drukarka do malej firmy i domu
czy do malej firmy, druk ulotek itp, cos do szkoly dzieciom
czy ta sie nada czy jest lepsza?
DCP-T780DW
https://www.amazon.de/-/en/Brother-Tankbenefit-DCP-T780DW-Refillable-Printer/dp/B0F9FXM9DW/ref=sr_1_1?crid=28OBUIKULJ86K&dib=eyJ2IjoiMSJ9.mrmZm4uckzhE5ONwvnGR1TqU7zsG4qQm6IzS2cDD9iTK6h2iXLB2oAJ9tDe-NQchwZoL9D-3S4zcYAy5LyImAK6LeuNSnTUccAR9uhN7cppIJS2UlON2yz_M2YCBDVk-zFmM5tII8ZFK5ZqmI93B_cSslfHiP87KvJH6QrsSkK2rnyixZwBu44e-YEloIEbFIAroX9SFYmtaGhGFY1h2rs9GK8Ah-75BOFvtNIXg1ug.aBFRMnTZG3QritON-QrOOWtbvbGI2b0cFDTqTjohtis&dib_tag=se&keywords=DCP-T780DW&qid=1787387730&sprefix=dcp-t780dw,aps,95&sr=8-1&th=1
a moze jakis tani laser? nie znam sie nic a nic, mam starego brothera ktory juz nie wydala (j105) a na golu pewno niejeden sie zna
z gory dziekuje za pomoc!
Jakoś w 2021 podjąłem najlepszą decyzję mojego życia i poszedłem w tani laser. Drukarka, czyli urządzenie będące moim nemesis przez dekady - zawsze cyrki z tuszem, zawsze coś nie tak, po prostu od 5 lat działa i to działa po WiFI. Jakby Steve Jobs swą maleńką stópką dotknął instytucję drukarek z nieba. Toner w tym czasie wymieniałem dokładnie raz. W atramentowej to mam wrażenie, że co miesiąc jest jakaś drama z tymi tuszami itd. A droooooogie, więc trzeba kombinować.
Oczywiście tracisz wtedy druk koloru, ale skoro sam podniosłeś ten temat, to rozumiem, że temat jest w grze. Ja mam HP LaserJet Pro M15w, ale oczywiście minęło 5 lat, więc może jest jakiś lepszy model w podobnej cenie, ale jestem ogólnie zadowolony.
Moim zdaniem, patrząc na funkcjonalność względem oczekiwań, to jak najbardziej się nada.
Masz duplex, masz uzupełnianie z butelek a nie wymiana kartridży a to dla mnie podstawa. Trudno mi ocenić pod względem realnej wydajności (nie wiem też ile faktycznie będziesz z niej korzystał i czy regularnie!), ale np. laserowa czarno-biała pod drukowanie czysto biurowe (średnio pewnie jakieś 200 str. dziennie, może więcej) realnie zżera jakieś 7 tonerów i 2 bębny rocznie (te wykorzystywane są na maksa, do oporu lub wyraźnego spadku jakości druku a nie jak kontrolka zasygnalizuje) więc wychodzi raczej drogo.