Mam problem z odtwarzaniem filmów z dysku w tej rozdzielczości, każda inna rozdzielczość włącznie z 1080p i 720p działa poprawnie. Czym odtworzyć ten plik, który ma rozszerzenie y4m ?
Procek nie wyrabia.
Yt nie ma znaczenia bo tam 1080 jest tylko umowne.
Prawdziwy film 1080p powinien mieć bitrate rzędu 10 Mbit/s, a youtubowe 1080p ma bitrate pokroju zaledwie 4-5 Mbit/s więc nie ma co tu porównywać, jak wspomniał przedmówca.
Napisz jaki masz procek i będzie wszystko jasne.
A ile rdzeni trzeba posiadać żeby odtworzyć 1080p z bitrate 10 Mbit/s ?
tO nie zależy od liczby rdzeni a od kodeków czy wykorzystają te rdzenie, mi Last Samurai 1080p szedł na athlon 64 x2 2GHz
@Jeremy Clarkson
spróbuj Potplayer
Dzięki to działa. Z tego co zauważyłem to pozostał mi tylko problem z formatem plików .mkv w których dźwięk jest cholernie zniekształcony, a Potplayer w okienku zaznacza na czerwono DXVA oraz MKV.
Możesz dać znać jaki masz procesor?
up nr.9 (Jak ktoś kto wie co z tym zrobić udzieli mi pomocy, to jestem skłonny temu komuś przesłać jakiś klucz do bety lub cokolwiek z GOLA)
Dobra problem rozwiązany trzeba było ac3 skonfigurować i zainstalować 3mln kodeków xD
A nie lepiej uzyc KMPlayer z wbudowanymi kodekami i nigdy nie miec takich problemow?
A czym najlepiej odtworzyć plik wideo w 2160p ? (Ma on rozszerzenie y4m)
Nie rozumiem tej całej historii z kodekami. Kiedyś w czasach divx-ów rzeczywiście trzeba było się z tym użerać. Ale teraz z dobie playerów z wbudowanymi kodekami ?
Używam od paru lat VLC i NIGDY nie miałem problemu z odtwarzaniem video na kompie.