieś rozbieżne opinie na temat czyszczenia tego elementu - że może rdzewieć od środka.
<--- Tak jak nie znoszę papierochów, tak faje wodna uwielbiam:)
Co do tytoniów - wg mnie absolutnie the best jest jabłuszko/dwa jabłuszka. Jeden z niewielu tytoniów od którego czuć wyraźny smak we wdychanym dymie.
Ostatnio rozpracowuję też wanilię - bardzo dobra, aromatyczna, też ma wyraźny smak/zapach.
Melon jest ok, część owocych też, ale niektóre mają niewyraźny smak i przy dłuższej sesji jarania potrafi trochę zemdlić od słodkości ;).
Narazie z tytoni najlepsze zdanie mam o "Al Sultan". Dwa jablka sa chyba wlasnie z tej firmy. Polecam z tej firmy też pomarańczę, oraz "banana milk". To Al Sultan to dobra firma... ale szukam jakiejś the best, czegos naprawde super.
Co do węża, to myje go "ciśnieniowo" wkaldam koncowke pod kran, zaciskam piesciam i tak z 10 min by wiekszosc syfu uleciala.
Warto też czasem dezynfekowac banie, szczegolnie jak ktos lubi zapomniec wylać wode po paleniu. Powodow jest mnostwo, bakterie, grzyby, glony, bakterie legionelli. Jak raz zostawilem na sloncu na 2 dni, to mialem w środku mikro ogrod botaniczny.
Najlepiej smakują mi melasy Starbuzz i Fantasia. Szkoda, że są u nas dość drogie i ciężko dostępne.
Radze uważać z myciem węża, bo niektóre węże gorszych firm mogą się poprostu rozlecieć po umyciu :P
Ta, raz tak mialem. Dobrze jest zrobić swojego własnego zaskrońca, np z wykorzystaniem rurki PE, lub PB
Ale mi smaka narobiliście.
Trzeba będzie niedługo coś z fajusem wykombinować koniecznie!
Wczoraj sprawdziłem nowy patent: bania z fajansa do zamrażarki, pilnować by schłodzić wodę do + - 4oC dwa plastry cytryny wcisnac i jakis tyton lekki, np melon. SUPER
Ja preferuje Jamajski zielony tytoń o smaku ziołowym i najlepszy sprzęt do niego to wiaderko.
Jak by ktoś nie wiedział jak zrobić to niech pisze. A co do bonga to spróbujcie sobie kiedyś zamiast wody wlać gęsty sok malinowy albo jakiś inny typu paola
Na tych egipskich tytoniach można zrobić niemały interes =) Kupiłem niedawno 5kg tytoniu w paczkach po 50g, w polsce jakoś po 20 zł stoją. Sprzedając 1/3 tego co mam po 5-10 zł od paczki wpada dużo kasy =) I jeszcze kupiłem 5 szisz, sobie porządną, i znajomym =)
No przyszedł punk i wątek podbił ;]
Myślę o zakupie sziszy i spróbowaniu tego smakowego tytoniu bo nigdy nie paliłem a posiadaczem bonga jestem już prawie od roku ;P
A jak się pali ten tytoń to się go normalnie do płuc wciąga czy tylko do ust i wypuszcza?
A a z tej sziszy to można normalnie temat palić??
umcy możesz normalnie temat, ale szybko pojdzie przez węgielek.
no normalnie bierzesz i ciągasz. tyle ze nie podpalasz a ogrzewasz węgielkiem. bardzo smaczne to jest.
Ach, ostatnio paliłem u kolegi znowu. Niedługo sobie kupię, bo to fajna rzecz, o niebo lepsze, niż papierosy czy inne świństwo ;)
widze ze nikt nic ne pisze :( bo zamierzam kupic fajke i bym sboie o niejpogadal ;d
Witam i o zdrowie pytam.
Czemu ten zajebisty wątek upada cały czas??
Co już nie palicie z bonia?
Ja jakoś ostatnio nie miałem okazji zapalić ze swojego już chyba od 3 miechów O_O
Backside - ja z zupelnie innej beczulki, ale chce ci podziekowac za nakierowanie mnie na Lonniego Smitha (tego od "Cosmic Funk"). Wlasnie sobie kompletuje jego dyskografie z czasow "Cosmic Echoes". Co prawda z rozpedu kupilem tez Dr Lonnie Smitha (czy oni sie nie moga inaczej nazywac? :)) no ale coz...
A fajeczke i owszem, owszem, choc ja okazjonalnie i glownie jak jestem w odpowiednim do tego kraju - nie ma to jak wieczorkiem sie na poduszkach rozwalic, popijac kawke z kardamonem czy mietowa herbatke i pykac sobie szisze z jablkowym tytoniem (mietowy tez OK).
Africa - mozesz sie zaciagnac ale mozesz tego szybko zalowac. :]
a pro po fajek wodnych to mój sąsiad który ma talenta artystycznego zrobił sobie fajke wodne z drewna wyrzeźbił fajna tylko nie ma węża tylko jest rurka ale jaranie jak z normalnej
A ja się chetnie wymienię. Kupiłem sztangę (pakowaną po 10 sztuk opakowań) tytoniu wielowocowego w Syrii. Osobiście nie przypadł mi do gustu, ale osoby z którymi paliłem chwaliły go sobie. Tak więc chętnie wymienię paczkę bądź więcej na coś innego, może melon ?
http://www.nazarhookah.com/images/Fruits.jpg
Dostałem właśnie fajkę wodną w wersji mini, taką ok 20 cm przypominają rozmiarem bongo. Wygląda porządnie - jest duży cybuch z uszczelką, wąż w osobnej folii itd. - ale kiedyś słyszałem od kumpla, że te małe nie nadają się do palenia.
Prawda to?
dolomith ---> Melon jest niezły. Kumple przywiózł właśnie z Egiptu. Ma niesamowicie intensywny zapach już przy nakładaniu i czuć go również przy paleniu. Dobra sprawa.
smuggler ---> a bardzo się cieszę, że nawróciłem kolejną osobę :). Chociaż ja za LLS szaleję, znajomi "od muzyki" rzadko podzielają moją fascynajację.
Ale widzę, że przed pomyłką z Dr. Lonniem Smithem nie zdążyłem zapobiec ;) - zbieżność imieniam, nazwiska... ale muzyki niestety już nie :).
Astral Travelling, Cosmic Funk, Reflections of a Golden Dream, Renaissance, Exotic Mysteries, Loveland, Expansions - resztę można sobie odpuścić
Oto nasze dzieło ->
Taka "mini" szisza :)
Wzięliśmy moje bongo i daliśmy jakiegoś węża i paliło się zajebiście :)
Była moc :)
Backside - my też mamy bongo takie małe też ok 20 cm i pali się super. Fajne małe chmury się ściąga ;)
trzeba podbić ten jakże dobry wątek w którym tak mało ludzi sę udziela :)
Właśnie chcę sobie fajkę wodną zamówić z allegro czy jakiś znawca mógł by mi coś polecić od 25 do 50 zł ? http://allegro.pl/fajka-wodna-shisha-szisza-wegielki-gratis-tyton-i1184473457.html co o tej sądzicie...
@Obscure
Za taką cenę wygląda nieźle, ma popielnik, cybuch też dość spory. Mam podobną, jeśli chodzi o kształt dzbana i całkiem fajnie się z niej pali, ale na twoim miejscu zainwestowałbym w coś większego, o ile masz więcej funduszy, bo imo jeśli dzban jest większy, to dym jest bardziej gęsty, co dla mnie jest plusem.
Będę zamawiał jedną z poniższych, którą wybrać ?
http://allegro.pl/shisha-szisza-fajka-wodna-40cm-3-kolory-na-prezent-i1203512286.html
http://allegro.pl/duza-shisha-fajka-wodna-45cm-orientalna-4-kolory-i1213810660.html
Przyszła już do mnie fajka i mam pytanie jeśli do cybucha kładę tytoń to węgielek gdzie umieszczam ? Na tym tytoniu kładę ;>
Człowieku, na cybuch owijasz folią alumioniową, robisz dziurki igłą/nożyczkami i na to, bo tak to tytus się żarzy a nie podgrzewa LOL
http://www.youtube.com/watch?v=lUN4MU6AbUw&feature=related
Dla wszystkich "znawców" kładących węgiel na melase.
Hmmm, to Arabowie widocznie się nie znają:).
Sęk w tym, by nie podpalić tytoniu, ale jak ktoś ma doświadczenie, to nie musi cybucha wykładać. Wystarczy po wierzchu folią pojechać i jazda.
Jest problem - zginęła kulka! Tak, ta mała kulka, która tamuje dostęp powietrza w tym gniazdku na wysokości dziury, w którą zatyka się węża.
Oczywiście można to zalepić, ale kulka była o tyle fajna, że można było co jakiś czas swobodnie "wentylować" butlę z nagromadzonego dymu przez dmuchnięcie w fajkę (patent, który zalecił mi sam egipski sprzedawca fajki - działa!).
Ktoś ma pomysł gdzie coś takiego kupić?
Backside
Mowisz o wentylku? czasami mozna kupic te wentylki/wejsca do węza w roznych sklepach internetowych z sziszami. widzialem nie raz cos takiego. a najlepiej przejdź sie do sklepu w miescie, i po prostu porozmawiaj o tym, na pewno Ci coś doradza.
no chyba że nie masz takiego sklepu.
Witam :)
Dzisiaj zawitałem do akademika jako że miałem długie okienko i przywitali mnie sziszą :)
Było to moje pierwsze obcowanie ze smakowym tytoniem i sziszą i powiem no że.... nuda :/
No ssam tego węża mam ten dym w ryju i wypuszczam... I gdzie tu przyjemność? Gdzie zabawa?
Nie ma to jak zwykła dobra GANJA :D
Okazało się, że fajkę da się "zreperować" przy pomocy sklepu fajka24.pl ;). Zawory, kulki, uszczelki - wszystko zakupione na zapas. Po dopieszczeniu sprzętu kurzy jak trzeba.
Przy okazji kilka nowych odkryć:
- węgiel Bamboocha jest GENIALNY! Nawet nie wiem czy nie lepszy niż Cocobrico. Rozpala się znacznie szybciej, świetnie trzyma ciepło i pali się niewiele krócej od coco.
- tytoń jaśminowy może fajnie się nazywa, ale jest bardzo słaby w smaku, trochę zaciąga tym zapachem odświeżającym z toi-toia, naprawdę mało ma wspólnego z aromatem jaśminu
- tytoń morelowy niestety też do elity nie należy. Z owocowych na razie tylko winogrono i wieloowocowe naprawdę dają radę (chociaż też przy dłuższych posiedzeniach - o dziwo - trochę się tym przesładzam).
Szisza to chyba największa pomyłka ludzkości :/
Kurde kupiłem sobie tytonie dwa jabłka i banan i kurde jedno smakowało jak trociny a drugie jak kora...
Do tego drapie w gardło i muli :/
Nie ma to jak ganja....
Jej, jaki z ciebie kozak. Ale nie ma to jak 99% spirytus prosto w zyle kroplowka, wiec wsadz se te ziolo w kuperek i mocno sie zaciagnij.
^ nie pije alkoholu :)
Bo to cos dla doroslych, fakt.
[155] I tak nic nie przebije haszu. Czysta masakra.
Ganja jest bardzo smolista, jak się ściąga z bonga trochę oczyszcza ta woda.. ale to dalej jest jedna wielka smoła.
Sylwester będzie udany;)
dobra dobra, przepychanki przepychankami a ja mam pytanie ;)
Czy wśród fajek wodnych w cenie do powiedzmy ok. 100zł jest jakaś różnica co się wybierze? Czy raczej różnią się tylko wyglądem i można brać co się podoba?
[159] Szkło z jakiego jest wykonana:
-Grube
-Podwójne
-Chartowane.
Ilość rurek.
Rodzaj szkła.
Długość(cm/mm).
Wielkość pojemnika do nabijania tytoniem.
Ogólnie to chodzi mi o coś z oferty tego sklepu:
http://shishka.sote.pl/category/fajki-wodne-fajki-do-100pln
[162] Jabłko;)
Smuggler olejmy temat mojego wieku (19) i tego jakie używki konsumuje, mój organizm i moja wola co będę brał :)
Ja po prostu wyraziłem swoją opinie na temat palenia tytoniu smakowego z shishy :)
Dobra ludzie :)
Jestem umówiony na jaranie ale shishy.
Dajcie mi jakieś linki do allegro z dobrym i sprawdzonym tytoniem.
Cena nie gra roli, ale bez przesady!!
I foto mojego sprzętu :)
upnę :)
Z firm nie wiem co Ci polecić, mi kolega z Egiptu przywoził po 5zł za paczkę. Najbardziej mi smakował winogron i jabłuszko, oprócz tego popytaj kolegę Cichoruskiego jak robił cytrynową melasę ze skórki cytrynowej, soku i miodu - pamiętam że poszła w godzinę, taka dobra :)
Odradzam Nakhle cynamonową. Masakrycznie niedobre.
Zrób samemu. Przeczytaj kilka poradników, z każdego po troche, a wyjdzie Ci najlepsze co paliłeś.
Ja zrobiłem melase cytrynowo miodową, i była genialna. Robiąc samemu masz ten plus, ze wszystko zależy od Ciebie. Smak, krojenie, wilgotnosc, ilosc dymu.
z grubsza wygląda to tak, ze obierasz owoc (najlepiej cytrus) z skóry, siekasz na paseczki i wrzucasz do mieszanki:
gliceryny
soku z owego owocu
ew. miodu i/albo mleka.
proporcje, przesiąkanie itd musisz sam złapac, albo tak jak wczesniej wspominalem pomoż sobie poradnikami.
Swoja melase oceniam tak:
dym 7/10
smak 8/10
Vader-> Polska nakhla nie może sie równac tej z egiptu. polska nakhla to trociny, a egipska to całkiem przyzwoity tytoń
aromat 8/10
estetyka, wygląd, i to jak mocno sie ubrudzisz 6/10
cichoruski.
Możesz podesłać linki na których ty się opierałeś.
Nie ukrywam będę palił z taką laską i fajnie było by ją zaskoczyć czymś innym :P
1. obierasz ze skorki pomarancze/cytryne, kroisz ja na paseczki o szer. 3mm, i długosci ok 3 cm.
2. suszysz naprawde dokładnie.(tak zeby wszystkie soki wyparowały. najpierw na kaloryferze, pozniej jeszcze możesz w mikrofali. ja mialem najlepiej, ponieważ suszylem na goracym parapecie w wakacje. 1.5 godziny i miałem wiór.)
3. wlewasz do miski gliceryne, z miodem. 60 procent gliceryny 40 miodu.
4. wrzucasz wysuszone skorki i kropisz wszystko sokiem z owocu, dosyc obficie
5. Wszystko razem wlewasz do woreczka i zostawiasz na 3 dni zeby sie przegryzło.
6. wyjmujesz, odcedzasz, pakujesz do woreczka wilgotna, ale nie kapiąca melase i palisz.
spoiler start
i tak nie zaruchasz
spoiler stop
Wiem ze miód sprawdza się z cytryna, i smakuje w tedy podobnie jak nestea cytrynowa.
Z pomarańcza nie szalał bym z miodem, ale za to obficie bym skropił sokiem, żeby bylo czuc smak.
Możesz zrobic z innych cytrusów, albo np. z kiwi.
Rożnica z kiwi polega na tym, ze suszysz plastry, a ususzone dopiero siekasz na paseczki.
Wszytko metodą prób i błędów, i zdecydowanie jest to dość czasochłonne. Także jeżeli potrzebujesz na zaraz, to nie bierz do koleżanki bo będzie klapa.
Co jest jaracze?
U mnie lipa. Bongo i szisza leżą w szafkach i zarastają kurzem :/
Jakos nie ma czasu i kasy ani ta trawkę ani na tytoń :/
Nie pozwólmy temu wątkowi umrzeć!!
Jutro jaram z shishy i kurde zamówiłem sobie tytoń arbuzowy, ale raczej nie przyjdzie i lipton.
Dobrze że wczoraj w ramach zabezpieczenia w sklepie kupiłem dwa jabłka to zawsze będzie co jarać.
Chociaż w sumie ostatnio jarałem podaj kokosa z węgielkami o smaku wanilii... naprawdę dojebane :)
Co do ganji to kumple się obrazili na mnie i od 5 miesięcy nic nie jarałem :/