Dziwne dźwięki za oknem w nocy, co to za ptake
Wsłuchajcie się w nagranie, nie wiem co wydaje takie odgłosy, ale uprzedzam - to nie szczeniak. To coś lata, bo widziałem jak odleciało z sosny, a psy o ile wiem nie latają. W necie informacji nie mogę znaleźć o ptaszyskach które szczekają jak szczeniak. Ki diabeł? Spać mi nie dało kilka nocy i rodzinie.
Wiecie co to? Może u was tez latało? Może tu jacyś ornitolodzy są?
Nagranie moje, z sypialni, podczas pobytu u rodziny, sorry za przekręcony obraz, ale tu dźwięk jest ważny. Słychac już od początku nagrania to coś.
Nie wiem. Ja u siebie słyszę tylko dochodzące sasiadki.
Dochodzą chociaż przy twoim udziale czy jakichś chadów?
W bloku to nic nadzwyczajnego. Kiedyś miałem taką jedną nawet fajną sąsiadkę co mieszkała pode mną w środkowym mieszkaniu. I gdy brykała ze swoim chłopem to aż do dziesiątego było ją słychać, taki głos skubana miała. A jak wyszło się na klatkę schodową to już w ogóle Dolby Atmos się robił. Jeszcze kilka jest takich aparatek w mojej bramie, ale tamtej co się wyprowadziła to buty mogą czyścić.
Lokacja byłaby przydatna, w każdym środowisku masz inne gatunki. Mi to brzmi jak Bączek Zwyczajny, być może były tam dwa bo częstotliwość ,,szczekania'' jest za duża jak na jednego osobnika.
Czyli w takim razie to mógł być Bączek, tylko głos jakiś taki za wysoki. Może młody.
1. Jakie narzędzie wydaje odgłosy szczeniaka?
2. Kto pracuje w środku nocy kiedy ludzie próbują spać?
słyszę tylko szczekanie psa i sapanie autora
nie znam się za bardzo ale to chyba się nazywa pies.
Nie wiem co to, ale niedawno zarejestrowałem jego kumpla.
Moim zdaniem brzmi to jak łechtana maciora.