Facebook, czy da się ukryć swoje komentarze przed znajomymi?
W zasadzie tak jak w temacie. Czy jest możliwość ukrycia swoich komentarzy przed znajomymi. Chodzi o to że żeby nie dostawali powiadomień jak skomentuje jakiś temat na Facebook.
Bo czasem jak mnie poniesie to piszę takie komentarze że uszy więdną. A że to nie ma nic wspólnego z rodzinką i ze znajomymi, których znam osobiście wolałbym żeby ich nie widzieli. Po prostu to są takie komentarze dla beki pisane ale nie wszyscy mają dystans do życia i zbyt biorą to do siebie to wolałbym żeby ich nie widzieli.
Nie pisać na FB. Wtedy rodzinka i znajomi nie będą wiedzieć, że dany delikwent jest głupszy niż dotychczas myśleli.
Nie ma z tym najmniejszego problemu.
Na grupach teraz jest opcja komentowania jako Anonimowy uczestnik lub przybrania jakiegoś wybranego przez siebie nicku. Jak na jakimś oldschoolowym forum typu GOL.
Alternatywnie można założyć drugi profill /trollprofil / prawdziwą twarz i na nim obserwować różne fp i komentować plując jadem lub komplementując kobiece walory bez obaw, że ciocia przyuważy i będzie krzywo patrzeć na urodzinach.
A fotki z urodzin wyżej wspomnianej cioci można wrzucać już normalnie na profil osobisty ze swoimi znajomymi i rodziną.
Chciałem sobie założyć drugie konto ale wprowadzili to weryfikacje wieku i teraz na wstępie prosi o dostęp do kamery, której przy komputerze nie mam. A nawet jakbym miał to i tak im nie podeślę zdjęcia swojej facjaty, a tym bardziej skanu dowodu osobistego. Do tego po kilku minutach dostałem e-mail że konto zostało zawieszone za naruszenie jakiś "standardów społeczności". Pewnie poszło o to że podałem fejkowe imię i nazwisko i to nie typu Jan Kowalski ale co wcisnąłem na klawiaturze to zostało czyli coś w stylu dfdfs dsasd. Dobra nie chce mi się w to bawić. Jak tak będzie miała wyglądać weryfikacja wieku to jest to tragedia. Swoją drogą człowiek odpocznie od tych stron.
Czyli chciałbyś założyć fejkowe konto tylko po to żeby na nim wypisywać komentarze, których normalnie wstydziłbyś się przed swoją rodziną i znajomymi.
Skoro tak to faktycznie odpocznij sobie od tych stron, tak będzie lepiej dla wszystkich.
To ich nieźle odkleiło lol.
Swoją drogą ciekawe czy ci co dawno mają założone konta to też muszą się tak weryfikować czy tylko ci co dopiero je zakładają. Jeśli tylko ci nowi to wsm. dziwactwo czemu tylko nowych weryfikować, a nie np. tych co założyli konto przypuśćmy tydzień przed tym kiedy ta weryfikacja weszła.
Oczywiście wszystko dla naszego dobra i dobra dzieci ta weryfikacja XD. A przynajmniej chcą wszystkim wmówić, że w tej weryfikacji o to chodzi.
A jeszcze co do komentarzy to na domiar złego dla znajomych FB je WYRÓŻNIA. Bo nad postem chyba jest wtedy napisane, że XXXXX skomentował ten post jeśli masz tego kogoś w znajomych. Więc musiałbyś ich pousuwać, żeby takiego info nie mieli.

To znajomi dostają powiadomienia, jak coś napiszemy? Mi się takie rzeczy nie pokazują. Nawet w grupach, które mamy wspólne muszę sam "natknąć się" na komentarze znajomych żeby wiedzieć, że cokolwiek napisali.