Dobry pomysł, a stadiony mamy :)
Całkowicie umarła w wśród was umiejętność czytania.
Pomysł organizacji EURO 2020 w kilkunastu krajach jednocześnie wydaje mi się bardzo ciekawy i pomysłowy.
Taka Liga Mistrzów w wersji narodowej. Imo zły pomysł, ale raz, na rocznicę, można spróbować. Tylko jak to będzie wyglądało w przypadku meczów grupowych, jeden mecz w Lizbonie, drugi w Moskwie i weź tu lataj :)
maly offtop
Waldemar Forlanik, mimo tylko trzech postow na swoim koncie, oficjalnie staje sie jednym z najbardziej zalosnych, czerstwych i na sile wymyslanych forumowych dowcipow ever
koniec offtopa
a pomysł z euro w kilkunastu miastach europy wydaje mi sie ciekawym rozwiazaniem, mozna tylko zastanawiac sie nad kwestiami logistycznymi i ewentualnym zmeczeniem zawodnikow, spowodowanym podrozami. niby teraz tez duzo lataja, a caly pozostaly czas i tak spedzaja w jednym miejscu, to jednak takie rozprzestrzenienie miast po calym kontynencie moze takie podroze znaczaco wydluzyc.
ale wydaje mi sie, ze takie problemy zostalyby szybko w jakis sposob rozwiazane przez madrych ludzi, a sama idea jako uswiecenie 60. rocznicy to imo dobry pomysl.
I tak nie bylibyśmy gotowi...
Pomysł może i fajny, ale sami dobrze widzimy jak wielką szansą i sukcesem zarazem jest organizacja Euro w jednym państwie. Takie rozrzucenie go po całej Europie jest technicznie do wykonania, w zasadzie bezproblemowe, a na dodatek fajne z punktu widzenia symboliki. Z drugiej strony jest to jednak strata ważnego święta dla przynajmniej jednego europejskiego kraju.
Ja bym chciał żeby Euro 2020 dostały na przykład Włochy, ponieważ przydałyby się im nowe stadiony, a turniej może pomógłby im nieco ruszyć gospodarkę.
Do tej chwili chęć organizacji mistrzostw Europy w 2020 roku zadeklarowały wspólnie Azerbejdżan z Gruzją
LOL
Już dawanie EURO takiemu państwu jak Ukraina było IMO błędem ale Gruzja i Azerbejdżan? Gdzie to w ogóle jest?(ostatnie pytanie z nutką sarkazmu).
EURO we Francji odbędzie się z udziałem 24 drużyn? To w ogóle możliwe? Jestem słaby z matematyki ale coś drabinka eliminacyjna mi nie pasuje...Chyba, że po fazie grupowej będą "małe grupy"
^^^ Też zastanawiałem się nad tymi 24 drużynami. Wychodzi 6 grup po 4 drużyny. Możliwe, że będą wychodziły z grup od razu dwie pierwsze drużyny, a cztery kolejne zespoły z trzecich miejsc (tzn. te z najlepszym bilansem bramkowym). Podobnie jest w Copa America. To tylko taki mój pomysł...
i Polska bedzie rozgrywac swoje mecze grupowe w Portugalii, Rosji oraz Rumunii..
raj dla kibiców, tyle miejsc zwiedzic ;)
I na każdy mecz trzeba będzie wsiadać w samolot?
Pewnie na większość, czyli dokładnie tak, jak jest teraz.