Facebook, czy da się ukryć swoje komentarze przed znajomymi?

Forum Komputery
Odpowiedz
12.04.2026 01:20
1
odpowiedz
sabaru
36
Senator

Facebook, czy da się ukryć swoje komentarze przed znajomymi?

W zasadzie tak jak w temacie. Czy jest możliwość ukrycia swoich komentarzy przed znajomymi. Chodzi o to że żeby nie dostawali powiadomień jak skomentuje jakiś temat na Facebook.

12.04.2026 20:42
WolfDale
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
WolfDale
97
~sv_cheats 1

Via Tenor

A czemu chcesz ukrywać komentarze przed znajomymi?

12.04.2026 21:33
2.1
odpowiedz
sabaru
36
Senator

WolfDale
Bo czasem jak mnie poniesie to piszę takie komentarze że uszy więdną. A że to nie ma nic wspólnego z rodzinką i ze znajomymi, których znam osobiście wolałbym żeby ich nie widzieli. Po prostu to są takie komentarze dla beki pisane ale nie wszyscy mają dystans do życia i zbyt biorą to do siebie to wolałbym żeby ich nie widzieli.

13.04.2026 11:02
😜
2.2
6
odpowiedz
Jerry_D
82
Senator

Nie pisać na FB. Wtedy rodzinka i znajomi nie będą wiedzieć, że dany delikwent jest głupszy niż dotychczas myśleli.

13.04.2026 12:21
hopkins
😁
2.3
6
odpowiedz
hopkins
236
Zaczarowany

Ile kont masz na tym forum, bo nie masz jaj pisać na głównym? Jeśli wstydzisz się tego co piszesz, to może nie pisz niczego.

post wyedytowany przez hopkins 2026-04-13 12:22:02
12.04.2026 22:00
Deton
3
odpowiedz
Deton
220
Know thyself

Nie ma z tym najmniejszego problemu.
Na grupach teraz jest opcja komentowania jako Anonimowy uczestnik lub przybrania jakiegoś wybranego przez siebie nicku. Jak na jakimś oldschoolowym forum typu GOL.

Alternatywnie można założyć drugi profill /trollprofil / prawdziwą twarz i na nim obserwować różne fp i komentować plując jadem lub komplementując kobiece walory bez obaw, że ciocia przyuważy i będzie krzywo patrzeć na urodzinach.
A fotki z urodzin wyżej wspomnianej cioci można wrzucać już normalnie na profil osobisty ze swoimi znajomymi i rodziną.

13.04.2026 19:29
4
odpowiedz
3 odpowiedzi
sabaru
36
Senator

Chciałem sobie założyć drugie konto ale wprowadzili to weryfikacje wieku i teraz na wstępie prosi o dostęp do kamery, której przy komputerze nie mam. A nawet jakbym miał to i tak im nie podeślę zdjęcia swojej facjaty, a tym bardziej skanu dowodu osobistego. Do tego po kilku minutach dostałem e-mail że konto zostało zawieszone za naruszenie jakiś "standardów społeczności". Pewnie poszło o to że podałem fejkowe imię i nazwisko i to nie typu Jan Kowalski ale co wcisnąłem na klawiaturze to zostało czyli coś w stylu dfdfs dsasd. Dobra nie chce mi się w to bawić. Jak tak będzie miała wyglądać weryfikacja wieku to jest to tragedia. Swoją drogą człowiek odpocznie od tych stron.

13.04.2026 19:38
4.1
3
odpowiedz
Grigori1922
36
Konsul

Czyli chciałbyś założyć fejkowe konto tylko po to żeby na nim wypisywać komentarze, których normalnie wstydziłbyś się przed swoją rodziną i znajomymi.

Skoro tak to faktycznie odpocznij sobie od tych stron, tak będzie lepiej dla wszystkich.

13.04.2026 20:26
Felipe
4.2
odpowiedz
Felipe
26
Messiah

sabaru
To ich nieźle odkleiło lol.
Swoją drogą ciekawe czy ci co dawno mają założone konta to też muszą się tak weryfikować czy tylko ci co dopiero je zakładają. Jeśli tylko ci nowi to wsm. dziwactwo czemu tylko nowych weryfikować, a nie np. tych co założyli konto przypuśćmy tydzień przed tym kiedy ta weryfikacja weszła.
Oczywiście wszystko dla naszego dobra i dobra dzieci ta weryfikacja XD. A przynajmniej chcą wszystkim wmówić, że w tej weryfikacji o to chodzi.
A jeszcze co do komentarzy to na domiar złego dla znajomych FB je WYRÓŻNIA. Bo nad postem chyba jest wtedy napisane, że XXXXX skomentował ten post jeśli masz tego kogoś w znajomych. Więc musiałbyś ich pousuwać, żeby takiego info nie mieli.

13.04.2026 21:53
4.3
odpowiedz
sabaru
36
Senator
Image

Felipe Wygląda na to że dla nowych kąt tak. Swoją drogą możliwe że jak ktoś ma konto od 20 lat na FB i do tego już ma na swoim jakieś foty siebie to mogło przejść weryfikacje już dawno. Jakiś czas temu pojawiało się kilka razy info żeby coś tam zaakceptować ale kto to czyta i być możliwe w tedy konto przeszło weryfikacje.

13.04.2026 20:45
Narmo
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Narmo
43
nikt

To znajomi dostają powiadomienia, jak coś napiszemy? Mi się takie rzeczy nie pokazują. Nawet w grupach, które mamy wspólne muszę sam "natknąć się" na komentarze znajomych żeby wiedzieć, że cokolwiek napisali.

13.04.2026 21:58
5.1
odpowiedz
sabaru
36
Senator

Narmo nie wiem do końca jak to działa ale coś tam siostra wspominała że widziała jakieś tam moje komentarze. Tutaj głównie chodzi o te newsy co się wyświetlają na jednej zakładce na FB, a tylko w tym się udzielam. Jak to znalazła to nie wiem. U mnie jedynie co się wyświetla to jak ktoś np. wstawi swoje zdjęcie jak je pączka czy jest gdzieś na wakacjach.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl